به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در حاشیه نشستی که عصر امروز به همت دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با عنوان «بازخوانی اتفاقات 13 آبان و چشم انداز روابط ایران و آمریکا» برگزار شد صادق زیباکلام از سرمقاله نویسان روزنامههای زنجیرهای و ابراهیم اصغرزاده از فعالین اصلاحطلب و یکی از دانشجویان تسخیر کننده سفارت آمریکا در جمع دانشجویان این دانشگاه به پرسش های آن ها پاسخ دادند.
در ابتدای این جلسه صادق زیبا کلام در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی براینکه چرا معتقدید آمریکا ستیزی طی این 30 سال تیشه به ریشه منافع ملی زده است گفت: حرف من یک شعار نیست و تبعات آن را سر قضیه هسته ای و فردو شاهد هستیم.
وی ادامه داد: تا به حال از خود پرسیدید برای ساخت فردو چه قدر هزینه صرف شده است که حالا باید آبرومندانه درش را ببندیم و به یک آزمایشگاه ساده تبدیلش کنیم درست مثل آزمایشگاه هایی که در دانشگاه شما است. باید 17، 18 هزار سانتریفیوژ را اوراق کنیم و به روی خودمان نیاوریم که این ها زیان و ضرر به منافع ملی کشور است.
این استاد علوم سیاسی دانشگاه تصریح کرد: پاسخگوی اتفاقی که امروز برای فردو و سانتریفیوژها رخ داده است کسانی هستند که از سال 84 به این طرف هسته ای را در خدمت آمریکا ستیزی به کار برده اند.
ابراهیم اصغرزاده در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان در خصوص اینکه آیا فکر نمی کنید تسخیر لانه جاسوسی توسط شما و دانشجویان امثال شما در آن زمان باعث شده برای مقابله با هر چیزی که مخالف نظرشان است می توانند سفارت آن را تسخیر کنند گفت: اقدام دانشجویان خط امام ناشی از نگرانی های خاص آن زمان بود و در واقع یک جریان اجتماعی تلقی می شد به همین خاطر است که حالا در بازخوانی آن واقعه می خواهیم نکات مثبت و منفی اش را بررسی کنیم.
وی ادامه داد: آن تاریخ دیگر قابل تکرار نیست و این که مثلا کسی مثل جک استروا به اصفهان می آید و عده ای سر و صدا می کنند یا چند طلبه در اعتراض به برجام جلوی مجلس می خوابند قابل قبول نیست و من این کارها را کاریکاتوری می دانم.
وی هم چنین در پاسخ به این سوال که آیا امام(ره) را از اتفاقات 13 آبان و تصمیم گیری خود در خصوص تسخیر لانه جاسوسی آگاه کرده بودید یا خیر خاطر نشان کرد: می دانستیم که اگر امام را مطلع کنیم به خاطر منافع ملی و حمایت از دولت شاید جلوی این تصمیم را بگیرد و قرار دانشجویان نیز این بود که این اتفاق 24 ساعت و یا نهایتا تا 48 ساعت تمام شود و تصمیم گیری ما کاملا دانشجویی بود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود در پاسخ به این سوال عنوان کرد: اقدام ما برای تسخیر سفارت آمریکا قرار نبود به یک جریان بزرگ بدل شود اما با ورود امام(ره) و مردم به یک جریان مهم در کشور بدل شد و از آنجا به بعد تبعات این جریان از حیطه اختیارات دانشجویان خارج شد.
صادق زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا با جمله امام مبنی براینکه تسخیر لانه جاسوسی انقلاب دوم بود مشکلی دارید یا نه گفت: به نظر من اشغال سفارت آمریکا بزرگترین حمله و ضربه به منافع ملی ایران بود.