آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۹۴۴۰
برگی از دفتر تاریخ

حکایت رئیس جمهوری که به همه حمله می‌کرد

سرگذشت اولین رئیس جمهوری اسلامی ایران یکی از مقاطع عبرت‌آموز تاریخ معاصر است و زندگی سیاسی بنی صدر از آن روزی که به عنوان منتخب مردم مسلمان ایران در چهره‌ای منافقانه در اوج قدرت قرار گرفت تا آنجایی که به عنوان چهره‌ای مطرود از کشور گریخت، می‌تواند درس های فراوانی برای این روزهای ما داشته باشد.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سرگذشت اولین رئیس جمهوری اسلامی ایران یکی از مقاطع عبرت‌آموز تاریخ معاصر است و زندگی سیاسی بنی صدر از آن روزی که به عنوان منتخب مردم مسلمان ایران در چهره‌ای منافقانه در اوج قدرت قرار گرفت تا آنجایی که به عنوان چهره‌ای مطرود از کشور گریخت، می‌تواند درس های فراوانی برای این روزهای ما داشته باشد.

 

یکی از تاسف‌بارترین و فراموش‌نشدنی‌ترین اتفاقات دوران ریاست جمهوری ابوالحسن بنی‌صدر هجوم او به کسانی بود که وی آن‌ها را دشمن خود فرض کرده و از هیچ اقدامی برای تاختن به ایشان کوتاهی نمی‌کرد. او حتی از این‌ که رویه‌های تخریبیش اساس جمهوری و استقلال کشور را خدشه‌دار ‌کند نیز پروایی نداشت.

 

بنی صدر در سخنرانی های متعدد مدام از اقلیتی می‌گفت که سعی دارند کشور را در قبضه‌ی خود بگیرند. او از کسانی گلایه داشت که بنا به ادعای او با داشتن زندان، روزنامه‌نگاران نفوذی را بازداشت کرده و با ایشان برخوردهای افراطی و خشونت آمیز می‌کردند و این همه در شرایطی بود که او هر روز به بهانه‌ای منتقدانش را به باد تهمت و افترا گرفته و با کمک گروهک‌های ضدانقلاب و مرتبط با بیگانه که در اطرافش گرد آمده بودند، چنان جو خفقان و اختناق ایجاد کرده بود که منتقدانش حتی از حضور در فضای دانشگاه‌ها نیز پروا داشتند.

 

سخنرانی‌های بنی صدر ادامه داشت و با هر بار سخنرانی او موجی از اختلاف ایجاد می شد، او در بخشی از سخنرانی  ۲۲بهمن ۱۳۵۹ می‌گوید: «آن شعارهایی كه شما برای آن قیام كردید حق شماست و نباید اجازه دهید هیچ گروه چماقدار و بی چماق این حقوق را از شما سلب كند.»

 

پس از دولت موقت و روی کار آمدن شورای انقلاب، بنی صدر می کوشید خود را به عنوان دلسوزترین و آگاه ترین فرد انقلابی معرفی کند. وی با انتشار روزنامه «انقلاب اسلامی»، بهترین شعارها را مطرح کرد و توانست طرفداران زیادی را برای خود گرد آورد. او که در انتخابات ریاست جمهوری وعده‌ی بهبود وضعیت معیشتی به مردم داده بود، پس از تکیه زدن بر کرسی ریاست جمهوری تمام وعده‌های خود را به باد فراموشی سپرده و سرگرم جدال با منتقدانش با هدف از میدان راندن ایشان و قبضه کردن قدرت در دستان خود و گروه مطبوعش شد.

 

در این زمان بنی صدر، حملاتی را علیه قوه‌ی قضاییه به خصوص دادستانی کل انقلاب آغاز کرد. مهمترین عامل تاخت و تاز بنی‌صدر علیه قوه‌ی قضاییه، دستگیری و محاکمه‌ی منافقین لانه کرده در برخی مطبوعات و ارکان نظام بود. شهید قدوسی که در شناسایی خط نفاق سابقه ای طولانی داشت، در برابر فشارهای او به شدّت مقاومت می کرد. برای نمونه، باید به مسئله اعدام فرّخ روح پارسا اشاره کرد؛ او وزیر آموزش و پرورش رژیم شاه بود که بنی صدر با مطرح کردن مسئله هم زمانی با تولد حضرت فاطمه علیهاالسلام ، کوشید از اجرای حکم اعدام او جلوگیری کند، ولی شهید قدوسی قاطعانه حکم را اجرا کرد

 

درگیری‌های او با مجلس شورای اسلامی نیز خود حکایت مثنوی هفتاد من کاغذ است. بنی صدر در شرایطی مخالفان خود را اقلیتی کوچک می‌نامید که بسیاری از نمایندگان ملت نسبت به رفتارهای او انتقاد داشتند. او که با توسل به وعده‌ی ایجاد اقتصاد علمی و از بین بردن فقر توانسته بود رای مردم انقلابی ایران را به دست آورد؛ اکنون سعی داشت با تفسیری من در آوردی و فاقد پشتوانه‌ی منطقی از نتایج انتخابات ریاست جمهوری، آراء مردم را به مخالفت مردم با انقلابیونی که او آن‌ها «افراطیون» می‌نامید؛ تعبیر کرده و انقلابیون را با برچسب چماقدار و افراطی از میدان براند.

 

بنی‌صدر از مخالفان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و از هیچ کوششی برای تضعیف این نهاد برآمده از انقلاب کوتاهی نمی‌کرد. او سعی داشت با ایراد اتهام و افترا به پاسداران انقلاب اسلامی که آنها را بزرگترین مانع در تلاش‌هایش برای منحرف کردن انقلاب می‌دید؛ از سر راه خود بردارد. رئیس جمهوری برای نیل به این هدف شوم از ترفند اختلاف افکنی بین ارتش و سپاه استفاده کرده و خود را مخالف آنچه خودسری انقلابیون می‌نامید جا می‌زد.

 

خصلت‌های شخصی ایشان نیز هر کدام در سلب صلاحیت لازم برای رئیس‌جمهوری یک دولت اسلامی دارای نقش و تأثیر است. غرور وی که خود را «اندیشمند بزرگ قرن» و کتاب خود را «بزرگ‌ترین اثر تاریخ اسلام» می‌شناخت نشان از نخوت و غرور ریشه دوانده در تار و پود وجود او دارد.

 

مقام‌پرستی او که اطرافیان متملق و چاپلوس را در دایره‌ی نزدیک به او نفوذ می‌داد. خودبزرگ‌بینی او که معتقد بود پس از امام، کسی از او مناسب‌تر برای رهبری نیست و بسیاری دیگر از این قبیل خودبزرگ‌بینی‌ها سبب می‌شد تا بنی‌صدر تحمل شنیدن هیچ نظر مخالفی را نداشته و در برابر کوچکترین انتقادی، برآشفته شده و زبان به توهین و تحقیر بگشاید.

 

این روحیات دقیقا همان زنگ خطری بود که حضرت امام در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری نسبت به آن هشدار داده و فرموده بودند: «حبُّ الدنيا رأس كلّ خطيئه».

 

اوج قانون‌گریزی‌ها و حملات بنی‌صدر به مخالفانش در غائله‌ی 14 اسفند 59 اتفاق افتاد. روزی که او به بهانه‌ی سالمرگ مصدق برای سخنرانی به دانشگاه تهران رفت. او در این مراسم و درحالی که نیروهای منافقین و ضدانقلاب اطرافش را گرفته و حمایتش می کردند؛ به جای پرداختن به وعده‌های بی‌سرانجام انتخاباتی‌اش، ترجیح داد تا همه‌ی ارکان نظام را از قوه‌ی قضاییه و کمیته‌های انقلاب گرفته تا سپاه پاسداران و روزنامه‌های منتقدش را به صورت هم‌زمان مورد حمله قرار دهد. این حریف‌طلبی بنی‌صدر در نهایت کار را به جایی رساند که نیروهای انقلاب خصوصا رهبر انقلاب به این نتیجه رسیدند که ادامه‌ی روند اختلاف‌افکنی توسط رئیس جمهور قابل قبول نیست و ممکن است به ناامیدی مردم از انقلاب و سلب اعتماد ایشان بینجامد.

 

با این تفاسیر و از آنجایی که تفرقه‌انگیزی‌های رئیس جمهور به صورت روزافزون منافع ملی را مورد تهدید قرار می‌داد، مجلس شورای اسلامی در خردادماه سال 60 حکم به عدم کفایت سیاسی رئیس جمهوری داده و عزل او را تصویب کردند تا انقلاب اسلامی با سرافرازی از یکی از دشوارترین آزمون‌های خود را پشت سر گذاشته و دست رئیس جمهور هتاک را از کرسی ریاست بر قوه‌ی مجریه کوتاه کند.

 

امیرالمومنین علی (علیه‌السلام) تاریخ را چراغ راه آینده می‌نامد. مثلی معروفی نیز وجود دارد که می‌گوید: تاریخ همیشه در حال تکرار است. شکی نیست که رذیلت‌های اخلاقی که بنی‌صدر را از کرسی ریاست جمهوری الهی‌ترین نظام جهان پایین کشیده و به زیر افکند؛ همان غرور، نخوت و قدرت‌طلبی که سبب شد تا رئیس دولت وقت به هر روز منتقدانش را آماج حملات ناجوانمردانه قرار داده و به همه‌ی مسئولان بتازد؛ مختص شخص او نبوده و ممکن است در هر برهه‌ای از تاریخ انقلاب اسلامی تکرار شود. بد نیست مسئولان نظام در هر دوره‌ای با عبرت‌گیری از آنچه به سقوط بنی‌صدر انجامید، جلوی تکرار حماسه‌ی عزل او را گرفته و از تولد یک بنی‌صدر دیگر در تاریخ انقلاب اسلامی جلوگیری کنند.

 

خبرگزاری دانشجو در گزارش دیگری به شکل مبسوط‌تر به ماجرای غائله‌ی 14 اسفند و عزل بنی‌صدر خواهد پرداخت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
هوشنگ
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰
با سلام
ما آموخته ایم که هرکاندیدای ریاست جمهوری که روی دیوارها برایش بنویسند: "فلانی 100%" حکما ریگی به کفش دارد!
34
1
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۲
تاریخ تکرار می شود...
حمید
۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۱
وقتی رییس جمهوری بارای مردم انتخاب میشه فقط نمیدونه به چه کسانی جواب باید بده مگرتوهمه دنیا اینجوریه وقتی رییسجمهوری حرفی میزنه همه دزد وهمراهانش راغارتگر وفاسد قرارمیدند بعدشم اقای خبرگزاری مگرشمانظراتی که حاوی توهین به کسی باشدرامنتشرمیکنید اما حرف حق رامنتشرنمیکنید
jalal5092
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۵
تاریخ عینا تکرار نمیشه ولی از لحاظ سنخیت چرا تکرار میشه می بینم اون روزی رو که اگه روحانی بخواهد به این روند خودش ادامه بده یا این اسمش دیگه از صندوق رای در نمیاد یا این ندا از مجلس بیرون میاد (جناب آقای روحانی کفایت سیاسی ندارند)
38
2
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
البته اگه تقلب نکنن
چون از این جماعت هیچ بعید نیست
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۴
دوست عزیز نباید بخاطر تنفر از روحانی سلامت انتخابات رو زیر سوال برد!!!
ناشناس
۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۰
دوست عزیز با برگزاری الکترونییییییییییکی مجلس در 9 کلانشهر که ممکنه در انتخابات ریاست جمهوری بعدی در شهر های بیشتری انجام بشه؛ امکان سوء استفاده وجود دارد کسی نمیخواد سلامت انتخابات رو زیر سوال ببره ولی حواسها باید خیلی جمع باشه
صدرا
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱
می بینم که روز به روز به نگرانی هاتون اضافه می شه، به هر حال چون بساط دزدی در این مملکت داره یواش یواش برچیده می شه رسانه هایی که حامی دولت قبل هستن و تعدادشون هم سر به فلک می کشه و با پول بیت المال ارتزاق می کنن روز به روز عرصه رو بر دولت یازدهم تنگ می کنن که شاید دزدهای قبلی سر کار بیان و شما هم در کنارشون به تاخت و تازتون ادامه بدید. آخه پول مفت انگار خیلی مزه می ده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! البته اینقدر وجود ندارید این نوشته های منو منتشر کنید تازه اگر هم منتشر کنید با کلی تحریف اما همین که خودتون بخونیدش شاید وجدانتون بیدار شد البته فکر نکنم.................
7
65
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
چه کسی بود صدا زد کرسنت ... بگویید تا دولت راستگویان دهنش را گِل بگیرد
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴
به نظرت آقای روحانی که توی خاطراتش میگه موقع پیروزی انقلاب تو یه اتاق 3*4 مستاجر بودم الان خونه‌ی Nمتریش تو ولنجک رو از کجاش آورده؟
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۵
منظورت از دزدهایی که قراره سرکار بیاد مهدی هاشمی که نبود؟ شایدم منظورت بیژن زنگنه است که الان وزیر نفته؟
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۶
عالم و آدم میدونن که دزدا همه تو دارو دسته‌ی رفسنجانین... ریشه‌ی همه‌ی فسادا تو این مملکت برمی‌گرده به خاندان و دارودسته‌ی ایشون که اتفاقا دولت یازدهم هم خیلی به ایشون نزدیکه
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷
چرا دولت یازدهم همه‌ی قوانین ایجاد شفافیت اقتصادی که توی دولت قبل تصویب و اجرا شده بود رو داره نابود میکنه؟ به نظرت اینا چه سودی توی مبهم کردن بازار و اقتصاد دارند؟
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۹
اگه خبر نداری بدون دوهفته قبل تو مجمع تشخیص مصلحت طرح رسیدگی به دارایی‌های مسئولین مطرح شده و فقط احمدی‌نژاد بهش رای مثبت داده، بقیه با فشار حاج آقا خاطره به طرح رای منفی دادن
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۳
دکتر شریعتی: اگر درجهان سوم یک مستضعف به قدرت رسید و حرف از دزدی و فساد در دستگاه دولتی و حکومتی زد اولین کاری که مخالفان و متهممان و دزدان می‌کنند آنست که خود اورا متهم به دزدی می کنند، آنقدر به این فرد می گویند دزد تا عوام باور کنند ...
شاید امروز...
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۲
... بزرگترین دزدپورور این مملکت که با پشتیبانیش آقای کلیدساز میشه رئیس جمهور این مملکت بعدا مثل اون یارو که خودش دزدی کرده بود و میان مردم داد میزد دزد رو بگیرید میاد و برا آقازاده دزدش فیلم وداع درست میکنه شماها که مطمئنید آقای کلیدساز با سردسته دزدا ربطی نداره چرا به خودتون فشار میارید یه کم صبر کنید اگر مجبور نشد ... اونوقت فریاد وا کلیدا واخاطره ها سر کنید
طرفدار
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶
دزد ها کسانی هستند که در دوران پسابر جام با این که هنوز خزانه خالی است همسرانشان را به تور های تفریحی اروپا می فرستند. واقعا پول دزدی خیلی مزه می ده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۱
رسانه هایی که سر به فلک میکشه؟؟؟؟؟!!!!!!!
میتونم بپرسم چند سالته؟؟؟
انگار واژه روزنامه های زنجیره ای به گوشت نخورده. اونایی که پشت سر هم باز میشن و تعطیل میشن (البته دوره اصلاحات اوجش بود)
اگه سنت قد نمیده یه کمی مطالعه قبل از حرف زدن خوبه برات
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۹
متاسفانه شما دانسته یا ندانسته از عامل بدبختی این مردم دفاع میکنین. هاشمی و دار و دسته اون مانند همین رئیس جمهور فعلی درد قشر ضعیف جامعه براشون معنا نداره... خودشون همدست دزدها هستن. اگر نیستن اجازه بدن در مورد قرارداد کرسنت مردم هم بدونن چرا آقای روحانی نوشتن درباره کرسنت و برجام را در روزنامه هاممنوع کرد؟ خیلی حرفه رسما نامه زدند که حق ندارید در مورد اینها مطلب بنویسید... اگر شریک دزدها نیستند چرا از دزدها حمایت می کنند
هادی
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۰
سلام دوست عزیزم. حرف زدی پس جوابش رو بگیر. من از شما سوال می کنم. دزد کیه؟ اونایی که جونشون رو تو دستشون گرفتن و هشت سال با استکبار جنگیدن دزد هستن؟ اونایی که شهید دادن و دل از فرزنداشون و بچه هاشون بریدند دزدن؟اونایی که تو مجلس متهمشون میکنن به بورسیه گرفتن داداشاشون ولی بعدا معلوم میشه که داداشش بورسیه شهادت گرفته و مثل یه مرد از حقوق امثال شما دفاع میکنه دزده؟. واقعا متاسفم براتون
ناشناس
۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۶
احمدی نژاد که همیشه میگفت اگه علیه من مدرکی دارین رو کنیدتاحالش که هیچکی نتونسته علیه خودش چیزی رو کنه مطمئن باش اگه چیزی بود با اشتیاق تو بوق و کرنا میکرن
اما اما....حالا بشینو ببین بعد دولت یازدهم چیا که رو نمیشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۷
دور نیست که امام زمان ظهور کند و ... و آنوقت خواهند دید که هواپیمای ۸۰ میلیون دلاری که هیچ با فضا پیما هم نمیتوانند فرار کنند گر فتنه هزار رنگ است یار خراسانی ما زرنگ است
41
2
شاید امروز...
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۲
شما فکر میکنید ... حقوقدان الان که با تزویر و ریا و دروغ از ولایتمدار بودن جلو دوربینها دم میزنه ولی در پشت صحنه ... و با پشتیبانی تمام قد حاج آقا خاطره خون به دل ... میکنند کمتر از بنی صدر هست بنی صدر اگر دست نشونده آمریکا برای نفوذ بود این آقا با همه توان قصد نابودی انقلاب رو داره و با برنامه و سرگرم کردن مردم به برجام و وام خودرو و..... ... البته با بصیرت یاران امام خامنه ای و تدبیر خود رهبر این فتنه انگلیسی آمریکایی نیز نقش بر آب خواهد شد فقط وظیفه تمام عاشقان این انقلاب و اسلام اینه که رهبری رو تنها نزارن و برای سپردن انقلاب به دست صاحب اصلیش امام زمان(ارواحنا فداه) حتی از نثار جانشان به پای نائب آن حضرت دریغ نکنند
43
4
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۲
یادمه چند سال پیش نزدیک انتخاباته ۸۸ حاج آقا خاطره وقتی دید کار به جایی نمیبره یه نامه ی بی سلام و وسلام به حضرت آقا نوشت که دولت کنونی مثل بنی صدر میمونه چرا چون با نگرش ایشون در تضاد بود..حالا چرا حاج آقا خاطره از این نامه ها نمینویسه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ این دولت که بیشتر به بنی صدر و کاراش شبیه هست!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟...
31
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۱
کسی که همیشه به بقیه حمله میکنه از تاکتیک فرار به جلو استفاده میکنه. در واقع یه چیزی رو داره مخفی میکنه و با این روش میخواد ذهن بقیه رو از مسئله مهم تری منحرف کنه و به توهین ها و بداخلاقی ها سرگرم کنه... این روزها هم این ترفند در سخنرانی های بعضی ها به وضوح دیده میشه. این بداخلاقی ها خطر چندانی نداره خطر وحشتناک اون کارهای یواشکی و مخفیانه ست که ذهن ما رو ازش منحرف میکنن
29
2
nami
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۷
به قول شاعر
خدایا دلم گرفته از این عمروعاصان از این بولهب ها
19
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۹
به همه؟
خدا لعنتت کنه هتاک که به همه حمله کردی
9
1
حجت بالاور
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۱
بنی صدر معروف به شغال خودش فکر می کرد ادم باهوشی است ...
25
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۱
کفایت ریس جمهور باید هرچه سریعتر در مجلس بررسی شود
36
1
محمدمهدی حسن زاده
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۶
اگه تو متن بجای بنی صدر نقطه چین میذاشتید، من با روحانی پرش می کردم!
18
0
علی
۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۲
من بیشتر رفتار انتخاباتیش بنی صدر رو شبیه موسوی میدونم.ذوق زده اومد جلو دوربین و هنوز شمارش تموم نشده بود گفت من رای اوردم.خوب شد اون نیومد وگرنه بنی صدر رو روسفید میکرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۹
البته بچه ها اون زمان مجلسی ها بادولت همراه نبودن اما امروز متاسفانه اونایی که برجامو تومجلس تصویب کردن نشون دادن هوییتشون رو -باید اسامیشون توتاریخ ثبت بشه- کارمون سخت تره اما همین روزا انشاالله عملی میشه تکرارتاریخ با اگاه سازی مردم توسط ماها توسط ماها توسط ماها....
10
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹
این مقایسه خبرگزاری دانشجو واقعا عجیبه،شاید مستقیم نگید ولی ذهن مخاطب رو به یک جای خاص سوق میدید
این مطالب مخالف موضع وحدت طلبانه حضرت آقا ست.حضرت آقا در مورد دودستگی در بین مردم هشدار دادند.درخواست دارم که رسانه های منتقد دولت واقعا انتقاد کنند نه اینکه خدای ناکرده دولت را با دولتی منافق مقایسه کنند(هرچند مستقیم نگفتید ولی...)
1
13
پربازدیدترین آخرین اخبار