به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، تریبون آزاد دانشجویی با موضوع «دانشجوی پولی» ظهر امروز به همت مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان در محوطه رو به روی سلف این دانشگاه برگزار شد.
دانشجویان با حضور در پشت تریبون نظرات خود را در رابطه با تفاوتهای توسعه عدالت محور و توسعه لیبرالی، قوانین و ساختارهای غلط در مورد پولی شدن دانشگاهها، وظایف مسئولان دانشگاه، وظائف شورای صنفی دانشگاه بیان کردند.
یک از این دانشجویان با تاکید بر اینکه فشارهای مالی فراوانی به دانشجویان وارد میشود، گفت: در اسلام عدالت بر توسعه مقدم است؛ در واقع عدالت هدف توسعه است، ما فکر توسعه نیستیم ما باید پیشرفت کنیم.
این دانشجو ادامه داد: باید به خوبی جامعه را رشد دهیم.
وی با تاکید بر اینکه آنچه که باید در توسعه مورد نظر قرار گیرد، این است که عدالت رعایت شود و عدهای زیر چرخهای توسعه له نشوند.
این دانشجو افزود: وقتی دانشگاه میخواهد توسعهای داشته باشد؛ چرا ما دانشجویان باید در مسائل مالی مورد فشار قرار گیریم؛ چرا عدهای باید در این موضوع له شوند با دانشگاه توسعه پیدا کند.
یگی دیگر از دانشجویانی که پشت تریبون رفت، با تاکید بر اینکه با گرفتن دانشجوی پولی، سرمایه سالاری جایگزین شایسته سالاری میشود، بیان داشت: با این وضعیت عرصه برای عدهای از دانشجویان تنگ خواهد شد و متاسفانه شایسته سالاری جای خود را به سرمایه سالاری خواهد داد.
وی ادامه داد: اگر قوانین دانشگاهی به این سمت صوق پیدا کردهاند، اشتباه است و مسئولان دانشگاهی باید این قوانین را اصلاح کنند.
این دانشجو بیان داشت: اگر مسئولان دانشگاه در این مورد بگویند که ما فقط اجرا کننده این قوانین هستیم، باید به آنان گفت که سیستم اداره کردن؛ اجرای بدوت قید وعقل است.
وی خاطرنشان کرد: فکر میکنیم که اگر هزینهها زیاد شود ما بجای اینکه فکرمان قرار باشد روی درس تمرکز داشته باشد، باید بیشتر بر روی کسب و کار و درآمد برای تامین هزینههای تحصیل متمرکز شویم.
این دانشجو تصریح کرد: بعضی از اساتید ما میگویند که حقوق و مزایای آنان را بیشتر کنند تا راحتتر بتوانند به تدریش برای دانشجویان فکر کنند؛ حال همان قضیه برای ما دانشجویان مطرح میشود که با این وضعیت میتوانیم تحصیلات عالی علمی را کسب کنیم.
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان نیز در اعتراض به ناکارآمدیهای شورای صنفی دانشگاه سخن گفت.
این دانشجو بیان داشت: فکر میکنم این مسائل و یا مسائلی از این قبیل که قبلا رخ دادهاند، بیشتر مباحث و مسائل صنفی است.
وی تصریح کرد: چرا ما شورا صنفی را نمیبینیم؟ کجاست و چه کاری انجام میدهد؟ لطفا خودشان را به ما معرفی کنند تا پیگیر مطالبات صنفی باشیم.