به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، نخستین کنگره ملی خانواده سالم صبح امروز با حضور فهیمه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور و مدیرکل امور بانوان وزارت کشور و دانشجویان در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان در این کنگره که در سالن شهید مطهری دانشکده علوم برگزار شد، بیان داشت: دانشگاهها مرکز تولید علم و دانش هستند و باید ارتباط این مرکز علمی با متولیان فرهنگ و امور اجتماعی کشور بیشتر شود.
فرهمندپور تصریح کرد: ظرفیت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری این دانشگاه میتواند به حل بسیاری از مشکلات خانوادهها کمک کند.
وی افزود: بین دانشگاه و متولیان تدوین برنامههای بخشهای مختلف علوم رفتاری، اجتماعی و انسانی کشور فاصله بسیاری وجود دارد که باید برای حل این مسئله راهکارهایی ارائه شود.
مدیرکل امور بانوان وزارت کشور گفت: در بحث شاخصهای سلامت جسمی افراد، مسائل بهطور کامل در علم طب تشریح شده است؛ اما در حوزه علوم انسانی زمانی که این مسئله با رویکرد خانواده طرح میشود؛ باید بررسی کنیم که تا چه میزان توانستهایم به شاخصهای تعین شده در این علم برسیم.
فرهمندپور با اشاره به اینکه مسئله کارآمدی خانواده از اهمیت بسیاری برخوردار است، تصریح کرد: در اکثر کشورهای دنیا تعداد افراد مجرد که مواد مخدر مصرف میکنند، بیشتر از مردان متال است اما در کشور ما این آمار متفاوت است و باید بررسی شود که چرا مردان متأهل در ایران گرایش بیشتری به مصرف مواد مخدر دارند.
وی ادامه داد: این مسئله نشان میدهد خانوادهها نتوانستهاند در مواجه با آسیبهای اجتماعی موفق عمل کنند.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان گفت: در حال حاضر مشکلات نیمی از جوانان کشور که در مراکز اصلاح تربیت نگهداری میشوند، ناشی از مسائل و معضلات درون خانوادهها است و 30 درصد این افراد فرزندان طلاق هستند.
فرهمند پور اظهار کرد: کارکرد خانواده تربیت فرزند سالم است و باید علت وجود مسائل و مشکلات اجتماعی در خانوادهها بهصورت ریشهای بررسی شود.
وی تاکید کرد: پیش از انقلاب به دلیل نبود امنیت اخلاقی در رسانه و یا سینما بسیاری از خانوادهها با استفاده فرزندانشان از برنامههای تلویزیونی مخالف بودند و چون میدانستند که نباید به دولت برای تربیت فرزندانشان تکیه کنند، خود تربیت آنها را به عهده داشتند و مشاهده شد که جوانان ایرانی تربیتشده در آن دوران چه رشادتهایی در انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس از خود نشان دادند.
مدیرکل امور بانوان وزارت کشور ادامه داد: اما پس از انقلاب خانوادهها با اعتمادی که بهنظام داشتند، به نوعی وظیفه خود را فراموش کرده و انجام تمامی مسائل فرهنگی و اجتماعی و راهنمایی فرزندانشان را به عهده دولت گذاشتند.
فرهمندپور با اشاره به اشتغال برخی بانوان تاکید کرد: برخی اظهارنظرها بیانگر این است که به دلیل اشتغال و یا تحصیل زنان نظام تربیتی خانواده متزلزل شده است و فرزندان بهخوبی تربیت نمیشوند؛ درحالیکه این اظهارات بر اساس تحقیقات نیست و حتی اگر تحقیقاتی در این زمینه هم انجام شود بدون شک نتیجهاش تائید این مسئله نخواهد بود.
در ادامه معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان بر نقش بیبدیل خانوادهها در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور تاکید کرد.
فرجالله خبیر گفت: اگر جوانان در خانوادههای سالم تربیت شوند، آینده کشور تضمینمی شود و میتوان با استفاده از تواناییهای آنها افقهای روشنی برای توسعه و آبادانی ایران اسلامی متصور شد.
وی گفت: امروزه با آسیبهای بسیاری در کشور مواجه هستیم و مشاوران و روانشناسان میتوانند در کاهش این آسیبها مؤثر باشند.
معاون استاندار خوزستان با انتقاد از عدم حضور دستگاه های اجرایی در این کنگره تصریح کرد: زمانی که دستگاه ها حضور پیدا نمی کنند، لازم نیست که آرم این نهادها در پوسترهای کنگره درج شود؛ در حالی که این دستگاهها کار خاصی انجام نمیدهند، استفاده از لوگوها نتیجه ای ندارد.
وی افزود: بسیاری از دستگاههای اجرایی نسبت به مسایل اجتماعی بیتفاوت هستند و مدیران این دستگاهها در این خصوص آموزش ندیده اند که در کنار کار اقتصادی که انجام می دهند مسئولیت های اجتماعی نیز متوجه آنها است.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با تاکید بر نقش خانواده در توسعه گفت: برگزاری کنگره ملی خانواده در اهواز نشان می دهد مدیریت کشور نسبت به نهاد خانواده توجه دارد؛ نقش خانواده در توسعه انکار ناپذیر است و اگر شرایط رشد فرزندان مهیا شود، آینده بهتری برای کشور رقم خواهد خورد.
خبیر با بیان اینکه انسانها در جامعه تحت تاثیر تغییرات اجتماعی و فرهنگی قرار میگیرند، تصریح کرد: در کشور با آسیب های اجتماعی جدی بسیاری روبهرو هستیم و تمام این آسیبها ریشه در تربیت خانواده دارد.
وی ادامه داد: یکی از معضلات مهم این است که به مقررات، کم توجه میشود و پذیرش آن برای افراد دشوار است. باید از بدو تولد و از مهدکودک این مسایل را آموزش داد تا در مسایل اجتماعی به نتایج خوبی دست یابیم.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان ادامه داد: در استان خوزستان در این خصوص تلاش میکنیم؛ به ویژه در مسایل آموزشی در مهدکودکها و مدارس، تمرکز ویژهای شده و تلاش میشود از همان ابتدا، افراد با مفاهیم درست آشنا شوند تا در آینده جامعه از انسجام و تفاهم برخوردار شود.
لازم به ذکر است، این کنگره ملی با حضور معصومه اسماعیلی رئیس انجمن مشاوره ایران ، عبدالله شفیعآبادی پدر مشاوره ایران، ابراهیمحاجی دولو معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز و همچنین عباس امان الهی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و جمعی از اساتید حوزه مشاوره کشور برگزار شد.