حمید طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، با اشاره به برگزاری همایشهای مختلف علمی توسط این واحد دانشگاهی در طول سال گفت: پژوهشهای اصیل، تقاضامحور و کاربردی به همراه توجه ویژه به قابلیتها و پتانسیلهای بومی رویکرد دانشگاه آزاد است.
وی افزود: این واحد دانشگاهی با توجه به این رویکرد، خود را به عنوان یکی از قطبهای علمی در حوزه «علوم و صنایع غذایی»، «مهندسی شیمی، شیمی و فناوری نانو»، «علوم اجتماعی، روانشناسی، مشاوره و تندرستی روان» و حوزه بین رشتهای «کاربرد سیستمهای هوشمند در علوم و صنایع» به جامعه علمی معرفی کرده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد قوچان تجهیز آزمایشگاههای تخصصی، راهاندازی مجلات علمی و پژوهشی و تأسیس مراکز تحقیقاتی را در دستور کار این واحد دانشگاهی دانست و تصریح کرد: تأسیس شرکتهای دانشبنیان به منظور تجاریسازی محصولات و تبدیل علم به ثروت و مرکز رشد واحدهای فناور در راستای کارآفرینی نیز در این برنامهها قرار داد.
طباطبایی تصریح کرد: همایشها دارای ابعاد مختلفی هستند و شاید سادهترین بُعد آن گردهمایی متخصصین و اجتماع دانشمندان در حوزهای خاص بوده که بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران که توسط دانشگاه آزاد قوچان برگزار شد نمونهای از تنوع دانشمندان، دانشجویان، اساتید، دستگاههای دولتی و خصوصی بود.
وی با یادآوری این موضوع که برخی کنفرانسهای ملی تنها در حد منطقهای برگزار میشود و کنگره صنایع غذایی با برپایی نمایشگاه فضای آشنایی میان دانشگاهیان و صنعت را فراهم ساخت، افزود: شاید گلایهای از سوی صنعتگران یا دانشگاهیان برای عدم ارتباط میان یکدیگر در گذشته وجود داشت؛ اما این نمایشگاه توانست فضایی برای شناخت نیازمندیها و پتانسیلها فراهم کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد قوچان تأکید کرد: ارتباط دانشگاهیان با صنعت موجب انجام پژوهشهای تقاضامحور شده و پایاننامههای دانشجویی باید براساس مشکلات حوزه صنعت نگارش شود.
طباطبایی برگزاری میزگردهای صنعتی میان دانشگاه، دولت و صاحبان صنایع را فرصتی برای هماندیشی و داشتن خروجی مؤثر در زمینههای مختلف دانست و تصریح کرد: این واحد دانشگاهی با برگزاری سه دوره همایش ملی علوم و صنایع غذایی و یک کنگره ملی و همچنین کسب تجربیات لازم توانایی برگزاری نخستین کنگره بینالمللی علوم و صنایع غذایی در سال ۹۵ را داراست.
وی با یادآوری این مطلب که متأسفانه برخی دانشگاههای دولتی تمایلی به برگزاری بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران توسط دانشگاه آزاد را نداشتند، خاطرنشان کرد: اعضای هیات علمی دانشگاههای دولتی حاضر در این کنگره بیان داشتند که این کنگره در تمام سطوح مختلف علمی در ردیف بسیار بالایی قرار داشت.