امروزه آثار بسیج را در راهپیمایی اربعین حسینی میبینیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، منوچهر محمدی امروز در همایش تبیین خط امام خمینی(ره) که به همت بسیج اساتید استان گیلان و بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان در دانشگاه گیلان برگزار شد، با بیان اینکه بهترین عبارتی که حضرت امام(ره) درباره بسیج گفتند، این است که بسیج لشگر مخلص خداست، گفت: در تمام نوشته ها و صحبت های امام راحل تاکیدشان بر حمایت از مستضعفین و محرومین بود.
وی افزود: ایشان در بیاناتی فرمودند، قیام من برای رهایی از محرومین و مستضعفین بود؛ بنابراین باید این طور نگاه کنیم که امام قیام نکرد، مگر به خاطر اینکه مستضعفین را از قید ظلم و ستم نجات دهند.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: وقتی نگاه میکنیم به راهبرد امام راحل، تکیه ایشان در هر مسائلی مربوط به انقلاب و توده هاست.
محمدی تصریح کرد: 15 خرداد سال 42 که آغاز نهضت امام(ره) است چیزهایی که رایج بود از قبیل کودتا، ترور و جنگ برای سرنگونی شاه، امام همه آنها را نفی کردند، گفتند: تا زمانی که خود محرومان و مظلومان کشور قیام نکنند هر قدمی که شما بردارید نتیجه ای حاصل نخواهد شد.
منفورترین کلمه نزد خدا، شاهنشاهی است
وی گفت: امام(ره) در سال 47 سه مطلب را مطرح کردند؛ در زمانی که نظام حاکم میگفتند شاه سایه خداست، امام فرمود: منفورترین کلمه نزد خدا، شاهنشاهی است، دومین کلام امام ولایت فقیه بود که فرمود: ولی فقیه است که باید قیام کند و این نظام مطرود را سرکوب نماید و سومین مطلب ارائه نقشه راه بود که امام با تکیه به آیات قرآن به شاگردان و طلاب و روحانیون فرمود که شما لازم نیست انقلاب کنید؛ بلکه آگاهی به توده ها وظیفه شماست، محرومین باید خودشان قیام کنند و حق خود را از ظالمین بگیرند.
استاد دانشگاه تهران گفت: مسئله مهم قیام توده ها بود که واژه بسیج از این قیام پیدا شد.
وی افزود: در انقلاب های سال های گذشته هیچ اعتقادی به توده ها و محرومین نبود، انقلاب فرانسه، روسیه، چین و انقلاب کوبا همه طبقات رهبری این انقلاب ها را بر عهده داشتند؛ اما انقلاب اسلامی انقلاب محرومین و مستضعفین بود نه اشراف و سرمایه داران.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: در واقع میتوانیم بگوییم بسیج پایه و اساسش در همین راستا شکل گرفت و مردم با دست خالی و بدون دست یافتن به اسلحه، قاعده هرم و نظام شاه را که نخبگان در راس آن بودند به فروپاشی رساندند و این بهترین تفاوت با بقیه انقلاب ها بود.
محمدی گفت: انقلاب نه به خاطر کسب قدرت و مقام شخصی؛ بلکه برای رضای خدا و آزادی از ظلم صورت گرفت و انقلاب پیروز شد.
وی افزود: در همه انقلاب ها گروهی که نقش اساسی داشتند از صحنه خارج شدند، حتی در انقلاب مشروطه انقلابیون کنار زده شدند و نخبگانی که دنبال منافع خود بودند قدرت را در دست گرفتند و مسیر انقلاب را به دست خودشان و به سمت اهداف خودشان پیش بردند.
استاد دانشگاه تهران گفت: بعد از پیروزی 22 بهمن دولت موقت نیز میخواست همین کار را ادامه دهد که حضرت امام بلافاصله بعد از صحبت های بازرگان اعلام کرد، مردم و روحانیت باید در صحنه باشند، اگر صحنه را ترک کنند انقلاب به سرنوشتی ختم میشود که انقلاب مشروطه ختم شد.
محمدی افزود: امام به این مسئله تکیه و تاکید داشتند که تداوم انقلاب و خنثی کردن همه توطئه ها با حضور مردم صورت میگیرد، طوری که در هر توطئه ای که پیش میآمد امام می فرمود: مردم خودشان توطئه را حل خواهند کرد.
وی تصریح کرد: در دفاع مقدس به همت بسیج، ذره ای از خاک ما به دست دشمن نرسید و این از باورها و اعتقادات حضرت امام (ره)بود.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به این که حضرت امام (ره) جنگ میان بلوک شرق و غرب را بر سر رسیدن به قدرت می دانست، گفت: امام فرمود، اینها جنگ شان بر سر قدرت است و زمانی که بتوانند با هم به تفاهم برسند و تقسیم غنائم کننند جنگی صورت نخواهد گرفت.
محمدی گفت: امام(ره) جنگ را بین مستکبرین و مستضعفین تعریف کرد، جنگ واقعی این است که نهایتا با پیروزی مستضعفین که خدا وعده داده است به پیروزی خواهد رسید.
وی بیان داشت: حضرت امام (ره) در سال 63 پیشنهادی مطرح کردند که حزبی به نام حزب جهانی مستضعفین تشکیل شود و تا زمانی که این حزب تشکیل نشود سلطه گران سلطه خود را خواهند داشت، امام به مرفهین و اشراف زادگان بسیار بدبین بودند و معتقد بودند یک موی کوخ نشینان را به کاخ نشینان عوض نمیکند، البته اگر قابل مقایسه باشند، امام با این نگاه انقلاب را پیش برد و به پیروزی رساند و بسیج تشکیل داد.
استاد دانشگاه تهران گفت: امام میفرماید: خود یک بسیجی هستم و حتی در وصیت نامه خود ذکر کرده بودند که با بسیجیانم محشور شوم، چرا؟ برای این که بسیج اخلاص دارد، بی توقع است، به خاطر منافع مادی و دنیایی وارد عرصه کار نمیشود، بلکه تنها چیزی که در فکرش هست، حفظ اسلام و انقلاب و پیروزی نهایی مستضعفین جهانی است، این بود که بسیج تشکیل شد.
وی افزود: هشت سال جنگ تحمیلی و فتنه 88 را جز بسیج همگانی که در 9 دی به صحنه آمدند، چه کسی میتوانست به پیروزی برساند.
بسیج پایه و رکن رکین انقلاب است
استاد دانشگاه تهران بیان داشت: امروز بسیج پایه و رکن رکین انقلاب است، اگر انقلاب اسلامی را در سه رکن ببینیم، رکن اول ولایت فقیه، رکن دوم مکتب و ارزش های عاشورایی و رکن سوم بسیج مردمی است.
محمدی خاطرنشان کرد: امروزه آثار بسیج را در راهپیمایی اربعین حسینی میبینیم.
وی با اشاره به اینکه حضرت امام در اوایل انقلاب دستور تشکیل بسیج 20 میلیونی را دادند، گفت: ما همیشه در مقابل بسیج استکبار را میبینیم که استکبار میخواهد این لشکر عظیم الهی را از پا در بیاورد، امروز بسیج، جهانی شده است و بیداری اسلامی در کشورهای مسلمان مطرح شده است و ما امروز آثارش را در عراق و سوریه و لبنان می بینیم که پرتوی از بسیج است.
استاد دانشگاه تهران گفت: آن چیزی که حضرت امام(ره) می خواستند با تشکیل بسیج مستضعفین شکل گرفت و ما امروز شاهد بسیج در منطقه هستیم، اما یقینا استکبار دست برنخواهد داشت و سعی در نفوذ دارد.
محمدی افزود: دشمن سعی میکند با جناح بندی ها و خط و خطوط مختلف تفرقه ایجاد کند؛ بنابراین بسیج باید هوشیار و آماده باشد، زیرا تا زمانی که استکبار هست، شیطان هست و به زانو درنیامده است، باید بدانیم دست از خصومت برنخواهد داشت.
وی با بیان این که دشمن نمیتواند در میان بسیجیان نفوذ کند، گفت: بسیج همیشه هوشیار، دشمن شناس و آگاه به ترفندهای دشمن است.
استاد دانشگاه تهران با بیان این که امروز در داخل کشور با گروهی مواجه هستیم که زمینه ساز نفوذ دشمن هستند، گفت: امروزه با دو گروه مواجه هستیم، عده ای که انقلابی هستند و جنگ با دشمن را ادامه میدهند تا انقلاب را به انقلاب جهانی وصل کنند؛ اما گروه دیگر خسته شدند و معتقدند که جنگ کردیم حال باید قدرت را درست بگیریم و خود حکومت کنیم، با نظام سلطه جهانی کنار بیاییم و مرگ بر آمریکا نگوییم.
محمدی تاکید کرد: امسال سال بسیار حساسی است، اگر فرمایشات مقام معظم رهبری را از اوایل فروردین در مقابل بسیاری از دولت مردان ما که دچار ضعف و انفعال شده اند، بگذارید، ملاحظه میشود که 180 در جه اختلاف وجود دارد.
وی گفت: نامگذاری همدلی و همزبانی دولت و ملت برای جلوگیری از ایجاد نفاقی که متاسفانه باعث و بانی ماجراهای دنیایی است، علت نامگذاری امسال است.
استاد دانشگاه تهران افزود: انتخابات امسال بسیار حساس و مهم است، باید آگاه و هوشیار بود و نقش بسیج اساتید مضاعف است؛ چرا که اساتید نقش رهبری و هدایت جامعه بسیجی را میتواند داشته باشد.
محمدی با اشاره به جریان پاریس گفت: جریان پاریس ترفند آمریکایی ها است و به مانند 11 سپتامبر میتوانند این جریان را بوجود آورده باشند.
وی خاطرنشان کرد: پیروزی نهایی با ماست، منتهی باید هزینه بدهیم، ما در طول سی و چند سال انقلاب خسارت ندیدیم؛ بلکه قدرتمند تر شدیم؛ اما در برابر توطئه هایی که علیه ما شد خیلی هزینه دادیم، منتهی هر چه آگاه تر و هوشیار تر باشیم هزینه کمتری خواهیم داد.