کد خبر:۴۶۴۴۷۹
حجت‌الاسلام محمدیان در مازندران:

درد جامعه این است که هر چه سطح تحصیلات بالاتر می‌رود، بیکاری بیشتر می‌شود

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور گفت: متاسفانه آمار بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهی بسیار زیاد است و تاسف برانگیزتر آنجاست که هرچه تحصیلات بالاتر می‌رود، این بیکاری نیز بیشتر می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، حجت‌الاسلام محمدیان بعد از ظهر دیروز در مراسم تودیع و معارفه مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های مازندران و پیام نور در سالن اجتماعات دانشکده علوم پایه دانشگاه مازندران، با اشاره به شیوه نادرست تعلیم و تربیت در کشور گفت: امروز تعلیم و تربیتی که ما داریم، شیوه زبان و گوش است و به همین دلیل است که دانش آموزان و دانشجویان اشتیاق و علاقه ای برای یادگیری ندارند.

 

وی افزود: این تعلیم و تربیت چون از دل برنمی آید، پس بر دل دانشجویان هم نمی نشیند و آنها را شیفته و عاشق درس و استاد نمی کند. دانشجویان می خواهند هرچه سریع تر این دوره تمام شود.

 

محمدیان ادامه داد: اگر استاد و معلم ما با دلش تدریس کند، تاثیری برای دانشجو و دانش آموز خواهد گذاشت که وصف شدنی نیست؛ آن وقت آن دانشجو و دانش آموز می خواهد حتی جمعه ها و روزهای تعطیل هم برای کسب علم به مدرسه و دانشگاه برود.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور در بخش دیگری از سخنانش مسئولیت در امور فرهنگی و نهاد را مسئولیت سختی دانست و اظهار کرد: وظیفه همه اساتید، کارکنان و روسای دانشگاه‌ها است که نهاد را در این امر خطیر یاری کنند.

 

وی افزود: مسئولیت فرهنگی، دینی، اخلاق، هویت و سرنوشت جوان ها چیزی نیست که به یک بخش خاص مانند معاونت فرهنگی و نهاد رهبری مربوط باشد، بلکه همه باید در راستای ارتقای فرهنگی و اخلاقی دانشجویان تلاش کنیم.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور با تأکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در جامعه و توجه به مقوله فرهنگ در دانشگاه‌ها اظهار کرد: مدیران، اساتید و معاونان دانشگاه‌ها باید علاوه بر توجه به فعالیت‌های علمی در راستای فعالیت‌های فرهنگی نیز مشارکت داشته باشند.

 

حجت‌الاسلام محمدیان بیان کرد: کار فرهنگی فعالیتی اخلاقی و تربیتی است و تنها برای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دفاتر فرهنگ و واحدهای فرهنگی تعریف نشده است و همه اعم از مدیریت دانشگاه‌ها در تمام سطوح و اساتید در همه رشته‌ها این مسئولیت سنگین فرهنگی را بر دوش کشیده و در آن مشارکت فعال داشته باشند؛ چراکه کار فرهنگی، تربیتی و معنوی است که به جوانان نظام هویت و سرنوشت آینده آنان را تضمین می‌کند.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور با اشاره به اینکه در دانشگاه‌ها ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که باید از آنها نهایت استفاده شود، ادامه داد: جوانان پاک و دلسوزی که امروز در اختیار نظام ماست در هیچ جای دنیا وجود ندارند و ما در دانشگاه‌ها امروز میزبان بهترین جوانان دنیا هستیم و باید این نسل با استعداد و ارزشی را با ارزش‌های انقلاب آشنا و از هر لحاظ آماده پذیرش امانت بزرگ انقلاب کنیم.

 

وی با تاکید به ارتقای فرهنگ در سطح دانشگاه‌ها و با بیان اینکه مساله اخلاق و فرهنگ باید در دانشگاه نهادینه شود، گفت: اگر در آموزش و مدیریت به اخلاقیات توجه نکنیم، نمی‌توانیم به موفقیت دست یابیم.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه جوانان دانشجو امانت در دستان ما هستند، بیان کرد: باید در دانشگاه‌ها جوانانی تربیت کنیم که از نظر علمی و تخصصی مفید بوده و بدرد مردم جامعه بخورند.

 

وی ادامه داد: این وظیفه دانشگاه است تا دانشجویی تربیت کند که وقتی فارغ التحصیل می شود فرد بدردبخوری برای جامعه باشد.

 

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تاکید کرد: اما همانطور که شما اساتید هم می دانید، امروز بزرگترین مشکل و ضعف آموزش عالی این است که دانشجوی ما بعد از فارغ التحصیلی هنوز متحیر است و نمی داند که قرار است چکاره شود و به چه درد جامعه بخورد.

 

حجت‌الاسلام محمدیان با تاکید به فراهم‌سازی زمینه اشتغال در سطح دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: باید دانشگاه‌ها را از حالت مدرک‌گرایی خارج کرده و با متخصص کردن دانشجویان زمینه‌ای فراهم کنیم تا دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی مشکل اشتغال نداشته باشند.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه باید طرح و ایده‌ای ارائه دهد تا دانشجویان فارغ‌التحصیل دغدغه بیکاری نداشته باشند، افزود: متاسفانه آمار بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهی بسیار زیاد است و تاسف برانگیزتر آنجاست که هرچه تحصیلات بالاتر می رود، این بیکاری نیز بیشتر می شود.

 

حجت‌الاسلام محمدیان با بیان اینکه دانشجو باید به‌گونه‌ای تربیت شود که بعد از فارغ‌التحصیلی بتواند ضمن ایجاد اشتغال برای خود برای چند نفر دیگر نیز اشتغال‌زایی کرده و در جهت رفع مشکلات مردم جامعه خود گام بردارد، تصریح کرد: به نظر می رسد امروز با توجه به اینکه نهادهای اشتغال زا برای فارغ التحصیلان مشخص نیستند، وظیفه ایجاد شغل نیز بر عهده دانشگاه قرار گرفته است و دانشگاه باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.

 

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: انتظار ما از دانشگاه‌ها این است که دانشجویی تربیت کنند که بعد از فارغ‌التحصیلی اعتقادات، اخلاق، تعامل با مردم جامعه، تعهدات و دلبستگی آنها به کشور بیشتر شود.

 

این مسئول با بیان اینکه ظرفیت‌های زیادی در کشور ما وجود دارد، افزود: با استفاده از این ظرفیت‌ها و ارتقای علم و دانش دانشجویان، زمینه پیشرفت و توسعه کشور را فراهم کنیم.

 

حجت‌الاسلام محمدیان همچنین با اشاره به لزوم برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها و حمایت روسای دانشگاه‌ها از برگزاری این کرسی‌ها گفت: روسای دانشگاه‌ها در این زمینه باید موضع هدایت‌گری داشته باشند و هیچگاه با افراط و تفریط عمل نکنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار