به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ناصر ایمانی، فعال رسانه ای و عضو سابق سردبیری روزنامه رسالت در نشستی تحت عنوان «نقش احزاب و رسانه ها در اعتماد بین ملت و دولت» که عصر امروز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری مسئله همدلی و هم زبانی دولت و ملت را تبیین کردند و یک شاخص مهم در این عرصه اعتماد دولت و ملت است که استحکام این اعتماد سریع ترین راه برای اعتماد بین طرفین است.
وی بحث اعتماد بین دولت و ملت را بحثی همیشگی و مانا دانست و تصریح کرد: یکی از عواملی که در اعتماد ملت ها به دولت ها موثر است و اختصاص به دولت خاصی ندارد بحث اغنای افکار عمومی مردم توسط دولت هاست. این عمل در اعتماد مردم به دولت ها بسیار موثر است.
فعال رسانه ای و عضو سابق سردبیری روزنامه رسالت نکته بعدی در افزایش اعتماد بین دولت و مردم را ذکر این نکته دانست که دولت ها به دنبال رفع مشکلات کشور و مردم باشند نه به دنبال منافع خود. اگر مردم احساس کنند دولت به دنبال منافع آنهاست اعتماد بیشتری می کنند.
ایمانی با بیان اینکه مقوله فساد در بین دولت ها از اهمیت شایان توجهی برخوردار است، تصریح کرد: فساد مثل موریانه اعتماد بین دولت و مردم را از بین می برد و اگر مردم بدانند دولت ها می توانند کاسب باشند اعتماد بین دولت و ملت کاهش می یابد.
وی با ذکر این نکته که شکل سازمان یافته مردم احزاب و رسانه ها می باشند، ادامه داد: رسانه ها و احزاب باید به برخی رفتارهای دولت ها معترض شوند و نوع مواجهه با منتقدین در میزان اعتماد عمومی به دولت ها موثر است.
ارتقای جایگاه منتقدین در نظام سیاسی با میزان اعتماد مردم رابطه مستقیم دارد
فعال رسانه ای و عضو سابق سردبیری روزنامه رسالت افزود: اگر دولت ها با منتقدین برخوردهای تحقیرآمیز داشته باشند، به تدریج اعتماد ملی کاهش می یابد و از این جهت ارتقای جایگاه منتقدین در نظام سیاسی، میزان اعتماد مردم به دولت ها را افزایش می دهد.
ایمانی با بیان اینکه دولت ها به ملت اعتماد نمی کنند، افزود: دولت ها به فکر و توانمندی و ابتکار مردم اعتماد نمی کنند و این اعتماد معمولا از جانب مردم به دولت ها فراوانی و همه گیری بیشتری دارد.
وی از جمله عوامل موثر افزایش اعتماد ملی بین دولت و مردم را توجه به رسانه ها و احزاب دانست و یادآور شد: در کشور ما رسانه کمبود حزب را جبران می کند و احزاب فعالیت ضعیفی دارند.
فعال رسانه ای و عضو سابق سردبیری روزنامه رسالت با اشاره به اهمیت مسئله برجام تصریح کرد: در مسئله برجام که مقوله ای فراملی محسوب می شود تقریبا هیچ یک از احزاب در خصوص برجام اعلام موضع نکرده اند و متاسفانه ظهور و بروز احزاب در کشور ما تنها منتهی به بازه زمانی انتخابات می شود.
ایمانی در پایان نقش احزاب و رسانه ها را در مسئله همدلی و هم زبانی دولت و ملت ضعیف ارزیابی کرد.