کد خبر:۴۶۵۸۷۹
عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور مشهد:

مادران ما به جهیزیه بیشتر از آموختن مهارت زندگی به دختر توجه دارند/امروزه محبت والدین به فرزندان «گیر دادن» مطرح می‌شود!

یک استاد دانشگاه گفت: متاسفانه امروز ما شاهد دخترانی هستیم که مهارت زندگی را نیاموخته‌اند. برخی مادران به جهیزیه دختر خود بسیار حساسیت نشان می‌دهند؛ ولی به آموزش دخترانشان در زمینه ارتباط با همسر و خانواده همسر حساسیتی ندارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، زهرا گواهی دیروز در همایش «دختر امروز، همسر فردا در تراز انقلاب اسلامی» که توسط بسیج دانشجویی خواهران سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، به بیان ویژگی‌های یک دختر انقلابی پرداخت و گفت: در آموزه‌های دینی داریم که شخصیت افراد 20 سال قبل از تولدش شکل می‌گیرد.

 

وی افزود: واقعیت جامعه از دو بخش از دختران تشکیل شده است، یک بخش آن دخترانی هستند که به حقیقت دین آگاهند و بخشی دیگر از جوانانی هستند که در واقعیت هستند؛ اما از حقیقت دورند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: بخش فراموش شده جامعه ما جوانانی هستند که در جامعه وجود دارند؛ اما از نظرمعیارهای دینی کمی از آن دورند، یا نمی‌دانند و یا می‌دانند و عمل نمی‌کنند.

 

گواهی با بیان اینکه جوانان انقلابی نباید دافعه داشته باشند، خاطرنشان کرد: باید دست در دست یکدیگر دهیم و جوانانی که از آنان غفلت شده را جذب کنیم، هنگامی که فردی در کشورهای غرب به اسلام می‌گرود به دلیل هم نشینی با یک مسلمان خوب به اسلام گرایش پیدا کرده، برای همین جوانان انقلابی ما نیز باید با اخلاق و اعمال خوب خود دیگران را جذب کنند.

 

وی بیان داشت: دختر در تراز انقلاب امروزی ما بزرگ شده نسل امروز ولی با حفظ معیارهای اخلاقی و آرمان‌ها است.

 

این استاد دانشگاه خطاب به دانشجویان دختر گفت: شما دانشجویان نمی‌توانید خود را از تکنولوژی روز بی نیاز بدانید، نسل جوان ما نباید از این فناوری‌ها به دور باشند.

 

گواهی با بیان اینکه کلید فتح امروز جهان دانستن زبان انگلیسی و آشنایی با تکنولوژی روز است، گفت: با این ابزارها می‌توانید باورهای دینی خود را به دنیا ارائه دهید، توجه داشته باشید که نباید عرصه را خالی کرد.

 

وی آموختن مهارت‌های زندگی را برای دختران امروزی مهم دانست و با بیان اینکه یک دختر که همسر فردا می‌شود باید توانمند باشد، خاطرنشان کرد: زنان سازندگان حکومت جهانی هستند، چون نسل‌های بعد در دامن زنان جامعه تربیت می‌شوند.

 

این استاد دانشگاه با انتقاد از اینکه بیشتر دانشجویان ما حتی مرکز کشورهای دنیا را نمی‌دانند، تاکید کرد: دانشجویان باید جغرافیای سیاسی جهان را بشناسند و با فراگیری و مسلح شدن به ابزار روز از آنها برای ارتباط گیری و ارائه دین به دنیا بهره گیرند.

 

گواهی در ادامه به بیان ویژگی یک دختر مسلمان پرداخت و بیان داشت: خودشناسی اولین ویژگی یک دختر مسلمان است، بعضی از جوانان ما دارای بحران هویت هستند و افق آینده خود را تیره و تار می‌بینند.

 

وی ادامه داد: دختر امروز باید با قرار دادن وقت برای خود اهداف زندگی‌اش را بشناسد.

 

این پژوهشگر حقوق زنان، افزایش آگاهی را از دیگر ویژگی‌های دختر مسلمان دانست و بیان داشت: اگر برای دختر و یا مادری امکان تحصیل در دانشگاه نیست از طریق رسانه، کتاب و یا شبکه‌های اجتماعی مفید آگاهی خود را افزایش دهد چون امروزه نمی‌شود فرزندی را با غفلت تربیت کرد.

 

گواهی با اشاره به بمباران اطلاعاتی جوانان، گفت: امروز نمی‌توان واقعیت‌های اجتماعی را نادیده بگیریم؛ بلکه با افزایش آگاهی پاسخگوی شبهات فرزندان خود باشیم.

 

وی امن ترین فضا برای یک دختر را فضای خانه دانست و گفت: حتی اگر با مادر خود تنش دارید باز هم فضای خانه شما امن ترین مکان است.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه امروزه شاهدیم ارتباط عاطفی بین دختر و مادر کم رنگ شده، بیان داشت: سعی کنید وقتی را برای مادرتان اختصاص دهید، او به شما نیاز دارد و شما نیز با داشتن یک رابطه عاطفی بهتر می‌توانید نیازها و مطالبات خود را بیان کنید.

 

این پژوهشگر حقوق زنان با ابراز تاسف از کم رنگ شدن احترام‌ها گفت: در گذشته سوال زیاد والدین از فرزندان مثلا در مورد غذاخوردن و یا کلاس درس فرزند محبت تلقی می‌شد که چقدر پدر و مادر فرزندش را دوست دارد؛ اما امروز جوانان ما می‌گویند پدر و مادرمان به ما گیر می‌دهند.

 

گواهی همچنین عملکرد مادران را در نیاموختن مهارت زندگی به دخترانشان نادرست دانست و با انتقاد از مادرانی که می‌گویند چرا دخترم باید در خانه کار کند؟ گفت: اگر دختر در خانه به مادرش کمک نکند چگونه و چه موقع مهارت زندگی را خواهد آموخت؟ چرا باید همه کارهای یک خانه بر دوش مادر باشد؟

 

این استاد دانشگاه بیان داشت: متاسفانه امروز ما شاهد دخترانی هستیم که نمی‌دانند چگونه باید با مهمان خود برخورد کنند، دخترانی که مهارت زندگی را نیاموخته‌اند.

 

وی فرا گرفتن مهارت زندگی را برای دختر یک عزت دانست و گفت: برخی مادران به جهیزیه دختر خود بسیار حساسیت نشان می‌دهند؛ ولی به آموزش دخترانشان در زمینه ارتباط با همسر و خانواده همسر حساسیتی ندارند.

 

این پژوهشگر آراستگی، نظم و تمیزی را از دیگر ویژگی‌های دختر مسلمان برشمرد و گفت: لباس شیک پوشیدن به معنای اسراف نیست.

 

گواهی با اشاره به برخی ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بدحجابی، گفت: دختر اگر از محبت و عاطفه پدر سرشار باشد هیچ گاه از تعریف و ابراز محبت یک نامحرم به وجد نمی‌آید. اگر دختری فضای خانه به رویش بسته باشد در بیرون از خانه خودنمایی می‌کند.

 

وی کسب معرفت را از دیگر ویژگی‌های دختر مسلمان دانست و گفت: برای کسب معرفت بیشتر ارتباط خود با خدا و امام رضا(ع) را بیشتر کنید، امروز جوان ما کمتر برای خود وقتی در نظر می‌گیرد.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به ورزش بانوان گفت: متاسفانه در شهر مشهد مکان یا پیستی امن برای ورزش بانوان وجود ندارد و این در حالی است که برخی افراد به ایراد می‌گویند چرا بچه‌های مذهبی افسرده هستند؟ که باید گفت جوانان مذهبی افسرده نیستند؛ بلکه زمینه ورزش لازم و استاندارد در شهر کم است.

 

گواهی حفظ کرامت یک دختر را به حجاب و عفاف دانست و خطاب به دانشجویان دختر گفت: هیچ گاه پرخاشگر نباشید و همیشه با حفظ ادب، وقار خود را حفظ کنید.

 

این پژوهشگر با بیان اینکه فرزندان باید قدردان زحمات پدر و مادر خود باشند، گفت: هیچ چیز برای پدر و مادر رنج آورتر از این نیست که بگویید در قبال تولد ما وظیفه دارید.

 

گواهی همچنین با تاکید بر ازدواج عاقلانه، آگاهانه و به موقع گفت: مسئله ازدواج و فرزند آوری بسیار مهم است، نظام مدرنیته به سمتی می‌رود که میل به ازدواج را کاهش داده و این مسئله علاوه بر کشورهای مسلمان غرب را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

 

وی خاطرنشان کرد: دختر امروز ما که همسر و مادر فرداست باید به دنبال تحویل دادن نسل خوب به جامعه باشد، دختران امروز ما که در نظام اسلامی هستند چون شهدا و جانبازان و رزمندگان را می‌بینند، مسئولند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار