به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، امیرحسین مرتضایی شب گذشته در نشست نقد و بررسی کتاب «زیباترین زنی نبودی که دیدم بودم» در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد مشهد، بیان داشت: شعر کلاسیک و نیمایی عنصری دارد که شعر سپید ندارد و آن عنصر موسیقی است.
وی با اشاره به اینکه دارا بودن موسیقی در شعر برای مخاطب بسیار جذاب است، تصریح کرد: شعر آزاد فاقد این مسئله است بنابراین این شعر باید دارای جذابیتی باشد که مخاطب را به سوی خود بکشاند.
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: یک غزل هر اندازه که ضعیف باشد به دلیل موسیقی که دارد مخاطب را به سوی خود جذب میکند و گاهی ممکن است حتی مخاطب یک تا دو بیت از همان غزل را به دلیل دارا بودن موسیقی حفظ کند.
مرتضایی خاطرنشان کرد: بنابراین شعر آزاد باید حرفی برای گفتن داشته باشد و انتقال تفکر مخاطب به شاعر است که باعث میشود شعر در ذهن مخاطب ماندگار شود.
وی زیبا شناسی شعر آزاد با شعر سپید تفاوت دارد به طور مثال در شعر آزاد معنای شعر در شعر تمام نمیشود بلکه ادامه دارد و ممکن است در ذهن مخاطب تمام شود و همین امر است که به شعر آزاد زیبایی میبخشد که حتی ممکن است از نظر علمی تعریف نشده باشد.
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه در رابطه با کتاب « » بیان کرد: ارتباط عنوان کتاب با تصویر روی جلد بسیار متناسب است؛ اما متن انگیلسی که بر روی کتاب درج شده است ترجمه انگلیسی شده عنوان کتاب نیست و کمی دارای مشکل است.
مرتضایی گفت: زمانی که مخاطب عنوان کتاب را مشاهده میکند مطمئنا این مسئله در ذهنش به وجود میآید که تمامی و یا اغلب متنهای داخل کتاب میبایست به زن پرداخته باشد؛ اما به واقع اینگونه نیست که میتوان گفت یکی از نقاط ضعف این مجموعه شعری همین است.
لازم به ذکر است مجموعه شعری «زیباترین زنی نبودی که دیده بودم» یک مجموعه شعری آزاد به نویسندگی رضا یاوری در 98 صفحه و 76 قطعه شعری است.
این مجموعه شعری توسط انتشارات نصیرا و با قیمت 7000 تومان به چاپ رسیده است.
همچنین رضا یاوری علاوه بر این مجموعه مجموعه شعری کاکتوسها یکدیگر را دوست دارند را در کارنامه خود دارد .