سید جواد هاشمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، با بیان این نکته که دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دنبال پذیرفتن دانشجوی بین المللی در رشتههای فوق تخصصی دوره تحصیلات تکمیلی است، گفت: این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا قبل از این پذیرش دانشجوی خارجی از کشورهای منطقه را در برنامه خود داشته است.
وی ادامه داد: این دانشگاه در حوزه بین الملل نیز به جذب دانشجو اقدام کرده است و باید گفت در سال گذشته حدود ۲۴۰ دانشجو در این دانشگاه از کشورهای مختلف مشغول به تحصیل بودهاند.
دانشجوی خارجی در دوره تحصیلات تکمیلی و فوق تخصص گرفته میشود
مسئول روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که تغییرات صورت گرفته در حوزه دانشجویان بین الملل پذیرش دانشجو در رشتههای کارشناسی ارشد، تحصیلات تکمیلی و فوق تخصص است، خاطرنشان کرد: سابق براین دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مقاطع کارشناسی، کاردانی، دکترای حرفهای و پزشکی عمومی پذیرش دانشجوی بین المللی داشته است.
هاشمی به دریافت مجوز پذیرش دانشجوی بین الملل در رشتههای تکمیلی از وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: لاریجانی؛ معاون آموزشي و دبير شوراي آموزش پزشكي و تخصصي وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به عنوان دانشگاه قطب ۹کشور در پذیرش دانشجوی بین الملل معرفی کرده است.
وی متذکر شد: بر این اساس این دانشگاه از این پس دارای «ماموریت بین المللی پذیرش دانشجو» شده است و به احتمال بسیار زیاد باید شاهد رشد پذیرش دانشجوی بین المللی در این دانشگاه در سالهای تحصیلی آینده باشیم.
مسئول روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقسیم بندی کشور به ۱۰ قطب علمی اشاره داشت و افزود: بر اساس این مصوبه کشور به ۱۰ قطب علمی تقسیم بندی شده است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر اساس این آمایش سرزمینی قطب نهم در میان استانهای خراسان بزرگ (شمالی، جنوبی و رضوی) است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد مجوز پذیرش دانشجوی بین الملل در میان دانشگاههای قطب ۹ را دارد
هاشمی به محدوده دانشگاههای علوم پزشکی مشهد بر اساس قطب نهم بودن این دانشگاه اشاره و تصریح کرد: دانشگاههای مجموعه خراسان بزرگ از جمله تربت حیدریه، تربت جام و غیره جزو تقسیم بندی قطب ۹ آمایش سرزمینی هستند که در این میان تنها دانشگاه علوم پزشکی مشهد حق دارد که دانشجوی بین المللی پذیرش کند.
وی پذیرش دانشجوی بین الملل را بر اساس مازاد ۳۰ درصدی پذیرش دانشجو در سال جدید تحصیلی دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از محل ۳۰ درصد مازاد پذیرش دانشجوی خود در هر سال میتواند دانشجوی خارجی پذیرش کند و تا کنون بر این اساس از کشورهای افعانستان، پاکستان، عراق، لبنان، لیبی و آسیای میانه دانشجو داشتهایم.
مسئول روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد دانشجوی خارجی این دانشگاه را ۲۴۰ نفر دانست و بیان داشت: رشد دانشجوی خارجی موجب توسعه دانشگاه خواهد شد و از طرفی میتواند موجبات انتقال فرهنگ اسلامی ایران را در کشورهایی که دانشجویان خود را به ایران منتقل میکنند به دنبال داشته باشد.
پذیرش دانشجو در دانشگاهها بر اساس سند آمایش سرزمینی است
هاشمی خاطرنشان کرد: پذیرش دانشجو در این دانشگاه بر اساس سند آمایش سرزمینی صورت میگیرد و پس از این سند ما در دانشگاهها سر و سامان خوبی به نحوه پذیرش دانشجو داده و توانستیم مانع از رشد بی حد و اندازه و یا کمبود دانشجو در دانشگاه شویم.
مسئول روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرای این سند را در پذیرش دانشجو موجب گره گشایی در نحوه پذیرش دانشجو دانست و افزود: اگر سند آمایش سرزمینی در خصوص پذیرش دانشجو اجرایی شود، میتوان سروسامانی در پذیرش و نقل و انتقالات دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد داد.
وی به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ماموریت گرا شدن دانشگاهها اشاره و تاکید کرد: بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر ماموریت گرا رفتار کردن دانشگاههای مختلف، دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز خود را موظف به اجرای پنج ماموریت ویژه کرده است.
دانشگاههای علوم پزشکی دارای پنج ماموریت ویژه هستند
مسئول روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: توسعه علوم دندانپزشکی، اعصاب و رفتار، تغذیه، طب تسکینی، برنامه ریزی و توسعه و سلامت از جمله پنج ماموریتی است که برای دانشگاههای علوم پزشکی تعریف شده است.
هاشمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را دارای شش دانشکده دانست و تصریح کرد: دانشکدههای دندان، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی، بهداشت، طب سنتی و پزشکی در حال حاضر در این دانشگاه دایر میباشند که در محدوده استانی برخی دانشکدههای تحت نظر دانشگاه توانستهاند خود را مستقل کرده، که بر این اساس دانشکده نیشابور، تربت حیدریه و تربت جام توانستهاند زیر نظر مستقیم وزارت برنامههای خود را دنبال کنند.
وی به مجتمع های عالی سلامت زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره و تاکید کرد: مجتمعهای عالی سلامت در قوچان و برخی شهرستانهای دیگر، زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی قرار دارند که حضور این مجتمعها در کنار دانشکدههای زیر نظر این دانشگاه، ظرفیت خوبی را جهت پذیرش دانشجو به این دانشگاه میدهد.
مسئول روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخش دوم این گفتوگو در پاسخ به این سئوال که رسیدگی به اعتراضات دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در چه مرحلهای قرار دارد، گفت: در ابتدا باید گفت این اعتراضات به دلیل برخی سوء برداشتها رخ داده است و دانشجویان واقعیات ابلاغیه فوق را صحیح برداشت نکردند.
دانشجویان پرستاری از ابلاغیه وزارت بهداشت برداشت اشتباه کرده اند
هاشمی با بیان این نکته که دانشجویان از بندهای این ابلاغیه برداشتهای غلطی داشتهاند، متذکر شد: برخی دانشجویان مدعی هستند که بر اساس بندی از این ابلاغیه اولویت استخدام پرستار با دانشجویانی است که در بیمارستانهای دولتی و خصوصی تربیت شدهاند، که این حقیقت ندارد و درست نیست.
وی تصریح کرد: اصلا بنا نیست که در شیوه استخدام دانشجوی پرستاری تغییراتی رخ دهد و دانشجویان پرستاری این دانشگاه و کشور همچنان بر اساس روال سابق وزارت بهداشت استخدام میشوند.
مسئول روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد استخدام دانشجو را بر اساس روال سابق آموزش عالی دانست و تاکید کرد: ابلاغیه وزارت بهداشت با آن چه که دانشجویان بر اساس تعاریف خود برایش تجمع اعتراض آمیز داشتند، تفاوت بسیاری دارد.
بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت تربیت کارشناس پرستار بیمارستانی مختص بیماران خاص است
هاشمی با بیان این نکته که این ابلاغیه به دنبال آموزش پرستار برای بیماریهای خاص است، متذکر شد: این ابلاغیه بنا ندارد غیر از قشر دانشجو را استخدام کند، بلکه تاکید دارد دانشجویانی که دوره کارشناسی را گذراندهاند تحت آموزش در یک دوره شش تا یک ساله قرار گیرند تا به عنوان پرستار بیماران خاص(هموفیلی، سرطان و غیره) استخدام بیمارستانهای ارائه دهنده خدمات درمانی به این بیماران شوند.
وی با بیان این نکته که در حال حاضر معاون آموزشی دانشگاه و رئیس دانشکده پرستاری مشهد جهت شفاف سازی این ابلاغیه در تهران به سر میبرند، تصریح کرد: تا چند روز آینده ابهامات این ابلاغیه مشخص خواهد شد و دانشجویان دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد میتوانند سوء برداشتهای شکل گرفته را برطرف کنند.
کارشناس پرستاران بیمارستانی باید جهت گذراندن دوره دارای مدرک لیسانس پرستاری باشند
مسئول روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بندهایی از این ابلاغیه اشاره کرد و متذکر شد: بر اساس این ابلاغیه، افراد انتخابی در بیمارستانهای دولتی و خصوصی جهت تربیت کارشناس پرستار باید دارای حداقل مدرک لیسانس پرستاری باشند و بنا نیست بر اساس شایعات ترویج شده افراد غیر متخصص و دوره ندیده در این طرح وارد شوند.
هاشمی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به تامل و صبر دعوت کرد و افزود: جلسه مشترک میان معاون آموزشی و رئیس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مسئولین وزارت همچنان در حال برگزاری است و داشجویان در صورت صبوری میتوانند به زودی نتایج نهایی این جلسه را دریافت کنند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه سوم را در میان دانشگاههای علوم پزشکی کشور داراست
وی در بخش پایانی این گفتوگو بر اساس رتبه بندی معاونتهای آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانسته است در میان دانشگاههای علوم پزشکی کشور رتبه سوم را کسب کند که این نتیجه تلاش تمامی معاونتها و بخشهای دانشگاه بوده است.
مسئول روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کسب رتبه سوم معاونت آموزشی این دانشگاه در ششمین المپیاد علمی دانشجویان کشور خبر داد و افزود: دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حیطه استدلال بالینی در ششمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور موفق به کسب رتبه سوم شده است.
معاونت آموزشی دانشگاه به دنبال افتخار آفرینی برای دانشگاه است
هاشمی ادامه داد: به دست آوردن مقامهای بسیاری از سوی دانشجویان در المپیادهای علمی دانشجویی کشور در سال جاری موجبات رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به دنبال خواهد داشت و ما امیدواریم با حمایتهای خود بتوانیم در رشد و ارتقای فضای آموزشی دانشجویان و دانشگاه همت گماریم.
مسئول روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که بر اساس تاکید وزیر بهداشت معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبههای خوبی در قسمت آموزش در آینده به دست خواهد آورد، تاکید کرد: تلاش معاونت آموزشی بر ارتقای جایگاه دانشگاه در کنار دیگر معاونتها استوار بوده و امید داریم بتوانیم در قسمت آموزش مانند قسمت پژوهش برای دانشگاه افتخار آفرین باشیم است.