آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۶۷۲۳
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد

معاونت فرهنگی در مراکز درمانی ایجاد می‌شوند/ حذف نگاه امنیتی به دانشجو موجب ارتقای برنامه‌های فرهنگی شده است

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از ایجاد معاونت‌های فرهنگی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها خبر داد و گفت: برای ما بسیار دارای اهمیت است که دانشجو پس از گذر از دانشگاه در دوران بالینی تحصیلی خود از برنامه‌های فرهنگی دور نماند که بر این اساس در حال انجام مقدمات ایجاد معاونت‌های فرهنگی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دانشگاه هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام ابراهیمی امروز در نشست خبری معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به مناسبت روز دانشجو در تالار جرجانی دانشکده پرستاری دانشگاه علوزشکی مشهد با بیان این نکته که در طول دو سال گذشته توانسته‌ایم برنامه‌های خوبی را در معاونت فرهنگی دانشگاه دنبال کنیم، گفت: در دوره دو ساله جدید که معاونت فرهنگی دانشگاه را در اختیار داریم با دو شعاری کلیدی کار خود را آغاز کرده‌ایم که اولین شعار قانون مداری و دومین آن اخلاق مداری در حوزه دانشجویی بوده است.

 

نگاه معاونت فرهنگی فرادانشگاهی است

 

وی گسترش کمی فعالیت‌های حوزه‌های فرادانشگاهی را نیز از دیگر فعالیت‌های معاونت فرهنگی دانشگاه دانست و متذکر شد: ما در تلاش هستیم تا حوزه فعالیت‌های فرهنگی خود را گسترش داده و این حوزه را فراگیر کنیم؛ به نحوی که نه تنها به فعال شدن دانشجو در این حیطه نگاه داریم؛ بلکه بر فعالیت‌های فرهنگی اساتید، اعضای هیات علمی، کارمندان و مراکز درمانی نیز تاکید می‌کنیم.

 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ایجاد معاونت‌های فرهنگی در مراکز درمانی و بیمارستان‌های دانشگاه خبر داد و تصریح کرد: برای ما بسیار دارای اهمیت است که دانشجو پس از گذر از دانشگاه در دوران بالینی تحصیلی خود از برنامه‌های فرهنگی دور نماند و بر این اساس بر ایجاد معاونت‌های فرهنگی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تاکید داریم.

 

برای اولین بار در مشهد طرح پایلوت معاونت فرهنگی در مراکز درمانی اجرایی می‌شود

 

حجت الاسلام ابراهیمی طرح ایجاد معاونت‌های فرهنگی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد را برای اولین بار در کشور دانست و گفت: بنا شده است این طرح برای اولین بار به صورت پایلوت در مشهد اجرایی و در صورت موفقیت در دیگر دانشگاه‌های کشور اجرایی شود که در حال حاضر مقدمات کار در یکی از بیمارستان‌های دانشگاه در حال انجام است.

 

وی مهمترین فعالیت‌های فرهنگی در سطح جهان را در مراکز درمانی دانست و خاطرنشان کرد: تاکید داریم که اعضای هیات علمی دانشگاه که در هیات رئیسه دارای جایگاه هستند؛ سمت معاونین فرهنگی مراکز درمانی را به دست بگیرند تا بتوان تغییرات بنیادی در مراکز درمانی در مسائل فرهنگی داشته باشیم.

 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشجو و استاد را دو ظرفیت تاثیرگذار در دانشگاه دانست و بیان داشت: اساتید دانشگاه به عنوان عناصر تاثیرگذار بر دانشجو هستند که معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه تلاش خود را جهت ایجاد ارتباط هر چه بهتر این دو قشر مهم در دانشگاه انجام داده است و می‌توان ارتباط گیری اساتید با معاونت فرهنگی در این خصوص را در مسیر رشد ارزیابی کرد.

 

برنامه‌های کمی و کیفی معاون فرهنگی آغاز شده‌اند

 

حجت الاسلام ابراهیمی از آغاز سیاست‌های معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شکل کمی خبر داد و افزود: سیاست‌های خود را در حوزه کمی را آغاز کرده‌ایم و بر این مبنا تلاش داریم تا کمیت برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه و مراکز درمانی را رشد دهیم.

 

وی با انتقاد از کمیت برنامه‌های فرهنگی در مراکز درمانی دانشگاه، گفت: به شخصه از فعالیت‌های فرهنگی در مراکز درمانی رضایت ندارم و کمیت برنامه‌های فرهنگی تشکل‌های دانشجویی نیز رضایت خاطر من را جلب نکرده است.

 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به نیاز بیمارستان‌های قائم و امام رضا(ع) به برنامه‌های فرهنگی اشاره و بیان داشت: دو بیمارستان فوق نیازمند برنامه‌های فرهنگی و ادغام آن با برنامه‌های درمانی خود هستند و به دلیل شلوغ بودن این دو بیمارستان در امور درمانی مردم عمده تلاش ما در شرایط کنونی رشد برنامه‌های فرهنگی در این دو بیمارستان است.

 

حجت الاسلام ابراهیمی پرداختن به مسائل ارزشی و دینی را جزئی از نگاه کیفی معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانست و تصریح کرد: تلاش داریم تا به صورت ریشه‌ای رشد برنامه‌های فرهنگی، ارزشی و دینی در دانشگاه را دنبال کرده و براین اصل مهم نیز تاکید داریم.

 

نگاه امنیتی به دانشجو را در برنامه‌های فرهنگی برداشته‌ایم

 

وی نگاه به پوشش دانشجویان و نحوه پوشش اساتید و پرسنل دانشگاه را از جمله فعالیت‌های کیفی معاونت فرهنگی دانشگاه عنوان و خاطرنشان کرد: ما تلاش خود را انجام داده‌ایم تا این موضوع را از مقوله نگاه انظباطی و امنیتی بیرون آورده و با مباحث امر به معروف و نهی از منکر در قالب جلسات کمیته صیانت از حقوق شهروندی دنبال کنیم.

 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مصوبه‌های این اجلاس در خصوص عفاف و حجاب اشاره داشت و افزود: اولین مصوبه ما در این اجلاس این نکته بود که محیط‌های مختلف دانشگاهی به مقوله پوشش به صورت منطقه‌ای نگاه کرده و بر اساس اقتضائات خود و نه به صورت یک قانون نوشته شده در این خصوص رفتار کنند.

 

حجت الاسلام ابراهیمی ادامه داد: اگر بنا باشد قانونی در این زمینه نوشته شود و از همه بخواهیم در برابر این قانون، تمکین داشته باشند، این رفتار نگاه امنیتی به موضوع می‌دهد که ما تلاش کرده‌ایم با افرادی که دارای مشکلاتی در این خصوص هستند؛ به نحوی رفتار کنیم که تغییر در رفتار خود را به صورت انتخابی و نه اجباری داشته باشند.

 

وی از انتخاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان واحد نمونه عفاف و حجاب در میان دیگر سازمان‌ها و نهادهای مشهد از سوی وزارت بهداشت و استانداری این استان خبر داد و گفت: این انتخاب بدون اطلاع دانشگاه و بر اساس برایند فعالیت‌های صورت گفته در راستای رشد عفاف و حجاب در دانشگاه در بخش‌های مختلف صورت گرفته است که می‌توان گفت این مهم بر اساس یک کار فرهنگی پژوهشی به دست آمده است.

 

دانشجوی مشکل دار در حجاب را به بیرون دانشگاه ارجاع نمی‌دهیم

 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که ما از مسئولین دانشگاه خواسته‌ایم با دانشجوی دارای مشکل حجاب با تامل گفت‌وگو کرده و به دنبال کمک به دانشجو باشند تا توبیخ وی، گفت: ما از کمیته‌های مختلف دانشگاه و مسئولان خواسته‌ایم تا بدون ارجاع مشکلات دانشجو به بیرون دانشگاه و به خدشه انداختن آبروی یک انسان در مرحله اول و یک دانشجو در مرحله دوم، مشکل حجاب دانشجویان را با گفت‌وگوی اخلاقی رفع کنند.

 

حجت الاسلام ابراهیمی رشد آزاداندیشی و رشد فکری در میان چهار تشکل دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را از مهمترین مقولات تشکلی در معاونت فرهنگی دانشگاه دانست و تصریح کرد: ما به دنبال رشد فکری و ایجاد روحیه تفکر در میان تشکل‌های دانشجویی خود هستیم.

 

وی ادامه داد: ما تلاش داریم تا عدالت در برگزاری برنامه‌های تشکلی را در برنامه خود داشته و همه تشکل‌های دانشگاهی را در اجرای برنامه‌های خود حمایت کنیم.

 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بسته بودن فضای فعالیت‌های تشکلی در دوره‌های قبل اشاره داشت و تصریح کرد: ما تلاش داریم تا فعالیت‌های تشکلی دانشجویی را رشد داده و کانون‌هایی که سابق بر این تعطیل شده بودند را بازگشایی کرده و از دانشجو بخواهیم فعالیت‌های خود در حوزه مباحث فرهنگی ارتقا دهند.

 

 عدالت در برگزاری برنامه‌های تشکل‌های دانشجویی از اهداف ما است

 

حجت الاسلام ابراهیمی سیاست کلی معاونت فرهنگی در حوزه تشکل‌های دانشجویی را ایجاد فضای آزاد اندیشی دانست و تصریح کرد: ما تلاش داریم تا عدالت در برنامه‌های دانشگاهی را دنبال کرده و به تشکل‌ها در اجرای برنامه‌های مورد نظرشان یاری کنیم.

 

وی به رشد فضای مناظرات دانشجویی اشاره داشت و تاکید کرد: در حال حاضر توانسته‌ایم فضای رشد تفکرات دانشجویی را در دانشگاه دنبال کرده و مناظرات صرفا دانشجویی را جهت تبادل افکار دو نگاه دانشجویی در فضای دوستانه شکل دهیم.

 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آزادی دانشجو در بیان نظرات خود را از مهمترین برنامه‌های معاونت فرهنگی دانشگاه در فضای تشکل‌های دانشجویی دانست و تاکید کرد: با این نگاه اکنون می‌توان دید که از یک نشریه چهار صفحه‌ای، سه صفحه تنها در حال نقد دولت، مسئولان دانشگاه و تیتر زنی بر علیه معاونت فرهنگی است و ما با روی باز این انتقادها و صحبت‌های بر علیه خود را استقبال می‌کنیم.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با انتقاد از کسانی که فضای معاون فرهنگی دانشگاه را در برابر انتقاد بسته می‌دانند، متذکر شد: منتقدان باید یک مورد از نشریات دانشجویی را بیاورند که مانند امروز مجوز انتشار مطالب تند بر علیه مسئولان دانشگاه و حتی دولت را داده باشد؛ در حالی که در گذشته چنین نبوده است و این جو آزادانه در این دوره رشد پیدا کرده است.

 

تشکل دانشجویی در برنامه انتخاباتی خود نمی‌تواند جانبدار جریان خاص سیاسی در دانشگاه باشد

 

وی به فضای انتخابات مجلس شوری سلامی اشاره داشت و تصریح کرد: نکته جالب توجه این است که در ابتدای کار من در دانشگاه یک نشریه برون دانشگاهی با هزینه دانشگاه خریداری و در اختیار دانشجویان قرار داده می‌شد و به راحتی یکی از حوزه‌های دانشگاه به نفع یک جریان خاص کاملا سیاسی شده بود.

 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این در حالی بوده است که سالن‌های دانشگاه در دوره‌های قبل جهت تبلیغات برخی کاندیدا در اختیار جریان‌های خارج از دانشگاه داده می‌شده است؛ اما اکنون ما اجازه نخواهیم داد جزء در مسیر قانونی انتخابات تلاشی در حمایت از جریان خاص انتخاباتی صورت بگیرد.

 

حجت الاسلام ابراهیمی ادامه داد: دانشجویان به صورت عادلانه می‌توانند فعالیت‌های انتخاباتی جهت رشد شرکت دانشجویان در انتخابات و معرفی شرایط یک کاندید اصلح را داشته باشند؛ اما هیچ تشکلی حق جانبداری از جناح و جریان خاص سیاسی در انتخابات در دانشگاه را ندارد.

 

دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشجوی ستاره دار ندارد

 

وی در خصوص دانشجویان ستاره دار در دانشگاه، گفت: ما در دانشگاه هیچ دانشجویی با ستاره یا بی‌ستاره را نداریم و نباید این القاب تهدید کننده دانشجو را در دانشگاه به کار ببریم.

 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از برخی که دانشجو را تهدید به نداشتن آینده شغلی و یا پرونده دار شدن می‌کنند، گقت: هر کس دانشجوی این دانشگاه را تهدید این چنینی کند از لحاظ ما دروغگو بوده و دانشجو می‌تواند با معرفی این افراد به کمیته انظباطی به دنبال شکایت خود و پیگیری ما در خصوص اهانت وارده به خود باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار