به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جايزه سازمان جهاني منع گسترش سلاحهاي شيميايي به مهدي بلالي، استاد پيشکسوت سم شناسي پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد به دليل خدمات شايسته و اجراي اقدامات درماني، پژوهشي و آموزشي در زمينه منع سلاح هاي شيميايي اهدا شد.
دکتر مهدي بلالي مود پس از اتمام تحصيلات خود در زمينه سم شناسي پزشکي در کشور انگلستان در سال ۵۷ الی ۶۰ به عنوان استاديار دانشگاه بريتانيا مشغول به کار شد؛ اما پس از جنگ تحميلي براي خدمت به مردم کشور خود به ويژه مجروحان آسيب ديده از بمباران شيميايي رژيم بعث عراق به جمهوري اسلامي ايران بازگشت.
بلالي گفت: شوق خدمت به مردم و احساس دين براي درمان مجروحان آسيب ديده از سلاحهاي شيميايي مهمترين انگيزه براي بازگشت به کشور بود.
اين استاد پيشکسوت گروه سم شناسي دانشگاه علوم پزشکي مشهد بیان داشت: در سال ۶۲ پس از اعلام حضرت آيت الله خامنه اي، رييس جمهور وقت ايران مبني بر آمادگي و آموزش پزشکان در مقابل حملات شيميايي، به عنوان تنها پزشک سم شناس کشور فعاليت آموزشي و پژوهشي خود را در اين زمينه آغاز کردم.
وی با اشاره به اينکه در اواخر سال ۶۲ حملات و بمباران شيميايي رژيم بعث عراق در خاک ميهنمان گسترش يافت، گفت: در پي اين رخداد اقدامات آموزشي پزشکان از استانهاي مختلف همچون تهران، مشهد، شيراز، اصفهان و کرمان با جديت تمام پيگيري شد و در کنار آن خدمات درماني نيز به مجروحان در بيمارستان امام رضا(ع) مشهد و بيمارستان لبافي نژاد تهران ارائه ميشود.
رييس مرکز تحقيقات سم شناسي پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تاکيد کرد: در طول اين سالها، مقالات، پژوهشها و کتاب هاي متعددي در زمينه سلاحها و مواد شيميايي و اثرات سوء آن بر روي انسان به چاپ رسيده است.
بلالي خاطرنشان کرد: انتشار بيش از ۱۰۰ عنوان مقاله، حضور در بيش از ۲۰۰ کنفرانس و سخنراني در اين زمينه و انتشار ۳۶ عنوان کتاب تنها بخشي از اقداماتي است که در اين سالها در زمينه مسموميت با عوامل شيميايي انجام شده است.