آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۵۹۰۶
سیدی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو مطرح کرد

راه‌اندازی بخش ریه کودکان در بیمارستان دکتر شیخ مشهد/ پذیرش دانشجوی فوق تخصص ریه کودکان

فوق تخصص ریه کودکان بیمارستان دکتر شیخ مشهد از مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: پس از دانشگاه‌های تهران و شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد سومین دانشگاهی است که بخش ریه کودکان را در بیمارستان دکتر شیخ مشهد راه اندازی کرده است.

سید جواد سیدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در خصوص پیشرفت‌های بیمارستان دکتر شیخ از مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخش ریه کودکان، گفت: یکی از علل مهم مرگ و میر در کودکان عفونت‌های تنفسی است که نارسایی‌های بسیاری برای کودکان ایجاد می‌کند.

 

وی افزود: کشورهای جهان سوم به دلیل شرایط خاصی که در خود دارند و بر اساس آمارها رشد فزاینده‌ای در ابتلای کودکان خود به بیماری‌های تنفسی مانند سیل داشته‌اند.

 

برای پنجمین سال متوالی دانشجو در رشته فوق تخصص ریه گرفته می‎شود

 

این متخصص ریه کودکان با اشاره به اهمیت تخصصی شدن رشته ریه در کودکان در وزارت بهداشت، تصریح کرد: امسال برای پنجمین سال متوالی است که دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور در حال گرفتن دانشجو در رشته فوق تخصص ریه کودکان می‌باشند، که این مهم اهمیت سلامتی ریه در داشتن زندگی بدون دغدغه را نشان می‌دهد.

 

سیدی رشد بیماری‌های تنفسی در کودکان را در هر ساعت و هر روز در حال افزایش دانست و بیان داشت: شاید این موضوع که عفونت‌های تنفسی دومین عامل مرگ و میر کودکان در جهان به شمار می‌رود نشانگر اهمیت داشتن ریه سالم در کودکان باشد.

 

وی به افتتاح بخش تخصصی ریه کودکان در بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره داشت و گفت: ما توانستیم با حمایت ریاست دانشگاه و گروه درمانی بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد بخش تخصصی ریه کودکان را افتتاح و راه‌اندازی کنیم.

 

این متخصص ریه کودکان به فوت کودکان بیمار و درگیر عفونت‌های ریوی در استان اشاره داشت و افزود: این بیماران در سطوح بالا درگیر عفونت‌های مکرر ریه می‌شوند که به دلیل گسترش این عفونت‌ها در نهایت جان خود را از دست می‌دهند. افتتاح این بخش کمک خواهد کرد تا رسیدگی به این بیماران افزایش پیدا کند.

 

«اندسکوپی داخلی ریه کودکان» در بیمارستان دکتر شیخ انجام می‌شود

 

سیدی از انجام «اندسکوبی کودکان» در بیمارستان دکتر شیخ مشهد خبر داد و گفت: بیماران ریوی بزرگسال سابق بر این در بیمارستان‌های مختلف اندسکوپی شده و درمان‌های مختلف بر اساس این آزمایش را دریافت می‌کردند که در حال حاضر در بخش تخصصی ریه کودکان بیمارستان شیخ ما توانستیم اندسکوپی از ریه کودکان را به سرانجام برسانیم.

 

وی ادامه داد: در صورتی که بیماران مراجعات زیاد به دلیل مشکلات ریوی از قبیل صرفه‌های طولانی مدت و بدون دلیل داشته باشند؛ اندسکوپی داخلی جهت تشخیص نبود شیء مشکوک در ریه، رفع تنگی تونل‌های هوا دهی، نمونه برداری از ریه و دیگر موارد را انجام می‌دهیم.

 

این متخصص ریه کودکان، اندسکوپی از ریه کودکان را خدمت بزرگی به بیماران ریوی در این بیمارستان دانست و ادامه داد: با انجام اندسکوپی ریه کودکان بسیاری از تشخیص‌های اولیه در مورد این بیماران در زمان مورد نیاز آن انجام می‌شود که این خدمت در جای خود بسیار تاثیر گذار است.

 

نوار ارزیابی ریه کودکان در بیمارستان گرفته می‌شود

 

سیدی از راه اندازی آزمایش ارزیابی وضعیت سلامت ریه و یا «نوار ارزیابی سلامت ریه» در بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم  پزشکی مشهد خبر داد و تصریح کرد: برخی بیماران ریوی دچار صرفه‌های طولانی مدت هستند که جهت تشخیص ظرفیت حیاتی ریه این بیماران نوار ارزیابی ریه از آن‌ها گرفته می‌شود تا بر اساس این نوار ارزیاب ریه، تصمیمات درمانی برای کودک بیمار اخذ شود.

 

وی ادامه داد: این خدمت درمانی نیز سابق بر این برای بالغین در بیمارستان‌های مختلف ارائه می‌شد که بیمارستان دکتر شیخ مشهد برای اولین بار در بخش تخصصی ریه کودکان خود این آزمایش را برای کودکان راه اندازی کرده است.

 

واحد اسپیرومتری در بخش تخصصی ریه کودکان آغاز به کرده است

 

این متخصص ریه کودکان بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آغاز به کار واحد «اسپیرومتری» در بیمارستان دکتر شیخ خبر داد و تصریح کرد: این واحد نیز جهت بررسی ظرفیت‌های ریوی و تنفسی در بخش تخصصی ریه کودکان راه اندازی شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: ریه مهمترین بخش بدن است که کمک می‌کند تا انسان دارای تنفسی عمیق سالم و مرتب باشد. واحد اسپیرومتری بیمارستان دکتر شیخ تلاش دارد تا ظرفیت‌های تنفسی ریه را شناسایی و جهت درمان کودکان دچار مشکل شده به کارگیری کند.

 

دستگاه «تهویه مکانیکی در منزل»در اختیار بیماران قرار می‌گیرد

 

سیدی تحویل دستگاه «تهویه مکانیکی در منزل بیماران» را از مهمترین کمک‌های بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد در درمان کودکان بیمار ریوی دانست و تاکید کرد: سابق بر این بیماران ریوی که به مراحل رشد یافته این بیماری رسیده، مجبور بودند جهت ترمیم بافت تخریب شده ریه خود برای مدت طولانی در بیمارستان بستری و به جهت مشکلات تنفسی زیر دستگاه قرار بگیرند.

 

این متخصص ریه کودکان بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: برای اولین بار بیمارستان دکتر شیخ مشهد دستگاه (بای تب) را در اختیار این قسم از بیماران خود قرار می‌دهد تا به جای ماندن در بیمارستان در منزل به درمان خود بپردازند.

 

وی حضور در کنار خانواده را در رشد اثرات روحی و رشد بازده درمان موثر دانست و افزود: در مدت یک سالی که بیمارستان این طرح را اجرایی کرده است توانسته رشد درمان را به شکل بسیار خوبی در درمان بیماران خود مشاهده کنند.

 

این متخصص مرخص شدن بیمار از بیمارستان و نصب و استفاده این دستگاه در منزل را از مهمترین دلایل بهبود نسبی این بیماران دانست و تاکید کرد: کودکان بیمار بسیاری پس از استفاده از این دستگاه در منزل توانسته‌اند مشکلات ریوی خود را تا اندازه‌ای پشت سر گذاشته و به مدرسه رفته و فعالیت‌های عادی زندگی خود را از سر بگیرند.

 

سیدی متذکر شد: این در حالی بوده است که بسیاری از این بیماران بیش از سه ماه در بیمارستان جهت استفاده از این دستگاه بستری بوده‌اند؛ اما از زمانی که این دستگاه را در اختیار گرفته‌اند توانسته‌اند کودکی خود را دنبال کرده و فعالیت‌های خود را تا حدی از سر بگیرند.

 

قیمت دستگاه تهویه مکانیکی بین دو تا ۱۰ میلیون تومان است

 

این متخصص ریه کودکان بیمارستان شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد قیمت تمام شده این دستگاه برای بیماران را بین دو تا ۱۰ میلیون تومان دانست و تصریح کرد: شرکت‌های مختلفی این دستگاه را بر اساس درخواست بیمارستان در اختیار بیماران قرار می‌دهند.

 

وی افزود: بیماران ما اغلب از قشر متوسط جامعه هستند که توانایی مالی بالایی ندارند؛ بر این اساس ۱۲ مورد بیماری که در این بیمارستان دستگاه تهویه مکانیکی را دریافت کرده‌اند که مورد حمایت مددکاران خیرین سلامت قرار گرفته‌اند.

 

سیدی مدت زمان اجرای طرح تحویل دستگاه تهویه مکانیکی هوا در این بیمارستان را یک ساله دانست و خاطرنشان کرد: بیماران پس از دریافت این دستگاه در صورت درمان می‌توانند دستگاه را در اختیار بیمارستان قرار داده تا به دیگر بیماران تحویل دهیم و هم می‌توانند دستگاه را نزد خود داشته باشند.

 

درمانگاه‌های مشترک PF و PH در مشهد راه‌اندازی شده است

 

این متخصص ریه کودکان بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد از راه اندازی درمانگاه‌های مشترک با همکاری بیمارستان شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دیگر بیمارستان‌های این دانشگاه خبر داد و تاکید کرد: درمانگاه PF درمانگاه مشترکی است که با همکاری بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه در بیمارستان قائم(عج) مشهد راه اندازه شده است.

 

وی تاکید کرد: این درمانگاه برای بیمارانی است که دچار بیماری‌های مضمن ریوی شده‌اند و درگیری‌های مشترک گوارشی، تغذیه‌ای، فیزیوتراپی، غدد و غیره دارند که در این درمانگاه اختصاصی به درمان خود را می‌پردازند.

 

سیدی این درمانگاه را در حال فعالیت دانست و تصریح کرد: درمانگاه مشترک PF هر پنج شنبه خدمات خود را در اختیار بیماران قرار می‌دهد که تلاش می‌شود متخصصان درمانی در بخش‌های مختلف خدمات خود را به بیماران ارائه دهند.

 

این متخصص ریه کودکان به راه اندازی درمانگاه مشترک PH در بیمارستان امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و تصریح کرد: در این درمانگاه مشترک بیماران ریوی دارای فشار بالای ریه مورد بررسی  و درمان قرار می‌گیرند که تلاش می‌شود، مشکلات قلبی این بیماران به دلیل فشار بالای ریه مورد درمان قرار گیرند.

 

وی زمان کار این درمانگاه را سه شنبه هر هفته دانست و گفت: بخش تخصصی ریه کودکان بیمارستان دکتر شیخ، درمانگاه PF بیمارستان قائم(عج) و درمانگاه PH بیمارستان امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد هر سه مخصوص اطفال بوده و خدمات ریوی خود را برای کودکان و نوجوانان تا ۱۴ سال ارائه می‌دهد.

 

بخش تخصصی ریه کودکان دارای۱۱ تخت فعال است

 

سیدی بخش تخصصی ریه کودکان بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد را دارای ۱۱ تخت درمانی دانست و افزود: از مجموع ۱۱ تخت درمانی این بخش، شش تخت فعال در بخش قرار دارد و پنج تخت نیز در بخش ICU بیمارستان خدمات خود را ارائه می‌دهد.

 

این متخصص ریه کودکان در بخش پایانی این گفت‌وگو با اشاره به اهمیت مراقبت از کودکان در دچار نشدن به بیماری‌های تنفسی متذکر شد: بیماری‌های تنفسی دومین عامل مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در جهان است و متاسفانه گاهی یک سرماخوردگی به ظاهر ساده مشکلات تنفسی در بزرگسالی را به دنبال دارد.

 

وی ۱۵ درصد از بیماری‌های حساسیتی در کودکان را منجر به تبدیل شدن به بیماری‌های تنفسی دانست و ادامه داد: بسیار اتفاق می‌افتد که یک کودک در طول یک سال پنج تا شش بار دچار سرماخوردگی شده و در این میان به حساسیت‌های تنفسی مانند آسم نیز دچار شود.

 

طولانی شدن سرماخوردگی‌ها از نشانه‌های ابتلا به مشکلات ریوی است

 

سیدی طولانی شدن سرماخوردگی در کودکان را از نشانه‌های اولیه درگیری‌های ریوی دانست و خاطر نشان کرد: بر اساس آمارها 10 تا 15 درصد کودکان به بیماری‌های تنفسی مانند آسم دچار می‌شوند و در نهایت با طولانی شدن سرماخورگی برخی کودکان تا دو ماه، اولین نشانه‌های درگیری‌های ریوی خود را نشان می‌دهد.

 

سن بیماری‌های ژنتیکی ریوی ۱۵ تا ۲۰ سال است

 

این متخصص ریه کودکان بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد سن مشخص شدن بیماری‌های ژنتیکی ریه در افراد جوانان را بین ۱۵ تا ۲۰ سال دانست و افزود: متاسفانه برخی مشکلات ریوی عامل ژنتیکی دارد که در سنین بین ۱۵ تا ۲۰ سال خود را نشان می‌دهد که هر چه زودتر این بیماری‌ها شناخته شوند قابل درمان تر خواهند بود.

 

وی کشورهای جهان سوم را در شیوع بیماری‌های تنفسی به نسبت دیگر کشورهای جهان مستعدتر دانست و افزود: بیماری‌های تنفسی مانند ذات الریه در کشورهای در حال توسعه رشد داشته است و به همین نسبت نیز عفونت‌های تنفسی دومین عامل مرگ و میر در کودکان این کشورها به شمار می‌رود.

 

سیدی مشکلات ریوی را در حوزه‌های مختلف قابل تعریف دانست و در پایان گفت: در حوزه مشکلات ریه بخش‌های مختلفی وجود دارد مانند شاخه بیماری‌های مادرزادی، ناهنجاری‌های کلامی، ناهنجاری‌های ژنتیکی و غیره که عمده مشکلات در این حوزه مربوط به شاخه بیماری‌های ژنتیکی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار