به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، نشست خبری ستاد هماهنگی هفته ملی پژوهش و فناوری شهرهای آبادان و خرمشهر با حضور مسئولان دانشگاه های آبادان و خرمشهر برگزار شد.
مسعود صدری، نسب رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر نیز در این نشست، تحقق اهداف توسعه اقتصادی را مستلزم افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه خواند.
وی با بیان شعار هفته پژوهش با عنوان «پژوهش و فناوری عزم ملی و رویکرد جهانی» افزود: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر اهمیت پژوهش در کشور، لازم است همکاری عملی صنعت و دانشگاه بیشتر شود.
صدری نسب با بیان دستاوردهای پژوهشی دانشگاه نیز گفت: طی سال های اخیر گام های بزرگی در این زمینه برداشته شد و توانستیم در سطح جهانی رتبه ۱۵ و در سطح منطقه رتبه نخست را کسب کنیم.
وحید یاوری، معاون آموزشی و فناوری دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در این نشست خبری ستاد هماهنگی هفته ملی پژوهش و فناوری شهرهای آبادان و خرمشهر، با بیان نقش خبرنگاران در تحقق اهداف پژوهش، گفت:حمایت و همکاری اصحاب رسانه تحقق اهداف علمی را هموارتر کرده است و امیدواریم با اطلاع رسانی صحیح، فرهنگ پژوهش در جامعه نهادینه شود.
معاون آموزشی و فناوری دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با بیان رتبه برتر این دانشگاه در بین دانشگاه های کشور گفت:ا ین دانشگاه، رتبه ششم کشور را در سرانه تولید علم از آن خود کرده است.
وی جایگاه علمی کشور در جهان و منطقه را یادآور شد و گفت: بر اساس آخرین آمار ارزیابی از تولید علم در سطح بین الملل جایگاه علمی کشور در سال 2014 رتبه 16 و در سطح منطقه رتبه اول قرار گرفته است.
یاوری در ادامه افزود: این به این معنی است که شمار مقالات علمی انتشار یافته در ژورنال های بین المللی و معتبر دنیا نسبت به تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر است.
معاون آموزشی و فناوری دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، تولید علم را مستلزم فراهم کردن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری دانست و گفت: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با تجهیز آزمایشگاه ها و عضویت در شبکه آزمایشگاه های فناوری راهبردی ایران (شاعا) توانست در زمینه علوم و فنون دریایی در بین دانشگاههای کشور پیشرو باشد.
یاوری افزود: همچنین این دانشگاه در شبکه آزمایشگاهی( شافرا) زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عضویت دارد.
معاون آموزشی پژوهشی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در ادامه سخنانش همچنین از بهره برداری آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه خبر داد و گفت: این دانشگاه با 13 آزمایشگاه تخصصی در زمینه علوم و فنون دریایی و یک آزمایشگاه مرکزی با زیربنای چهار هزار مترمربع با امکانات پیشرفته، بزودی به بهره برداری می رسد.
وی انعقاد تفاهمنامه تحقیقاتی بین دانشگاه و صنعت را یادآور شد و گفت: برای فعالیت های علمی و پژوهشی با سازمان ها، صنایع و دستگاه های مرتبط با علوم و فنون دریایی، تفاهمنامه ای با هدف توسعه تحقیقات برون دانشگاهی امضا شده است.
یاوری همچنین، فعالیت مرکز رشد و فناوری دانشگاه علوم و فنون دریایی را یادآور شد و گفت: مرکز رشد و فناوری دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر زیر مجموعه پارک علم و فناوری استان خوزستان بوده و زمینه برای جذب ایده های برتر را فراهم کرده است.
وی در ادامه گفت: این مرکز برای جذب ایده های برتر جامعه محدودیتی از نظر مدرک دانشگاهی در ورود به فعالیت های پژوهشی و فناوری ندارد.
معاون دانشگاه خرمشهر همچنین با بیان برنامه های هفته پژوهش امسال در این دانشگاه، گفت: بر اساس ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پژوهشگران برتر تعیین شده در منطقه 14 پژوهشگر برتر از دانشگاه های و مراکز آموزشی منطقه تقدیر می شوند که از این تعداد چهار دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی از سه دانشگاه منطقه، یک فن آور، شش آموزگار و سه دانش آموز از شهرهای آبادان و خرمشهر به عنوان پژوهشگران برتر منطقه انتخاب شدند.
وی افزود: علاوه بر این از 14 پژوهشگر سازمان ها که به دانشگاه معرفی شدند، هشت پژوهشگر برتر انتخاب شده و تجلیل می شوند.
یاوری گفت: همچنین در بین مراکز رشد و فناوری منطقه یک شرکت دانش بنیان به عنوان واحد فناوری برتر منطقه انتخاب شده و در مراسم افتتاحیه هفته پژوهش معرفی می شود.
وی برگزاری نشست های تخصصی دانشگاه و صنعت را از دیگر برنامه های هفته پژوهش این دانشگاه خواند و گفت: بر اساس تخصص های سازمان ها و دستگاه های دولتی مرتبط با دانشگاه، نشست های تخصصی با هدف ارتقای ارتباط بین صنعت و دانشگاه برگزار می شود.