به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یاسوج، محمود رضا رحیمی دیروز در مراسم اختتامیه هفته پژوهش دانشگاه یاسوج، به رتبه علمی ایران در منطقه و جهان اشاره کرد و گفت: ما در زمینه تولید علم در منطقه رتبه یک و در جهان رتبه ۱۷ را داریم که نشان دهنده رشد علمی ۱۱ برابر متوسط جهانی می باشد.
وی افزود: اما مسأله این است که این پژوهش های ما چه دردی از جامعه و نیازهای کشور را دوا می کند و ماحصل هزینه های مادی، معنوی و نیروی انسانی که صرف تولید این مقالات شده است، چه گرهی از مملکت را باز کرده است؟
رئیس دانشگاه یاسوج به تناسب بین تولید علم و فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: در کشور ما به ازای هر ۳۰ هزار تولید علمی، یک تولید فناوری داریم که این امر در جهان نسبت یک به چهار و کمتر می باشد.
رحیمی به رتبه ۹۵ کشور در تولید فناوری اشاره کرد و گفت: این جایگاه ما در تولید فناوری نیست و باید در این عرصه به جایگاه مطلوب برسیم.
وی به پاسخگو نبودن کسی در این خصوص اشاره کرد و گفت: بنیاد نخبگان، دانشگاه، معاونت علمی و دستگاه های مختلف ذی ربط، هر کدام تقصیر را به گردن دیگری می اندازند و کسی پاسخگوی این اتفاق علمی در کشور نمی باشد.
این مسئول دانشگاهی به دلایل پایین بودن تولید فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: پایین بودن سهم بودجه پژوهش و فناوری در کشور، یکی از دلایل اصلی است؛ به طوری که در کشور ما کمتر از نیم درصد تولید ناخالص ملی سهم پژوهش می شود و در قیاس با کشورهای صنعتی که سه درصد است، مبلغ قابل توجهی نمی باشد.
رحیمی نبود برنامه ریزی منسجم و مدون در کشور را دلیل دیگر ضعف در تولید فناوری دانست و گفت: خوشبختانه در سال های اخیر، سیاست دانشگاه های کارآفرین نسل سوم، پی گیری شده است که این نقیصه را بر طرف می کند.
وی به خطر بی توجهی دانشجویان به برخی از رشته های دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در دانشگاه باید یک مسیر کلی را پیش بگیریم که خطرات توسعه کمی پیش آمده را بتوان جبران کرد.
رئیس دانشگاه یاسوج افزود: با توجه به سیاست های توسعه کمی دانشگاه، زنگ خطری جدی دانشگاه را تهدید می کند که تا چند سال آینده در بسیاری از رشته ها با بحران صفر دانشجو برای یک رشته مواجه می شویم که باید آن را جدی بگیریم.
رحیمی به سیاست های دانشگاه یاسوج در تقویت پژوهش و تولید فناوری اشاره کرد و گفت: ایجاد زیر ساخت ها و توسعه عوامل انگیزشی برای پژوهش و تولید فناوری و کسب درآمد از پژوهش، سیاست کلی دانشگاه در توجه به امور پژوهشی است.
وی راه اندازی آزمایشگاه مرکزی و مدیریت جامع آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی، راه اندازی مجموعه آزمایشگاه های تحقیقاتی در فضای شش هزار متر مربع، مطالعه برای ساخت آزمایشگاه های آموزشی و تمرکز بر روی خرید تجهیزات های تک برای دانشگاه را از مهم ترین سر فصل های دانشگاه برای توجه به پژوهش در دانشگاه دانست.
رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به بودجه پژوهشی این دانشگاه در سال گدشته، بیان داشت: برای سال ۹۳ بیش از سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بودجه پژوهشی دانشگاه بوده است که در سال جدید به بیش از پنج و نیم میلیارد تومان افزایش پیدا می کند.
رحیمی بر لزوم تخصیص این بودجه برای فعالیت های صرفا پژوهشی تأکید کرد و گفت: حمایت از شرکت ها و طرح های فناوری محور و بعضا کمک های بلا عوض به آنها، حمایت از شرکت همکاران در کنفرانس های داخلی و خارجی و پشتیبانی مالی از شرکت ها برای حضور در فن بازارها از جمله موارد مصرفی این بودجه می باشد.
وی بسترسازی برای تولید علمی، همکاری های علمی و پژوهشی داخلی و بین المللی و استفاده از پایگاه های معتبر علمی را از دیگر برنامه های پژوهشی دانشگاه دانست و گفت: با توجه به لزوم توجه ویژه به حوزه پژوهشی دانشگاه، تشکیلات و هسته های پژوهشی مختلفی در دانشگاه تعریف شده است که دو مزیت را در پی دارند.
رئیس دانشگاه یاسوج افزود: معرفی دانشگاه در حوزه های مختلف و جلوگیری از پراکنده کاری در تجهیز آزمایشگاه ها و امکانات و تمرکز روی مقالات و پژوهش های خوب و با کیفیت از جمله دو مزیت عمده این طرح است.
رحیمی خاطرنشان کرد: سرانه تولید مقالات فناورانه در دانشگاه باید بالا رفته و به دنبال رتبه مناسب فناوری برای دانشگاه باشیم.