به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ستاد دیه کشور، سید اسدالله جولایی اظهار کرد: مددجویان یاد شده ، محکومان مالی و بدهکاران دیه ناشی از سوانح رانندگی و حوادث کارگاهی بودند که با مشارکت مردمی طی 25 سال گذشته از حبس رهایی یافتند.
مدیر عامل ستاد دیه کشور، همچنین شمار مددجویان رها شده از حبس طی 9 ماهه امسال را پنج هزار و 644 تن عنوان کرد.
وی اظهار کرد: زمینه ورود ناخواسته افراد به زندان، مانند امروز، اینهمه گسترده و عمومی نبود؛ بر اساس آمار، مجموع آزادی های این ستاد از ابتدای فعالیت خود تا پایان سال 78 همواره کمتر از 200 تن بود که برای این افراد به دلیل پایین بودن مبالغ بدهی و حتی نرخ دیه در مدت کوتاهی حکم استخلاص فراهم می شد.
جولایی افزود:مجموع افرادی که به اعتبار مبالغ جمع آوری شده در جشن های گلریزان آزاد شدند در نخستین سال فعالیت این ستاد، تنها 156 مددجو بود این در حالی است که این نهاد در برهه ای از زمان برای مثال در سال 90 به دلیل نبود برخی اصلاحات قانونی با همت وهمیاری نیکوکاران کشور نزدیک به 13 هزار زندانی آبرومند تحت حمایت خود را از حبس رهانید.
آزادی زندانیان غیرعمد در گرو اعتبار 500 میلیاردی
مدیرعامل ستاددیه کشور با اشاره به جمعیت کیفری محکومان جرایم غیرعمد و غیرکلاهبرداری کشور گفت: در زمان حاضر تعداد 9 هزار 840 مددجوی واجد شرایط کمک در زندان های کشور تحمل حبس می کنند که برای آزادی این افراد مبلغی معادل 500 میلیارد تومان مورد نیاز است.
وی پرداخت مبالغ اهدایی از طریق دستگاه های خودپرداز بانک های ملی، ملت، تجارت، صادرات و رفاه را همچنان بیشترین انتخاب خیرین برای واریز کمک های نقدی اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه جمعی از هموطنان با مراجعه حضوری به ستادهای دیه شعب استانی و شماری هم از طریق شماره حساب های اعلام شده نسبت به همیاری این ستاد در راستای آزادی محبوسان اقدام می کنند، سامانه پرداخت وجوه از طریق تلفن همراه یکی از گزینه هایی است که با استقبال خیرین همراه شده است.
جولایی ضافه کرد: از زمان راه اندازی این سامانه در خرداد ماه سالجاری تا به امروز 20 هزار نیکوکار بدون صرف هزینه های جاری و بدون اتلاف وقت در کمترین زمان و بدون نیاز به اینترنت تنها با وارد کردن شماره #7777*780* در تلفن های همراه با واریز مبالغ موردنظر در امر بازگرداندن مددجوی جزائم غیرعمد مشارکت کرده اند.