به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، همایش منطقه ای کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره شب گذشته در تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.
آیت الله سلیمانی، نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان در این مراسم گفت: اسلامی دینی است که همواره به پرورش آدمهای عالم و آگاه اسرار داشته و دانشگاه باید به گونهای عمل کند که وابستگی اجتماعی نسبت به فرهنگ غرب کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد: دانشگاه باید انسانهایی متدین، فهیم و منتقد را که بتوانند به شایستگی از آرمانهای شهیدان گرانقدر پاسداری کنند تحویل جامعه بدهد.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تنها راه برون رفت از وضع موجود کشور اقتصاد مقاومتی است، گفت: دانشگاه باید با ایجاد راهکارهای مناسب در جهت تبیین خواسته رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی حرکت کند.
آیتالله سلیمانی تاکید کرد: علت عقب ماندگی کشورهای خاورمیانه وابستگی علمی دانشگاهها به غرب است و باید در تولید علم به نقد خوداتکایی برسیم و پرداختن به علمی که برای انسان خود محوری بوجود آورد ارزشمند است.
وی همچنبن با اعلام لزوم پرداختن به احیای عباد و عمران بلاد خاطرنشان کرد: این اصل مهم باید به عنوان یک فریضه دینی در دستور کار دانشگاهها باشد.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با توجه به اینکه از چشمانداز ۵۰ ساله ترسیم شده برای پیشرفت کشور نیز جلوتر رفتهایم، ما باید در دانشگاهها به دنبال کیفیت باشیم و کمیت را رها کنیم.
همچنین در این مراسم حجت الاسلام خسروپناه، قائم مقام و رئیس دبیرخانه هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی هدف از تشکیل هیات حمایت از کرسیهای نظریهپردازی را نقد و مناظره جلوگیری از سرقتهای علمی و صیانت از نظریات مختلف دانست و گفت: این هیات از افراد نظریه پرداز حمایتهای زیادی از جمله حمایت حقوقی، مالی و معنوی میکند و دستاندرکاران آن نیز معتقدند که ثبت کنندگان نظرات جدید باید چندین درجه علمی از جایگاه خود ارتقا یابند.
وی افزود: فن تحقیق در دانشگاههای ایران در حال آموزش است و ما باید به دلیل تولید علم بیشتر، به صورت گسترده به این مسئله بپردازیم.
قائم مقام و رئیس دبیرخانه هیات حمایت از کرسیهای نظریهپردازی تصریح کرد: عدم توجه مناسب به مسئله علم و دور ماندن از آن موجب ناکارآمدی علوم انسانی و اسلامی در جامعه ما شده است که این بسیار نگرانکننده است.
حجت الاسلام خسروپناه تاکید کرد: تا وقتی که روش شناسی تولید معرفت به صورت جدی در رشته های علوم انسانی مطرح و کار نشود این رشته ها به تولید محتوایی نمی رسد.
وی با بیان این مطلب که توجه نکردن به فلسفه علم از مواردی به حساب می آید که سبب ناکارآمدی علوم انسانی و اسلامی شده است، گفت: علم به تنهایی نگاهی درجه یک به حقایق خارجی است اما نگاه درجه دوم به علم موجب رشد، تولید علم و نظریه پردازی می شود.
قائم مقام و رئیس دبیرخانه هیات حمایت از کرسیهای نظریهپردازی در پایان تصریح کرد: ما باید علوم اسلامی و انسانی را به هم پیوند دهیم و عدم پیوند این دو مسئله موجب بروز ناهنجاریهای اجتماعی مانند نزاع و درگیری شده است.