به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان، ابراهیم واشقانی فراهانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فنآوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان بیان داشت: اگر قرار است فعالیت پژوهشی انجام شود که مفید و دارای نتیجه باشد، لازمه آن داشتن برنامه است، یعنی اگر کار بنیادی است، باید بر اساس برنامهای متمرکز انجام شود؛ زیرا کار پراکنده پژوهشی ما را به مقصد نمیرساند.
وی افزود: برنامههایی که یک عضو هیات علمی در حوزه فعالیتهای پژوهشی دارد باید در چارچوب سندها و ظرفیت و توانمندیهای استان باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: وظیفه دانشگاههای نسل سوم باید گسترش مرزهای دانش و تبدیل دانش به محصول و خدمات مفید برای بهزیستی مردم و شکوفایی اقتصادی باشد؛ از این رو باید یک توازن برقرار کنیم.
فراهانی خاطرنشان کرد: ماموریت دانشگاه دولتی که هزینه آن از محل بودجه عمومی تامین میشود با یک دانشگاهی که هزینه آن از محل شهریه است، مثل هم نیست.
وی افزود: تاکید ما در دانشگاه آزاد اسلامی، این است که علاوه بر توجه به پژوهشهای بنیادی، به پژوهشهای کاربردی بیشتر توجه شود به نحوی که این پژوهشها منجر به پاسخگویی به نیازها و حل مشکلات کشور شود و ما به عنوان دانشگاه کارآفرین اجتماعی باید از مسیر ایجاد مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان نتایج پژوهشها را وارد عرصه اقتصادی کشور کنیم تا سخن مقام معظم رهبری که فرمودند باید در افق 1404 ، 50 درصد تولید ناخالصی کشور از محل فعالیتهای اقتصادی دانشگاه باشد، عملی شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از دانشجویان انتظار میرود چون شهریه آنها به سختی و یا از محل زحمت خودشان به دست میآید نسبت به دانشجویان دولتی با انگیزه بیشتری حرکت کنند.
فراهانی گفت: پرسشگری یکی از صفات اصلی دانشجویان است و انتظار میرود که روی موضوعی تخصصی که کار میکنید، این پرسشگری دنبال پاسخ مناسب برای پرسشها باشد.