محمد صادق کوشکی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خرم آباد، گفت: ایران در پاسخ به مصوبه کنگره آمریکا درباره محدودیت صدور روادید برای مسافرت به ایران، بازکردن سانتریفیوژها را متوقف کند؛ چرا که مبنای برجام عمل متقابل بوده است و اینکه هیچ یک از هر دو طرف آن را نقض نکنند و اگر یکی از طرفین آن را نقض کرد طرف مقابل حق دارد که اجرای برجام را متوقف کند.
وی افزود: از تعبیر ظریف استفاده می کنم که خودشان بانی برجام است، ظریف گفته است که اگر مصوبه کنگره آمریکا اجرایی شود نقض برجام است و با این حال می بینیم که این مصوبه توسط دولت آمریکا هم امضاء شده است، در حالی که اوباما می توانست مصوبه کنگره را وتو کند؛ اما این کار را نکرده است و از آن طرف هم کنگره که در آن اکثریت با جمهوری خواهان است نامه نوشته و فشار آورده است که باید این مصوبه اجرایی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: کنگره در نامه خود تصریح کرده است که وقتی ما این مصوبه را تصویب کرده ایم و رئیس جمهور هم آن را امضاء کرده است پس دلیلی برای عدم اجرای آن وجود ندارد.
کوشکی تصریح کرد: اگر بخواهیم مصوبه کنگره آمریکا را بر اساس مدل کشور خودمان هم نگاه کنیم قضیه به این صورت است که وقتی مصوبه ای را رئیس جمهور امضاء و مجلس آن را مصوب کرده است دیگر امضای وزیر امور خارجه نمی تواند درمسیر اجرای این مصوبه بازدارنده باشد؛ بنابراین نامه کری هم نمی تواند تاثیری در توقف این مصوبه داشته باشد.
وی ادامه داد: الان غیر از عراقچی بقیه دوستان و حتی ظریف هم نسبت به این قضیه ابراز نگرانی کرده اند و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم از شورای عالی امنیت ملی درخواست کرده است که اجرای برجام را متوقف کند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: مهمترین ضمانت اجرایی که عراقچی روی آن بحث می کند این است که برجام را گام به گام اجرایی می کنیم یعنی یک گام آنها یک گام ما و هر جا که آنها متوقف کردند ما هم باید اجرای برجام را متوقف کنیم. مشکل این است که عراقچی به عنوان یک آدم خوشبین در این جریان می گوید ضمانت کری کافی است؛ اما دو تا مشکل وجود دارد اول اینکه وقتی رئیس جمهور مصوبه کنگره را امضاء می کند آیا ضمانت کری می تواند جلوی آن را بگیرد و دوم اینکه این دولت دارد می رود و از طرفی اکثریت جمهوری خواه هم پشت این قضیه وجود دارند و به احتمال زیاد و نه صد در صد احتمال دارد که در انتخابات آینده جمهوری خواهان ریاست جمهوری را در اختیار قرار بگیرند و دولت و کنگره با هم یکی شوند و آن وقت مصوبه کنگره در مورد مورد ایران سودان، عراق و لبنان اجرایی می شود.
مگه این دولت جرآت همچین کاری را دارد ؟؟؟؟؟
حادثه تاسف بار منی یادتان هست ؟؟
دولت و دیپلماسی خارجی ما چه واکنشی نشان داد ؟
اگر سخنان حضرت آقا نبود ، همچنان ظریف و روحانی دنباله به پا افتادن برای واسظه ها بودن تا بلکه وزیر خارجه عربستان یه محل کوچیک بهشون بذاره و وقت ملاقات بده
خدا کنه این دولت زودتر از خواب خرگوشی بیدار بشه