به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی صفاری نیا، دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی در نشست شورای سیاست گذاری جایزه که صبح امروز در هتل پارسیان آزادی برگزار شد گفت: امروز ششمین جلسه شورای سیاست گذاری جایزه را داشتیم که در این جلسه براساس وظایف از پیش تعیین شده گزارش عملکرد دبیرخانه را ارائه کردم دستور دوم در جلسه تعیین دانشگاههای کشورهای اسلامی به عنوان اعضای اصلی بود که باید دو عضو اصلی در جایزه مصطفی داشته باشیم که دور اول دو دانشگاه بودند که این دو دانشگاه فعالیت خود را انجام داده و به پایان رساندند برای دور جدید دانشگاه تهران دانشگاه صنعتی شریف وزارت بهداشت و وزارت علوم و دبیرخانه جایزه مصطفی دو دانشگاه اصلی را باید تعیین کند.
وی تصریح کرد: دو عضو اصلی در جایزه مصطفی وجود دارد که در دور اول بانک توسعه اسلامی و آکادمی علوم جهانی اسلام کام استک به عنوان اعضای اصلی بودند.
صفاری نیا در ادامه بیان داشت: مقرر شد خیرینی که منابع اهدایی حداقل یک جایزه را به عهده گرفتند برای یک دوره عضو ناظر باشند پیش از این نیز هر نهاد نظارت کننده میتوانست یک نفر را کاندید علمی کند.
وی با اشاره به حذف این محدودیت گفت: تا الان این محدودیت برای نهادهای نظارت کننده وجود داشت که هر شخصی یک کاندید علمی را معرفی کند که محدودیت یک نفر برداشته شد.
دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی درباره حوزههای علمی اینجایزه توضیح داد: پیش از اینجایزه مصطفی در چهار حوزه نانو، فناوری زیستی، ارتباطات و جایزه عمومی تقسیم میشد در حال حاضر با توجه به حجم تقاضاهایی که در حوزه چهارم داشتیم یک جایزه دیگر به حوزه چهارم یعنی حوزه عمومی اضافه شده است و جمعا پنج جایزه داریم. سایر حوزههای علوم هم امکان استفاده از این دو جایزه عمومی را خواهند داشت.
صفاری نیا با اشاره به مبلغ اهدایی به دانشمندان برتر گفت: مبلغ اهدایی طبق رایزنیهای انجام شده همان ۵۰۰ هزار دلار خواهد بود و تغییر نمیکند.
وی به اهدای نشان خادم المصطفی اشاره کرد و گفت: مجموعا بیش از ۲۷۰ فرد حقیقی و حقوقی در جایزه مصطفی همکاری داشتند و نشان خادم المصطفی برای این افراد است یکی از برنامههای جایزه مصطفی توسعه فناوری در کشورهای جهان اسلام است و برای تامین مالی این برنامه روی کمک واقفین حساب باز کردهایم.
صفاری نیا در ادامه تاکید کرد: جایزه مصطفی یک منشور ارزشی با ۹ اصل دارد که در آن توصیههای عمومی برای افرادی که در گروههای داوری قرار دارند و در مورد هزینه کرد ارائه شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نشان خادم المصطفی در اداره کل مالکیت صنعتی به ثبت رسیده و در ۹۰ کشور در حال ثبت هم نشان خادم المصطفی و هم جایزه مصطفی هستیم.