به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، این بنیاد از سال گذشته طرح برکت خانواده را با هدف پوشش هزینه های درمانی زوج های نابارور در مناطق محروم کشور آغاز کرده است و اکنون نخستین ثمره های این طرح شامل یک نوزاد پسر و دو نوزاد دختر از دو خانواده روستایی به دنیا آمده اند.
اولین نوزاد، دختری است که در خانواده ای کشاورز از اهالی روستای سبحانیه سوسنگرد پس از 6 سال انتظار والدین، متولد شده است و دومین و سومین نوزاد نیز دوقلوی دختر و پسری به شمار می آیند که در خانواده ای کارگر از اهالی روستای کرقند قاین در خراسان جنوبی به دنیا آمده اند.
بنیاد برکت در اجرای فرامین مقام معظم رهبری با هدف تکریم خانواده و با ابتکار عمل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از دی ماه سال گذشته به برنامه ریزی و اجرای طرح «برکت خانواده» اقدام کرده است.
در این طرح، بنیاد برکت با تشکیل کارگروهی مشترک با واحد خانواده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به طراحی و تهیه دستورالعمل نحوه شناسایی و ارجاع زوج های نابارور ساکن در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته اقدام کرده است.
براساس این گزارش ، زوج های یاد شده از طریق شبکه های بهداشت و درمان روستایی به مراکز معتبر درمان ناباروری معرفی شده اند و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز تمام هزینه های تشخیصی و درمانی آنان را تقبل کرده است.
در این راستا تاکنون برای بیش از یک هزار و 350 تن که از مراکز مختلف بهداشتی و درمانی استان ها، واحدهای مددکاری بیمارستان ها، کمیته امداد امام(ره)، سازمان بهزیستی و سایر مراکز خیریه مردم نهاد معرفی شده اند، پرونده تشکیل شده است و از این تعداد 665 زوج برای انجام اقدامات درمانی به مراکز درمانی طرف قرارداد معرفی شده اند.
بنیاد برکت تاکنون این طرح را در استان های خوزستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، مازندران و گلستان اجرائی کرده است.
IVF یا تلقیح آزمایشگاهی شایع ترین روش کمک باروری به شمار می آید .این روش قدیمی ترین و موثرترین روش از میان روش های کمک باروری است. (IVF) مخفف (In Vitro Fertilization) و اصطلاح لاتین (In vitro) به معنی (داخل شیشه) است؛ چرا که پیش از این در ظرف های شیشه ای در آزمایشگاه باروری انجام می گرفت و امروزه در لوله های پلاستیکی نیز این کار انجام می گیرد.
منبع: ایرنا