به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سکینه مطیرزاده درباره بررسی میزان و عوارض مصرف داروهای گیاهی در دوران بارداری, اظهار داشت: یکی از دورههای بسیار مهم و حساس زندگی انسان، دوره بارداری است که در نتیجه آن، انسانی دیگر پا به عرصه وجود میگذارد.
بهگفته وی سلامت مادران و سلامت نوزادان یکی از فاکتورهای مهم در راستای پیشبینی آینده سلامت در جامعه است. طی دهههای اخیر استفاده از طب جایگزین و مکمل بهدلیل مشکلات و عوارض مصرف داروهای شیمیایی بهویژه توسط زنان افزایش قابل توجهی داشته است.
این کارشناس بهداشت عمومی عنوان کرد: داروهای گیاهی بهدلایل مختلفی توسط بسیاری از زنان باردار طی دوران بارداری استفاده میشود و اغلب در باور عموم مردم، داروهای گیاهی طبیعی، سالم، بیضرر و بدن عوارض جانبی قلمداد میشوند، در حالی که ممکن است این گیاهان باعث عوارض جانبی در مادر و جنین و یا تداخلات دارویی شوند. در مطالعهای شیوع مصرف گیاهان دارویی در زنان آمریکایی قبل از بارداری و حین بارداری را بررسی کردند.
وی بیان کرد: این مطالعه نشان داد شیوع مصرف گیاهان بهدلیل مشکلات و عوارض این دوران در حین بارداری 4/9درصد با بیشترین مقدار در سهماهه اول بارداری است.
این کارشناس بهداشت عمومی خاطرنشان کرد: طبق نتایج مطالعهای در ایران، میزان استفاده از داروهای گیاهی در زنان باردار 9.51 درصد بود. بین میزان تحصیلات و مصرف گیاهان دارویی ارتباط آماری معنیدار وجود داشت.
مطیرزاده بیان داشت: بهطور خلاصه باید گفت زنان در دوران بارداری باید از گروههای غذایی با ویژگیهای صالح الکیموس، لطیف و معتدل استفاده کنند و از گیاهان با خاصیت قاعدهآوری یا گیاهان تراتوژن پرهیز کنند.
وی در این مقاله افزود: با وجود اهمیت و منافع استفاده از داروهای گیاهی در بارداری، استفاده غیرعلمی از این گیاهان میتواند بسیار پرعارضه و خطرساز باشد, بنابراین پیشنهاد میشود کسانی که مراقبتهای دوران بارداری از زنان را بهعهده دارند و مسئولان امر در خصوص مصرف خودسرانه و عدمتوجه به عوارض داروهای گیاهی به زنان باردار، آموزشهای لازم را ارائه دهند.
منبع: تسنیم