حمید یعقوبی، مدیر کل مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از برگزاری نشست تخصصی برای روسای مراکز مشاوره دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کل کشور در خصوص نحوه تعامل با کمیسیون موارد خاص دانشگاهها در روز 16 دی ماه به میزبانی دانشگاه شهید رجایی و با حضور روسای مراکز مشاوره دانشگاههای کل کشور، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان خبر داد.
وی ضمن اعلام این خبر افزود: هر دانشگاه کمیسیونی دارد که براساس آن دانشجویانی که دچار افت تحصیلی شدهاند و یا در شرف اخراج هستند را شناسایی و در صورت تشخیص خاص بودن شرایط این دانشجویان، آنها را به این کمیسیون معرفی میکنند.
یعقوبی خاطرنشان کرد: هر دانشجویی که به دلیل خارج از اراده خود دچار افت تحصیلی شده باشد مورد خاص تشخیص داده می شود و در این کمیسیون وضعیت او بررسی خواهد شد و قطعا به او کمک می شود.
مدیر کل مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان مراکز مشاوره دانشگاهی را اصلی ترین هسته معرفی این گونه دانشجویان به کمیسیون بررسی موارد خاص دانشگاهها عنوان کرد و افزود: دانشجویان ممکن است به دلیل مشکلات روان شناختی، خانوادگی، ازدواج، بیماری های خاص و ... دچار افت تحصیلی شوند که به تبع آن تا مرز مشروطی و اخراج نیز پیش بروند در این حالت اگر مرکز مشاوره دانشگاه این دانشجویان علت افت تحصیلی آنها را از جمله موارد خاص بداند و تایید کند کمیسیون حل موارد خاص این دانشگاه ها موظف به رسیدگی وضعیت این دانشجویان خواهد بود.
وی یادآور شد: حدود دو سه سال پیش شیوه نامهای را به دانشگاههای کل کشور در خصوص نحوه تعامل مراکز مشاوره با کمیسیون موارد خاص دانشگاهها ابلاغ کردیم که براساس آن قرار شد هر مرکز مشاوره خودش یک کارگروه متشکل از روان شناس، روان پزشک، مددکار و کارشناس آموزش تشکیل دهد و دانشجویان موارد خاص را شناسایی و معرفی کند.
یعقوبی با اشاره به اینکه هدف از ابلاغ این شیوه نامه در وهله اول بررسی شرایط دانشجویان شرایط خاص در مراکز مشاوره دانشگاههای خودشان بوده است تصریح کرد: پس از این بررسیها اگر شرایط دانشجو به صورت خاص تایید شد او به شورای بررسی موارد خاص دانشگاه معرفی خواهد شد و شورا نیز سعی میکند نظر مرکز مشاوره را به عنوان یکی از مراکز تخصصی در این حوزه مورد توجه قرار دهد.
مدیر کل مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در پایان سخنان خود افزود: این گردهمایی به منظور جمع بندی عملکرد سه ساله این شیوه نامه در دانشگاههای کل کشور برگزار خواهد شد تا ببینیم در این دو سه سال مراکز مشاوره دانشگاهها تا چه میزان در این امر فعال بوده اند و نقاط قوت و ضعف این شیوه نامه مشخص و بازنگری شود.