به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، بهزاد علیزاده؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز در نشست خبری همایش «بیماریهای مادرزادی و ساختمان قلب، شیوههای نوین تشخیص و درمان» که در سالن کنفرانس بخش قلب بیمارستان امام رضا(ع) از مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، گفت: ما با احتمال بروز یک درصد از تولدهای دارای عارضه قلبی یا بیماریهای مادرزادی قلبی اقدام به انجام برنامههای خود میکنیم.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به واسطه سهمی که از درمان در کشور بر عهده دارد قطب ارجاعات بیماران قلبی کودکان خصوصا در شرق کشور است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد نمود فعالیتهای گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد را بین المللی دانست و تاکید کرد: در تابستان سال آینده دومین گردهمایی بزرگ بیماران مادرزادی قلب در سطح بین المللی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار میشود که حضور اساتید مطرح و توانا از سطح کشور و بین الملل را در این گردهمایی خواهیم داشت.
فوق تخصص قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اهمیت سمپازیوم بیماریهای قلب اشاره داشت و تصریح کرد: در جهت آشنا ساختن شیوههای جدید درمان بیماران قلبی با دیگر تخصصها که شاید ارتباط زیادی نیز با بیماریهای قلبی نداشته باشند همایش «بیماریهای مادرزادی و ساختمان قلب، شیوههای نوین تشخیص و درمان» را برگزار میکنیم تا از تجریبات بهترینهای این علم بهره ببریم.
دبیر علمی همایش «بیماریهای مادرزادی و ساختمان قلب، شیوههای نوین تشخیص و درمان» درمان در دوران جنینی را دارای اهمیت بسیار دانست و تصریح کرد: در باب بیماریهای مادرزادی نیز تاثیر بیماریهای دوران جنینی را نمیتوان نادیده گرفت و بر این اساس میتوان گفت دانشگاه علوم پزشکی مشهد محل ارجاع بیماران قلبی از دیگر استان ها و شهرستانها و یک مرکز درمان مداخلهگر در این خصوص میباشد.
وی به همایش «بیماریهای مادرزادی و ساختمان قلب، شیوههای نوین تشخیص و درمان» اشاره کرد و افزود: این همایش با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکاری انجمن قلب کودکان ایران و بیمارستان رضوی در سالن همایشهای این بیمارستان برگزار میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: محورهای این همایش در چهار پنل خلاصه میشود که درمان بیماریهای دارویی، شیوههای تخصص، ام آرا آی، آنژیوگرافی و غیره از موارد ارائه شده در پنلها خواهد بود که حضور اساتید به نام و مطرح کشور در این همایش موجبات ارتقای علمی این همایش را به دنبال خواهد داشت.
فوق تخصص قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به معرفی دستاوردهای پزشکان و فعالان بیماران قلبی در کشور در این همایش اشاره داشت و افزود: 30 مقاله از مجموع مقالات ارسالی در این همایش ارائه میشود و همکاران ما در همایش وظیفه آموزش مخاطبان را نیز بر عهده خواهند داشت.
علیزاده از حضور رئیس قلب انجمن قلب ایران در این همایش خبر داد و گفت: علاوه بر ریاست، دبیر انجمن قلب کودکان ایران و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در همایش «بیماریهای مادرزادی و ساختمان قلب، شیوههای نوین تشخیص و درمان» شرکت و حضور خواهند داشت.
دبیر علمی همایش «بیماریهای مادرزادی و ساختمان قلب، شیوههای نوین تشخیص و درمان» تعداد شرکت کننندگان در این همایش را 250 نفر عنوان و افزود: یکی از تلاشهای ما در برگزاری این همایش معرفی بیماران قلبی و اهمیت رسیدگی به این بیماران خصوصا تشخیص این بیماری در سه روز اول تولد کودک و در دوران جنینی است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد هزینههای تشخیص و درمان بیماریهای قلبی در کودکان را بسیار زیاد دانست و ضمن انتقاد از عدم شناخت این بیماری، حضور خیرین در این حوزه را ضروری دانست و افزود: خیرین به دلیل تبلیغات صورت گرفته سرطانها، تالاسمیها و هموفیلیها را میشناسند و در ارائه خدمات به این بیماران همکاری لازم را دارند؛ اما بیماریهای قلبی نیز نیازمند مشارکت فعالانه خیرین سلامت است.
وی در پایان به تشخیص بیماریهای قلبی نوزدان در جنینی و درمان در جنینی و سه روز اول تولد کودک اشاره داشت و در پایان یادآور شد: هنگام تشخیص بیماری قلبی در جنین و نوزاد ما با علم به دست آمده صد درصد سلامتی را به نوزاد هدیه میکنیم که با عدم درمان به موقع نوزاد و عدم تشخیص به وقت بیماری قلبی در نوزاد، مرگ صددرصد در کمین او میباشد.