به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو؛ با آغاز سال جدید میلادی شبکه «سما» در سوریه اقدام به پخش سریال «بشارت منجی» که در کشورهای عربی با عنوان «السید المسیح» شناخته می شود، کرد.
پخش این سریال موجب اعتراضات شدید مسیحیان و رهبران آنها شد به گونهای که برخی از آنان این سریال را «توهین به ایمان مسیحی» شهروندان سوری قلمداد کرده و خواستار توقف پخش آن شدند.
این اعتراضات تا جایی پیش رفت که «بشاره الراعی» پاتریاک مارونیهای لبنان که رهبری بخش گستردهای از مسیحیان سوریه را نیز برعهده دارد سریال «بشارت منجی» را نادرست خواند و گفت: این فیلم اساس دین مسیحیت را رد میکند.
اگر چه رهبران کلیسای دمشق درباره این سریال سکوت اختیار کردند اما بسیاری از مسیحیان سوریه در داخل و خارج نیز در شبکههای اجتماعی خواستار توقف پخش آن شدند.
پس از آن بود که شبکه تلویزیونی «سما» در سوریه که در سال 2012 و در ابتدای بحران این کشور راه اندازی شد تا در مقابل جریان رسانهای غربی ـ عربی علیه سوریه بایستد، مجبور به صدور بیانیهای شد.
در این بیانیه که در صفحه رسمی فیسبوک این شبکه منتشر شد با بیان اینکه سریال «بشارت منجی» در ایران تولید شده، با اشاره به انتقادات شکل گرفته، تاکید شده است: محتوای این سریال «تاریخی و رمان تاریخی» است و «تنها نظر نویسنده، تهیهکننده و کارگردان» را بیان میکند و شبکه هیچ مسئولیتی در این باره ندارد و تنها به یک کار هنری به آن مینگرد.
شبکه «سما» در این بیانیه با تاکید بر ملی و میهنی بودن شبکه و تلاش آن برای جلوگیری از تفرقه بین مردم سوریه، افزوده است: به تمام کسانی که پیام خود را به گوش ما رساندند تا این سریال متوقف شود احترام میگذاریم اما همچنان فضا را برای گفتوگو و احترام متقابل بین همه مردم سوریه باز میداریم و در عین حال احترام به احساسات دینی و انسانی را دنبال میکنیم.
پخش این سریال در بحبوحه بحران سوریه و در زمانهای که معارضان به دنبال یارگیری هستند موجب شد تا رسانههای ضدسوری به شدت از این اتفاق سوء استفاده کرده و دهها سایت شروع به تخریب وجهه ایران بکنند.
این اتفاق در حالی صورت گرفت که در سال 1389 دو شبکه المنار متعلق به حزب الله لبنان و NBN پس از اقدام به پخش این سریال در ماه رمضان با انتقادات گسترده مسیحیان لبنان مواجه شده و مجبور شدند پخش آن را متوقف کنند.
منبع: فارس