» گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*چندی پیش خبری مبنی بر تشکیل جلسه روزنامه داران اصلاح طلب برای یک کاسه کردن سیاستهای انتخاباتی خود در رسانهها منتشر شد. در پی مشخص شدن صلاحیت ثبت نام کنندگان انتخابات مجلس یازدهم، صبح امروز دو روزنامه شرق و آرمان (وابسته به هاشمی رفسنجانی) که با رد صلاحیت دانه درشتهای جریان اصلاح طلب مواجه شدند، قلم خود را برای دفاع از نمایندگان پیشنهادی خود تیز کردند.
«آرمان» با تیتر(دو آقازاده؛ دو رد صلاحیت، یک ماده ۲۸) اعتراض خود را به رد صلاحیت علی مطهری و محمد اشرفی اصفهانی اعلام کرد. در حالیکه اکثر روزنامههای امروز سخنان مهم و روشن گر دیروز رهبر معظم انقلاب در خصوص انتخابات را تیتر یک خود کردهاند.
یادداشت نویس روزنامه شرق در مقدمه مقاله از آمار رد صلاحیتهای احزاب اصلاح طلب خبر میدهد و میگوید: «از ۵۴ نامزد حزب اعتماد ملی، تنها یک نفر تایید شده است. حزب دیگر اصلاحطلبان یعنی مردمسالاری بیش از ۶۰ چهره خود را نامزد نمایندگی کرد ولی کمتر از ۱۰نفر آنان تایید صلاحیت شدهاند. از ۱۰۰ نامزد مورد حمایت کارگزاران سازندگی هیچیک تایید صلاحیت نشدند. نامزدهای مورد حمایت انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، همگی ردصلاحیت شدند. حزب اعتدال و توسعه طرفدار دولت در سراسر کشور از حدود ۳۴۰ نفر برای نامزدی مجلس دعوت کرد اما صلاحیت حدود ۳۰۰ نفرشان احراز نشد. از تعداد ۲۶ نامزد انجمن اسلامی جامعه پزشکی و ۱۴۶ نامزد حزب اتحاد ملت ایران هم کسی تایید نشد»
در ادامه یادداشت به دلیل رد صلاحیت این دو آقازاده میگردازد و از قول مطهری مینویسد: استنادهایی که به عنوان دلیل ردصلاحیت اعلام شد، برای خیلی از افراد غیرقابل قبول است.... درباره مساله التزام عملی به اسلام نیز هنگامی که چنین ادعایی راجع به کسی مطرح میشود، یعنی آن فرد مرتکب گناه کبیره مثل شرب خمر شده است و سوال اینجاست که چگونه میتوان چنین ادعایی را ثابت کرد.
در صورتی که سخنان دو سال گذشته علی مطهری در دانشگاه فردوسی مشهد هنوز نیز قابل تامل است: وی در آن نشست در پاسخ به سوالی درباره فتنه ۸۸ اظهار کرده بود: «معتقدم فتنه دو طرف دارد؛ اینکه اعلام کنیم حادثهای بوده که از سالها پیش برای آن برنامهریزیشده و ارتباط مستقیم با کشورهای خارجی داشته است، این برای من قابل قبول نیست، مگر اینکه دلایل خیلی محکمی بیاورند. اما طرف دوم این است که استمرار اعتراض به نتایج انتخابات به حوادث ناگواری منتج شد و عواملی در قبل و بعد از انتخابات نقش مؤثری داشتهاند».
مطهری ادامه میدهد: «اگر متخلفان دو طرف قضیه محاکمه میشدند و سهم و نقش آقای احمدینژاد، احیانا شورای نگهبان و سپاه و بسیج در زمینه دخالت در انتخابات مشخص میشد همه را با هم میدیدیم اوضاع اینگونه نبود».
وی درپاسخ به سوالی که رهبری در اکثر دیدارها از فتنه ۸۸ یاد میکنند آیا این موضوع خیلی مهمی نیست و قابل گذشت است گفت: ما در این باره قاضی نیستیم و برای حل موضوع تلاش میکنیم و باید اجازه صحبت به همه داده شود. در مسائل سال۸۸، در روز رأیگیری دستگیری اعضای ستادها، قطع اینترنت، قطع پیامکها و عدم اجازه ورود ناظران (حالا راست یا دروغ) حرفهایی است که طرف مقابل باید بشنود و پاسخ دهد.
مردم باید بشنوند و اگر لازم است متخلفان محاکمه شوند و حکم قانونی برای آنها صادر شود؛ و روال قانونی طی شود و وکیل بگیرند و حرف بزنند. آن موقع میشود گفت روال قانونی است و همه تابعند. این بهتر از آن است که عدهای را بدون حکم قضایی زندانی کنند و غربیها برای ما مشکلساز شوند و بگویند که ما حقوق بشر را رعایت نمیکنیم؛ نظرم این است که این قضیه زودتر حل شود. اگر کسی در این حال از دنیا برود، غده چرکینی است باقی بر جمهوری اسلامی که برای ادامه انقلاب مناسب نیست.
وی در واکنش یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه رهبری برای شنیدن حرف کاندیداهای معترض جلسه مفصل گذاشتهاند گفت: جلسه خصوصی فایده ندارد و باید در صداوسیما حرف بزنند و با مردم سخن بگویند.
مطهری ادامه داد: رهبری از نظر خودشان در مورد حصر موسوی و کروبی، دارند مطابق عدالت رفتار میکنند و بنده نمیگویم ایشان عالما و عامدا دارند بیعدالتی میکنند بلکه ایشان میگویند ما داریم لطف میکنیم ولی از نظر من این کار عادلانه نیست و در این موضوع نظر ایشان را قبول ندارم. رهبر معصوم که نیست. مثلا درباره امام وقتی که فرماندهی کل قوا را به بنی صدر دادند، درست بود؟ من میگویم اشتباه بود. وجود ولایت فقیه هیچ تکلیفی را از ما ساقط نمیکند. اگر نظر ما مخالف ولایت فقیه است، این دلیلی بر قبول نداشتن ایشان نیست. ما ولایت فقیه را قبول داریم.
مطهری درخصوص سوالی پیرامون عاشورای ۸۸ گفت: مسئله را به اینجا کشاندند واقعیتش هم روشن نیست. ظرف مقابل میگوید افرادی که عکس امام را پاره کردند و به بسیج حمله بردند، از خودشان بودند. آن طرف هم باید حرف بزنند. اینکه میگویند اینها همه کار اسرائیل و... بوده است مگر میشود این چنین چیزی؟
این سخنان از سوی شخص دیگری گفته میشد حتما با برخورد نظام مواجه میشد چرا که فتنه خواهی در تمام گفتههای آن موج میزند در حالیکه آثای مطهری با اطمینان خاطر چنین صحبتهایی کرده و در حال حاضر نیز به عدم صلاحیت خود اعتراض میکند.
در خصوص محمداشرفی اصفهانی نیز از قول وی خاطرنشان میکند: علت ردصلاحیت من را عدم پایبندی به اسلام مطرح میکنند. در حالی که حداقل ۵۰ سال بنده امام جماعت بودهام و این عمامه را آیتالله بروجردی در سال ٣٨ بر سر من گذاشته است. بنده به اصرار رئیس دولت اصلاحات و آقای هاشمی به عرصه انتخابات مجلس آمدم و از نتیجه آن بسیار متعجب شدهام.
روزنامه شرق نیز سخن رئیس ستاد انتخابات تهران شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان را درشت کرده است: «تحت هر شرایطی در انتخابات شرکت میکنیم» و در ادامه به نقل قول مصطفی معین اشاره دارد: «من مصطفی معین به ردصلاحیت اعتراض دارم».
از سوی دیگر «آرمان» در اقدامی دیگر نیز به معرفی مرتضی اشراقی نواده امام خمینی (ره) اشاره کرده و تعجب خود را از رد صلاحیت وی اعلام میکند. نویسنده یادداشت «پارلمان دهم در انتظار نواده امام» در ابتدا جوان بودن اشراقی را نقطه قوت وی برمی شمرد و از علم آموزی او در نزد اساتید مطرح حوزه علمیه وبی طرفی وی مینویسد و به سوابق اجرایی اشراقی که تماما در دانشگاه آزاد اسلامی رقم خورده اشاره میکند در حالی که برای نمایندگی مجلس نیاز به سوابق اجرایی مهم تری هست. مشاور عالی معاونت فرهنگی و اجتماعی، ریاست کمیته انتصابات معاونان دانشجویی - فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، ریاست هیات عالی نظارت و ارزشیابی فرهنگی دانشگاه و عضو کمیسیون تخصصی شورای عالی راهبردی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی از جمله مسئولیتهایی است که یادداشت نویس «آرمان» به آن اشاره کرده است.
در پایان نیز تنها ناظر در خصوص رد و تاتیید صلاحیت داوطلبان مجلس را به تجدید نظر در این خصوص دعوت میکند.
مهدی یزدانی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.