به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، شکر اله سلمان زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز چهارشنبه در نشست خبری دردانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: یکی از بسته های خدمتی طرح تحول نظام سلامت در بخش بهداشت، ارائه خدمات نوین سلامت شهری در سه گام شامل حاشیه شهرها، شهرهای 20 تا 50 هزار نفر، 50 تا 500 هزار نفر و کلان شهر اهواز است و بیش از یک هزار و 300 نفر در این زمینه آموزش دیده اند.
وی افزود: این رونمایی در قالب راه اندازی پایگاه ها و مراکز سلامت جامعه به صورت همزمان در 17 دانشگاه علوم پزشکی کشور در دهم بهمن انجام می شود.
سلمان زاده ادامه داد: بیش از 110 نقطه حاشیه در خوزستان شناسایی شده که از خدمات بهداشتی و درمانی فعال محروم بودند و از این به بعد مراقبت ها در شهرها و حاشیه به صورت فعال و مانند روستاها ارائه می شود یعنی در صورت مراجعه نکردن افراد، کارشناسان بهداشت به منزل آنها مراجعه می کنند.
وی افزود: 66 پایگاه سلامت و 42 مرکز سلامت جامعه برای پوشش دادن حاشیه شهرها طراحی شده است.
سلمان زاده گفت: در خوزستان برای نخستین بار در کشور همه مراکز سلامت، کارشناس تغذیه و سلامت روان دارند که به دلیل اهمیت بیماری های غیر واگیر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: بازسازی مراکز بهداشتی و درمانی، خانه های بهداشت، تامین پزشک و ماما، ارتقای وضعیت داروها و افزایش آنها به 436 قلم و ارتقای وضعیت بهداشت دهان و دندان در سطح روستاها بخشی از برنامه های انجام شده طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت است.
وی خاطرنشان کرد: طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت در کشور و خوزستان از اول مهر سال 1393 با هفت برنامه و 10 پروژه پشتیبان آغاز شد.
سلمان زاده در خصوص دلایل اهمیت طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت در شهرها افزود: وجود چالش هایی از جمله برعکس شدن محل سکونت مردم در سال های اخیر به صورتی که 70 درصد مردم در شهرها و 30 درصد در روستاها زندگی می کنند از جمله این دلایل است در صورتی که نظام سلامت برای خدمت رسانی و مراقبت های اولیه برای روستاها طراحی شده بود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: تغییر سیمای بیماری ها از واگیر به غیر واگیر، ضعیف شدن همکاری بین بخشی و فراموش شدن جایگاه سلامت در سال های گذشته نیز از جمله چالش ها بود.
وی اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید، سلامت پس از امنیت در درجه دوم اهمیت قرار دارد.