به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در سمینار تخصصی دانشگاه بین المللی در ایران و سیاستهای پیش رو که امروز در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد درباره الزامات فرهنگی و اجتماعی جذب دانشجوی خارجی گفت: در تعاملات داخلی ایران با برخی تنگ نظریها و نگرشهای محدودی مواجه هستیم و تعارضات فرهنگی ما باید مورد توجه باشد و حتی بنا شده که این تعاملات افزایش پیدا کند ما باید توجه بیشتری داشته باشیم و آستانه تحمل خود را از طریق تقویت تعاملات بالا ببریم تا دانشجویان ما تعامل سازنده با دانشجویان خارجی داشته باشند.
وی افزود: رویکرد فرهنگی در آئین نامهها نسبت به دانشجوی خارجی نداریم وقتی قرار است تعداد دانشجویان خارجی افزایش یابد نیاز به یکسری مقدمات دارد که ما در حوزه دانشجویان خارجی حتما نیاز داریم تمهیدات لازم را فراهم کنیم. در شورای عالی انقلاب فرهنگی این نیاز دیده شده که آئین نامههای لازم را تدوین کنیم تا وقتی با شرایط جدید روبرو شدیم دچار مشکل نشویم. ما باید علاوه بر دانشجوی خارجی استاد خارجی هم در کشور داشته باشیم.
هاشمی در ادامه تاکید کرد: محیطهای دانشگاههای ما در افق بین المللی باز نبوده و یک نگاه بسته داشتیم و نگاه بسته به عنوان یکی از عوارض موجود مدنظر قرار گرفته که این نگاههای بسته شامل نگاههایی از جنس قومی امنیتی و حتی جنسیتی بوده است و ما باید با این نوع نگاه و همچنین پدیدههایی مثل بیگانه هراسی بررسی های لازم را انجام دهیم و آنها را اصلاح کنیم که این قضیه فقط با دستورالعمل اتفاق نمی افتد و نیاز به مطالعه دارد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: ما نیاز داریم که رویکردهای فرهنگی و اجتماعی را در زمینه جذب اساتید و دانشجویان خارجی بازنگری و تدوین کنیم و نسبت به علائق دانشجویان غیرایرانی مطالعه و تحقیق داشته باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در این زمینه سال آینده با فضای متفاوتی مواجه خواهیم بود و تلاش و کوشش زیادی نیز باید داشته باشیم که ماهیت این فضا را تغییر دهیم همچنین تسهیل شرایط برای جذب اساتید و محققان خارجی را هم در نظر داریم که باید به سمت تقویت کانونهای فرهنگی اجتماعی به ویژه کانون فارغ التحصیلان برود.