به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، با توجه به اهميت كتابخانه مركزي دانشگاه شيراز به عنوان بزرگ ترين كتابخانه جنوب كشور و نيز به منظور آشنايي بيشتر با بخش هاي مختلف اين كتابخانه، نشست خبري با حضور احمد عريان، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه و غضنفري، معاون كتابخانه مركزي در سالن كنفرانس دفتر رياست اين كتابخانه برگزار شد.
احمد عريان، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شیراز در جمع خبرنگاران گفت: در دانشگاه شيراز از جمله كتابخانه مركزي به عنوان كتابخانه مادر، امكانات وسيعي وجود دارد و آنها كه اهل فكر و تدبر هستند، مي توانند از اين امكانات استفاده كنند.
وي اظهار داشت: تعداد زيادي مجلات و مقالات الكترونيكي در پايگاه هاي science Direct موجود است كه دانشجويان در تمام رشته ها مي توانند مقالات مورد نياز خود را دانلود كنند.
معاون پژوهشي دانشگاه خاطرنشان كرد: همچنين تعداد زيادي پايگاه هاي اطلاعاتي فارسي و لاتين آنلاين و آفلاين و مجلات و كتب الكترونيكي با دسترسي تمام متن در پايگاه هاي لاتين در كتابخانه ي مركزي موجود است و به پايگاه هاي استنادي توانمندي مانند ISI، ISC و اسكوپوس دسترسي داريم.
عريان تصریح كرد: در هشت كتابخانه دانشگاه شيراز با نزديك به ۲۷ هزار متر مربع فضاي فيزيكي و زيربنا، بيش از ۴۲۲ هزار جلد كتاب موجود است و در اين كتابخانه ها دانشجويان به اينترنت و اينترانت دسترسي دارند.
وي اضافه كرد: از سال ۱۳۹۰ تا كنون، بيش از ۱۹ هزار پايان نامه كارشناسي ارشد و دكتري در كتابخانه هاي دانشگاه شيراز ثبت شده است، ۱۳ هزار و ۲۵۱ پايان نامه از پايان نامه هاي اين دانشگاه هم داراي نسخه PDF هستند، همچنين دانشگاه شيراز سالانه ۳۰۰۰ پايان نامه در دست اجرا دارد و توليد علم برون ده و محصول سال به سال بيشتر مي شود.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه خاطرنشان كرد: تعداد كل نشريات چاپي فارسي و نشريات چاپي لاتين در كتابخانه هاي دانشگاه شيراز تا سال ۱۳۹۴، به ترتيب ۳هزار ۳۶۸۸ و ۶۰۰۰ نشريه است، همچنين حدود ۸۷۳ هزار و ۷۱۰ كتاب الكترونيكي (E-book) در كتابخانه هاي دانشگاه شيراز وجود دارد.
عريان افزود: با نزديك به ۴۰۰۰ ژورنال بين المللي تخصصي مشترك هستيم كه اساتيد، دانشجويان و فرهيختگان مي توانند از اين ژورنال ها استفاده كنند و حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ كتاب گويا هم داريم.
وي بيان داشت: مجلات علمي دانشگاه شيراز شامل ۱۸ ژورنال و مجله (۱۱ ژورنال به زبان انگليسي و ۷ ژورنال به زبان فارسي) ميباشد و در آينده نيز يك ژورنال به زبان عربي چاپ خواهد شد، از اين تعداد شش ژورنال ISI و داراي درجه ي علمي جهاني Impact factor و جزو ژورنال هاي در حال رشد هستند و چهار ژورنال در پايگاه هاي جهاني مانند اشپرينگر، ايندكس مي شوند، چهار تا از ژورنال ها هم مقالاتشان در دنيا توزيع و پخش ميشود.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه ادامه داد: حدود ۴۰ كتاب از اساتيد و محققان دانشگاه شيراز و از خارج از اين دانشگاه در مركز نشر چاپ ميشود كه بسياري از اين كتاب ها به عنوان كتاب سال هم انتخاب شده اند، سال گذشته نيز يك ميليارد تومان كتاب براي دانشگاه خريداري و از نمايشگاه بين المللي كتاب تهران حدود ۳۰۰ ميليون تومان كتاب خارجي تهيه شده است.
عريان گفت: دانشگاه شيراز از نظر توليد علم وضع نسبتاً خوبي دارد و ۴ تا ۵ درصد نسبت به سال گذشته افزايش پيدا كرده است، سالي حدود ۱۱۰۰ مقاله در ISI ۱۵۰۰ مقاله در ISC و بيش از اين تعداد هم مقالات علمي، پژوهشي و علمي - ترويجي از اساتيد و دانشجويان تحصيلات تكميلي داريم و نيز ۱۳۰۰ مقاله از دانشگاه شيراز در اسكوپوس نمايه شده است.
وي ادامه داد: ما خيلي به سختي توانستيم از پايگاه هاي science Direct سرويس بگيريم و براي اين موضوع، يك ميليارد دانشگاه و يك ميليارد وزارت علوم اعتبار گذاشته است و ان شاءالله در آينده ي نزديك قرارداد رسمي را با ناشران خارجي از جمله ناشر الزوير براي دسترسي كامل به مجلات و مقالات پايگاه science Direct آغاز مي كنيم.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه در پايان سخنانش بيان داشت: خوشبختانه پس از برجام كشورهاي مختلفي از جمله آلمان متقاضي ارتباط دانشگاه هايشان با دانشگاه شيراز در زمينه هاي تبادل دانشجو؛ فرصت مطالعاتي و دوره هاي كوتاه مدت و راه اندازي رشته هاي مشترك در حوزه هاي مهندسي (نفت و الكترونيك) و علوم (فيزيك) هستند.
غضنفری معاون كتابخانهي مركزي در ادامه این نشت خبری گفت: مجموعه زبان شناسي و ايران شناسي كتابخانه بالغ بر ۲۰ هزار جلد كتاب به زبان هاي ايران باستان دارد و تنها در شيراز در كتابخانه ي مركزي موجود است و نيز مجموعه ي ادبيات كودك و نوجوان با بيش از ۵۰۰۰ جلد كتاب و نشريه كه اين مجموعه براي نخستين بار در سطح كشور در دانشگاه شيراز راه اندازي شده است.
وي بيان داشت: نرم افزار تحت وب به نام آذرخش (نرم افزار جديد كتابخانه) براي كتابخانهي مركزي خريداري شده است كه دانشجويان مي توانند از هر جايي كه باشند كتاب رزرو و يا تمديد كنند.
معاون كتابخانه مركزي گفت: سالانه تعداد زيادي از افراد جامعه كتاب به كتابخانه ها اهدا مي كنند كه تعداد كتب اهدايي به دانشگاه شيراز تا كنون ۵۰ هزار جلد است.