کد خبر:۴۸۲۷۸۶
در نشست آموزش عالی در پساتحریم مطرح شد؛

حمله رئیس دانشگاه شیراز به شورای نگهبان!/ ارشاد: آموزش عالی ما مدیون معین است!

رئیس دانشگاه شیراز گفت: آيا «معين» غير از خدمت به اين جامعه كار ديگري كرده است؟ ما كه نبايد افراد را به دليل سلايق فكري‌شان حذف كنيم‌.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، اولين نشست علمي تحليل فرصت ها و چالش هاي آموزش عالي در دوران پساتحريم دیروز با تأكيد بر جايگاه استان فارس با حضور مجید ارشاد رئیس دانشگاه شیراز در این دانشگاه برگزار شد.

 

مجید ارشاد، رئیس دانشگاه شیراز ضمن تبریک آغاز دهه فجر گفت: ما هميشه در دهه فجر سعي مي‌كنيم دستاوردهاي انقلاب و دولت‌ها را مطرح كنيم اما به نظر من در كنار طرح اين دستاوردها،ضروري است برگرديم و نگاهي هم به اهداف انقلاب كنيم و ببينيم آن اهدافي كه مدّ نظر انقلاب اسلامي بود، واقعاً به آن نزديك مي‌شويم يا نه؟

 

وی با بیان اینکه اگر به اهداف انقلاب نزديك مي‌شويم بگوييم الحمدلله و با قدرت بيشتري در آن مسير قدم برداريم، خاطر نشان کرد: اگر به اهداف انقلاب نزدیک نمی‌شویم، منصفانه قضاوت كنيم كه از آن اهداف داريم دور مي‌شويم، راهكارهايي را در پيش گيريم كه دچار انحراف نشويم اگر اين كار را انجام ندهيم خودمان را فريب داده‌ايم زيرا صرفا با تعريف و تمجيد كردن مسائل حل نمي‌شوند.

 

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به دستاوردهاي بسيار عظيم و ارزشمند كه به همت همه عزيزان، شهدا و به بركت ايثارگري و جانبازي ايجاد شده است، تصریح کرد: علارغم این دستاوردها، دچار مشكلات و چالش‌هايي هستيم كه بايد نسبت به آن‌ها تفكر نمود.

 

ارشاد با بیان اینکه يكي از وظايف جامعه علمي كشور بررسی مشکلات وچالش‌های جامعه است، اذعان داشت: جامعه علمی باید فكر كند و راهكار ارائه دهد زيرا ما در برابر آن مسئول هستيم و بايد پاسخ بدهيم.

 

وی با اشاره به اینکه خداوند مي‌فرمايد من شما را برگزيده‌ام و به شما توانايي فكري داده‌ام از شما مسئوليت مي خواهم، افزود: آيا شما راجع به اين مسائل فكر كرديد؟ انديشه كرديد؟ راهكار ارايه داديد؟يا از كنار آن گذشتيد؟ آنگاه ممكن است فرصتي براي پاسخ وجود نداشته باشد،.بنده از اين بابت اين بحث را مطرح نمودم كه آمارهايي كه ما الان از نهادهاي رسمي دريافت مي‌كنيم بسيار تأمل برانگيز و در برخي مواقع تكان دهنده است.

 

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه مي خواهم چالش‌هايي كه با آن درگير هستيم را به اين نشست وصل نمايم و بگويم چرا اين نشست اهميت دارد، خاطر نشان کرد: همانگونه كه مستحضر هستید اگر جوامع بخواهند بر مشكلات فائق بيايند، مهمترين ثروتي كه دارند نيروي انساني است.

 

ارشاد با اشاره به اینکه ثروت اصلي كشورها نيروي انساني آن‌ها است، تصریح کرد: البته منابع طبيعي نيز مهم هستند ولي مهمتر از منابع طبيعي همان نيروي انساني است که نيروي فكری جامعه است.

 

وی با بیان اینکه آيا ما از نيروي فكري جامعه به خوبي استفاده مي‌كنيم،اظهار کرد: اگر استفاده نمی‌کنیم بايد چه اقدامي انجام دهيم؟ ساليانه ۱۸۰ هزار نفر از نخبگان از كشور خارج مي شوند، اين آمار رسمي است كه اعلام شده است. معادل ريالي و ارزي اين آمار بر اساس معادلاتي كه اعلام شده، گفته مي‌شود حدود ۶۰ ميليارد دلار يعني ۱۵ درصد توليد ناخالص ملي كشور است.

 

در پسابرجام ۵۰ میلیارد دلار از سرمایه های ما آزاد می شود

 

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه هم اكنون پس از برجام خوشحاليم كه ۵۰ ميليارد دلار از سرمايه‌هاي ملي ما آزاد مي‌شود، افزود: الحمدالله و خدا را شكر مي كنيم، اين موضوع به رفع برخي از مشكلات ما كمك مي‌كند و شبانه روز در صدا و سيما بر آن مانور مي‌دهيم. البته اين پول متعلق به خود ما است كه بر مي‌گردد و هر كسي نيز يك سهمي از اين ۵۰ ميليارد دلار طلب مي‌نمايد در حالي كه ساليانه داريم بيش از اين رقم را از دست مي‌دهيم. به قول حضرت حافظ آنچه خود داشت ز بيگانه تمنا مي‌كرد.

 

ارشاد با بیان اینکه واقعاً براي اين ۱۸۰ هزار نفر كه از كشور خارج مي‌شوند و مي‌توانند سرمايه‌هاي بسيار ارزشمندي براي ما باشند فكري كرده ايم، خاطر نشان کرد: بايد براي نگهداشت اين افراد خوشحالي كنيم. بايد برنامه‌هایی تنظيم شود كه اين افراد در كشور بمانند.

 

وی با بیان اینکه نمي‌خواهم بحث نقد دولت‌ها را مطرح نمايم، تصریح کرد: يك نفر از يك جامعه به عنوان مصلح در هر زمينه‌اي مانند علمي،ديني و انقلابي مي‌تواند جامعه را متحول كند، همانگونه كه حضرت امام (ره) را داشتيم و اين دستاوردها را داريم مي‌بينيم.

 

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه در جوامع رو به رشد نيروي انساني بسيار اهميت دارد، اذعان داشت: بر اساس آماري كه همه دوستان از آن مطلع اند، ژاپن كشور ثروت مندی از نظر منابع زير زميني و انرژي هاي تجديد پذير نيست اما ثروت ملي خود را بر مبناي نيروي انساني گذاشته است .

 

ارشاد با بیان اینکه ۸۰ درصد ثروت ملي كشور ژاپن نيروي انساني است، افزود:تركيه حدود ۷۲ درصد و اسپانيا و آلمان حدود ۷۸ درصد ازثروت ملي شان را نيروي انساني تشکیل می دهد، اما در كشور ما كمتر از ۳۰ در صد است.

 

وی با اشاره به اینکه منابع ملي ايران از نظر ذخاير خيلي زياد است، اظهار کرد: نيروي انساني ما خيلی زیاد نیست، ما به نسبت نيرو جوان فكري كه در كشور داريم، كشور جواني هستيم و الحمد الله نخبگان ما از نظر هوشي ضريب بالايي دارند و در بسياري از مراجع علمي، اقتصادي، نظامي دنيا نيروهاي ايراني حضور دارند. آيا نبايد از اين نيروها در كشور خودمان استفاده نماييم؟

 

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه چالش هايي در كشور ما وجود دارد و بايد نسبت به آن‌ها فكر و انديشه گردد و آن‌ها را انكار نكنيم، خاطرنشان کرد:به عنوان مثال در بحث ناهنجاري‌هاي اجتماعي، هر ساعت سه الی چهار طلاق داريم؛مجموع اين آمار در چند سال آينده يك معضل خواهد شد. چه كسي بايد براي اين موضوع فكر كند و برنامه ريزي نمايد؟

 

ارشاد با اشاره به اینکه در بحث بزهكاري، ما در حال حاضر بيكاري زيادي را در استان فارس داريم، گفت: حاصل بيكاري، فسادها و ناهنجاري¬ها ي اجتماعي و بزهكاري است. البته دانشگاه شيراز نقش موثري در توسعه اين استان داشته، دارد و خواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه ببينيد چند مركز توليدي تعطيل شده است، اذعان کرد: نتيجه اين تعطيلي، بيكاري و نتيجه بيكاري ،معضلات اجتماعي است، ما در همين شيراز چقدر حاشيه نشيني داريم؟ آيا مجموعه اين موارد به نفع جامعه است؟

 

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به این که اگر مرتب بر طبل اختلاف بكوبيم و يكي را حذف كنيم آيا جامعه به ثبات مي رسد، افزود: جامعه‌اي كه به ثبات نرسد اقتصاد آن رشد نخواهد كرد، چون سرمايه گذار حاضر به سرمايه گذاري نمي‌شود. زيرا به يك محيط امن نياز دارد. وقتي سرمايه‌گذار نباشد، بيكاري، عدم اشتغال و ناهنجاري‌هاي اجتماعي در جامعه است.

 

ارشاد با بر شمردن طرفیت های استان فارس و چرا بايد بيكاري در بين استان‌هاي كشور بالا باشد، خاطر نشان کرد: يكي از دلايل مشکلات، بحث اختلافات در استان است. اختلافات از بين بزرگان استان تا گروه‌هاي ديگر موجب شده سرمايه‌گذار خيلي در اين استان سرمايه‌گذاري نکند. وقتي سرمايه گذار نباشد توليدي صورت نمي گيرد.

 

وی با اشاره به اینکه اقدام بسيار مهمي در بحث برجام صورت گرفته است، تصریح کرد: برخي نيز به هر دليلي مي‌خواهند همه جوانب آن را مطرح نكنند يا تحت شعاع قرار دهند و يا بگويند خيلي مسئله مهمي نبوده است، در حالي كه اقدام بسيار مهمي انجام شده است.


رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه در برجام يك مجمع كوچك با فكر و انديشه، همه كشورها را قانع كردند كه حق با ماست، افزود: با فكر و انديشه، دنيا متقاعد شده كه به ايران ظلم شده و بايد ايران به حق و حقوق خودش برسد اين اقدام بزرگي بود.

 

ارشاد با اشاره به اینکه برجام دستاوردهاي بسيار خوبي هم براي ما داشته است، اظهار کرد: اين نشست هم در همين رابطه است و براي آن است كه بدانيم از اين فرصت چگونه استفاده كنيم.

 

وی با بیان اینکه همين جا بايد عرض كنم اگر فقط به همين دلخوش باشيم كه برجام به فرجام رسيده و الان وضع كشور خوب مي شود اصلا درست نيست، تصریح کرد: خيلي از كشور ها اصلا اين مسائل را نداشته اند، اين تحريم‌ها را نداشته‌اند، آنچه مهم است اين است كه در سطح كشور اختلافات را كم كنيم.

 

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه اين كه بگوييم اصلا اختلاف نداشته باشيم يك چيز محالي است، خاطر نشان کرد: انسان طبيعتاً اختلاف دارد اما در چارچوب نظام و قانون بايد آستانه تحمل خود را بالا ببريم و همديگر را تحمل كنيم. نبايد فكر كنيم اگر يك نفر نظر مخالف داد دشمن ماست، ممكن است خيلي هم به اين نظام علاقمند باشد و همه وجودش را براي اين كشور بگذارد.

 

ارشاد با بیان اینکه حذف کردن، راهكار كشور ما نيست،اذعان کرد: اگر ده تا برجام هم داشته باشيم، تا اختلافات حل نشود سرمايه‌گذار حاضر به سرمايه‌گذاري نيست و اقتصاد رشد نمي‌كند و ناهنجاري‌هاي مهم اجتماعي را خواهيم داشت.

 

وی در ادامه بیان کرد: مهم‌ترين عامل براي برون‌رفت از مشكلات و ناهنجاري‌ها، همبستگي و اتحاد ملي است. اين مهم با شعار و حرف اتفاق نمي‌افتد بلكه نياز به ابزار دارد.

 

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه دو انتخابات بسيار مهم در اسفند ماه پيش رو داريم ،افزود: مقام معظم رهبری فرمودند زمينه را به گونه اي فراهم كنيد كه همه در انتخابات شركت كنند حتي آن‌هايي كه مخالفند، حال يك سوال وجود دارد که اگر سلايق مختلف فكري، نماينده‌اي نداشته باشند، در انتخابات شركت مي‌كنند؟ براي چه شركت كنند؟

 

ارشاد با بیان اینکه فرد زماني در انتخابات شركت مي‌كند كه يك نفر در آنجا باشد كه بخشي از افكار آن را منعكس کند و بتواند از آن حمايت كند و بخشي از مطالبات جامعه را در آنجا بتواند ارائه دهد، در اين صورت همه سليقه‌ها شركت مي‌كنند.

 

وی با اشاره به اینکه با شعار نمي شود مملكت را اداره كرد، تصریح کرد: اگر قرار باشد كه فقط يك سليقه حاكم باشد و يك سليقه فقط در مجلس باشد دليلي ندارد كه همه رأي بدهند طبيعتا طرفداران آن سليقه راي مي‌دهند.

 

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه ما همه مسئوليم و نمي‌توانيم چشم خود را روي مسائل ببنديم، افزود: خدا به ما فكر داده، انديشه داده و مسئوليت داده و بايد در پيشگاه خداوند پاسخگو باشيم، واقعيت امر آن است كه همه ما در اين مسائل مسئول هستیم.

 

ارشاد با اشاره به اینکه انتقاد به معناي مخالفت نيست، خاطر نشان کرد: چه كسي گفته است اگر كسي انتقاد كرد بايد حذف شود؟ امام(ره) گفته است؟ مقام معظم رهبری گفته است؟ رئيس جمهور گفته است؟ فكر و انديشه گفته است؟ اصول انساني گفته است؟ هيچ جاي دنيا اينطور نيست چه برسد به ما كه چه از نظر الگوهاي مهم انساني، چه از نظر معارف، چه از نظر ادبيات و عرفان سرآمد دنيا هستيم.

 

وی با بیان اینکه ما الان شاهد آن هستيم كه افرادي كه مؤمن و متعهد هستند و فكر و انديشه دارند و به اين جامعه خدمت كرده‌اند حذف مي‌شوند، تصریح کرد: چرا دكتر معين حذف شده است؟ آيا دكتر معين غير از خدمت به اين جامعه كار ديگري كرده است؟ چون در يك جريان يك موضعي گرفته است؟ ما كه نبايد افراد را به دليل سلايق فكري شان حذف كنيم‌! توسعه كشور ما در آموزش عالي مديون معين است. چرا نبايد از ايشان حمايت كنيم؟

 

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه يك عده بر اساس قوانين حذف شده‌اند، افزود: ما به قوانين احترام مي گذاريم، ولي اين به معناي آن نيست كه حرف نزنيم و نقطه نظرات بيان نشود.

 

ارشاد با بیان اینکه افراد بايد نظرات خود را منعكس كنند، تصریح کرد: اگر نقطه نظرات بيان نشود، فكر مي‌كنند كارشان درست بوده است چون اعتراضي نيست،اما اگر نقطه نظرات بيان شد،آن‌ها هم فكر مي‌كنند، انديشه مي كنند، آيا عملكرد آن ها درست بوده؟ ما كه معصوم نيستيم، فقط معصومين اشتباه نمي كنند. همه اشتباه مي كنند، اشتباه زماني اصلاح مي‌شود كه منعكس شود.

 

وی با اشاره به اینکه بنده كه خداوند توفيق آن را عطا فرمود تا در خدمت دانشگاهيان باشم خواهان نقد مديريت دانشگاه هستم، اذعان کرد: حتي نمي گويم نقد منصفانه، چون در نقد منصفانه برخي نكات حذف مي شود، هر كس از هر گروهي هر نقدي دارد از مديريت دانشگاه انجام دهد، اين نقد باعث اصلاح و جلوگيري از بروز اشتباهات مي‌شود.

 

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه ما كه معصوم نيستيم، افزود: در يك جريان كاري با فشارها و محدوديت هايي كه وجود دارد ممكن است دچار اشتباه شويم. زماني اين اشتباهات اصلاح مي‌شود كه مورد نقد قرار گيرند.

 

ارشاد با اشاره به اینکه جامعه علمي كشور در برابر افرادي كه بر اساس قوانين خود، عده‌اي را حذف كرده‌اند حرف دارد و بايد حرف بزند،اضافه کرد: اين وظيفه جامعه علمي كشور است، وظيفه افرادي است كه خداوند به آن ها فكر و انديشه عطا نموده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۱
اقای ارشد از ارشادات بی نظیر شما کلی استفاده کردیم و از این که دیدیم یک نفر خودش را در حد شورای نگهبان میبینید کلی به خود بالیدیم اصلا باید امثال شما که اینقدر سطحی نگر هستید در راس جامعه ما باشد اخر تحلیل های بسیار ساده که ازیک کودک 12 ساله هم میتوانیم بشنویم از شما دیدیم جای بسی تاسف است که اندکی بصیرت ندارید واقعا به صورت مست مالی صحبت کرده بودید خب بد نشد سطح تو جیهات شما را هم فهمیدیم
18
2
امیرعلی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۱
سلام آقای دکتر جان
در رابطه با جمله ((ما كه نبايد افراد را به دليل سلايق فكري شان حذف كنيم‌!)) باید خدمتتون عرض کنم که افراد در دولت اسلامی ما به دلیل سلیقه فکری شان عوض و عزل نمی شوند...چرا مغلطه می کنید...بلکه این تفکر غلط و این سلیقه فکری که خودتون هم اذعان دارید باعث عمل اشتباه و ناصحیح و غیرانسانی می شود. (عمل انسان ناشی از فکر اوست... نمیخواهید که ذات انسانی را منکر بشید که احیاناً) چیزی که در دوره آقای معین فراوان بود...یه جستجوی ساده در اینترنت رزومه آقای معین و سیاست های غلطش را واست ارائه میده. لذا پیشنهاد می کنم مثل یه آدم بی منطق و دلیل و اونم توی هوا حرف نزنی..!!!
30
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۵
در دقیقا حرف اصولگراهاست....پس چرا شماها مدام تاکید میکنید درباره فتنه 88 حرفی نزنید گذشته ها گذشته است.....!!! این حرف شما خیلی درسته و قابل قبوله که ،همه اشتباه مي كنند، اشتباه زماني اصلاح مي‌شود كه منعكس شود، پس به جای فرار روبه جلو اجازه دهید فتنه 88 در دانشگاه ها نقد شود تا اشتباهات بار دیگر تکرار نشود.
15
3
خ
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۳
شما خودتو نراحت نکن بابا ما اصلا این انقلاب رو از جناب معین داریم به سقفم گیر نکنین
13
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۴
چقد پررون اين جماعت ضد دين .همون فتنه 88 راه انداختين کافي نبوددددد
13
2
عجب
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۷
اخ این کجاش حمله رئیس دانشگاه شیراز به شورای نگهبانه!!!! خواهش میکنم یه مقدار منصف باشیم بابا ما دم از حزب الهی میزنیم نباید یه چنین تیتری رو بزنیم
0
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۳:۴۱
کسانی که به قانون توهین میکنند خیانت کارند
6
1
پربازدیدترین آخرین اخبار