به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی نایبی، محقق ارشد سازمان هوافضا در سومین کنگره سالانه فنعت با شعار تکاپوی در دانشگاه صنعتی که ظهر امروز در دانشکده برق دانشگاه تهران برگزار شد تصریح کرد: وقتی دو چیز به هم نیاز داشته باشند خودشان ارتباط پیدا می کنند و نیاز به زور زدن نیست ما اصلا صنعت نداریم که بخواهیم ارتباط با دانشگاه داشته باشیم اگر جزئی تر به قراردادهای دانشگاهی نگاه کنیم می بینیم یک جای دولتی آمده و حرکتی در این زمینه انجام داده و بخش خصوصی وارد این جریان نشده است.
این کارشناس هوافضا در تعریف «صنعت» گفت: صنعت عبارت است از جایی که بتواند سرویس یا محصولی را که قابل ارایه در بازار جهانی باشد را ارائه دهد اما اگر دور یک کشور را حصار بکشیم و از مصرف کننده ایرانی بخواهیم مجموعه ای از جنس ها را از ما بخرد اسم این را صنعت نمی توان نامید.
وی با اشاره به اینکه اگر صنعت وجود داشته باشد خودش سراغ دانشگاه می رود اظهار داشت: مشکل اصلی که داریم این است که بخش خصوصی در کشور ما سوپرمارکت و چلوکبابی ها هستند هر جا اسم یک صنعت را می بریم دولتی و یا شبه دولتی است و طبیعتا با چنین صنعت رانتی نیاز به تحقیقات وجود ندارد.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف در ادامه افزود: اینکه مدیر ایران خودرو با تغییر رئیس جمهور عوض می شود با بخش خصوصی منافات دارد. اگر ما آنچه که در تدابیر مقام معظم رهبری در سیاست های اصل 44 دیده شده را واقعا انجام می دادیم، صنعت های خصوصی بزرگ مانند LG و سامسونگ پیدا می کردیم. این باعث می شود پژوهش های دانشگاهی هم به آن سمت برود.
نایبی ضمن اعلام اینکه احتیاج داریم صنعت های بزرگ را در کشور ایجاد کنیم اظهار داشت: سوژه های پژوهشی کاربردی از دل صنعت های بزرگ ایجاد می شود البته اگر جای پژوهشگران داخلی باشم به دنبال چیزی می روم که به درد کشور بخورد.
وی در مورد اینکه باید به عنوان دانشجو چه کاری انجام دهیم پاسخ داد: اولین نکته تغییر اهداف است اهداف اولیه ما طبق فرموده خانواده ها این است که باید دکترا با معدل بالا بگیریم آیا هدف دکتر شدن است یا اینکه در اقتصاد کشور چرخی را به چرخش درآوریم ما یک مملکت دکتر زده داریم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مشکل اصلی کشور با همین مدرک لیسانس هم برطرف می شود خاطر نشان کرد: باید در هر صورت در صنعت خرجی ارایه دهیم تا حاضر باشند به خاطر آن پول دهند اهداف دیگر دانشجویان رفتن به خارج است اما آنچه مهم است اشتغال دانشجویان است خیلی بهتر است وقتی از ما می پرسند به دنبال چه می گردید بگوییم می خواهیم پولدار شویم این خیلی خوب است پول نشان دهنده میزان نیاز است وقتی حاضر هستید پول پرداخت کنید که نیاز مهمی به آن وجود دارد.
استاد برجسته دانشگاه صنعتی شریف در مورد نقش دولت در ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: جایی که نیاز مهمی به آن داریم اما جامعه به آن توجه نمی کند مثل مسائل دفاعی دولت باید وارد عمل شود این پیشرفتی که در صنایع غذایی داریم به خاطر آن است که دخالت دولت در این صنعت کم بوده است چرا تعارف می کنیم اگر کار ارزشمندی است باید پول خوبی نیز داده شود.
وی ضمن تاکید براینکه باید اهداف را تغییر دهیم خاطر نشان کرد: دولت خردمند را اینگونه تعریف می کنند تغییر منافع فردی در جهت منافع ملی را هم راستا کند اگر شما صرفا به دنبال پولدار شدن باشید شاید سر از کارهای دیگر درآورید پس منافع ملی اهمیت زیادی دارد البته این منافع از دیدگاه ما فقط بحث اقتصادی نیست باید یک حد متعارف از مسائل را داشته باشیم تا وقتی فکر می کنیم نمی توانیم کاری انجام دهیم حتما کاری انجام نمی شود بدبینی و ناامیدی قدم اول حرکت نکردن است باید مهارت های کار عملی را به مهارت تئوریک خود افزایش دهیم.
ضمن اينكه اين ادعا رو درباهر دانشگاه هم ميشه كرد