کد خبر:۴۸۹۴۷۲
توسط دانشجویان دانشگاه یزد؛

دستگاه «اسکنر اپتیکی دوبعدی باریکه الکترونی و دستگاه اندازه‌گیر لیزری انرژی ذرات هسته‌ای» در یزد اختراع شد

دستگاه «اسکنر اپتیکی دوبعدی باریکه الکترونی» و «دستگاه اندازه‌گیر لیزری انرژی ذرات هسته‌ای» برای اولین بار در جهان توسط دانشجویان دانشگاه یزد اختراع شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، دستگاه «اسکنر اپتیکی دوبعدی باریکه الکترونی» و «دستگاه اندازه‌گیر لیزری انرژی ذرات هسته‌ای» برای اولین بار در جهان توسط دانشجویان دانشکده فیزیک دانشگاه یزد اختراع شد.

برهانی، دانشیار گروه اتمی و مولکولی دانشگاه یزد در این زمینه گفت: با توجه به ساختار نوین اپتیک هسته‌ای، این دانشجویان با همکاری پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای بدون هیچ‌گونه الگو یا سامانه مشابه خارجی موفق شدند، دو دستگاه مذکور را اختراع کنند.

 

وی افزود: این اختراعات در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده و آماده بهره‌برداری هستند که اختراعات یاد شده در بهبود عملکرد و توسعه شتاب‌دهنده‌های پزشکی، افزایش و نوآوری در کاربردهای جدید شتاب‌دهنده‌های صنعتی، بی‌نیازی از فیلم‌های دزیمتری، ورود و ابتکار در لیتوگرافی مدرن به جامعه تحقیقاتی، افزایش بازدهی سلول‌های خورشیدی همگام با علم روز کمک بسیار مؤثری می‌کنند.

 

برهانی با اشاره به اینکه اخیرا علم اپتیک و فوتونیک در دنیا به عنوان ابزار دقیق برای اندازه‌گیری‌های حساس و پرکاربرد، مورد توجه و بهره‌برداری قرار گرفته است، ادامه داد: در ایران این علوم به سرعت در حال رشد و توسعه هستند و محققان کشورمان نیز همراه با نیازهای روز صنعت و فناوری‌های پیشرفته در حال طراحی و به‌روزرسانی این ادوات هستند.

 

وی تصریح کرد: حدود یک دهه است، اپتیک و لیزر با ساخت سنجه‌های بسیار دقیق برای پایش شتاب‌دهنده‌های هسته‌ای پزشکی و صنعتی به کمک این علوم و توسعه کاربرد آن‌ها شتافته‌اند و از این لحاظ علاقه‌مندی بسیاری به آنها وجود دارد.

 

دانشیار گروه اتمی و مولکولی دانشگاه یزد با اشاره به اینکه هنوز وسایل اکتشافی در ابتدای راه صنعتی‌شدن هستند، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم به‌زودی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت‌های دانش‌بنیان این محصول را تجاری‌سازی کنیم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار