به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، نشست پرسش و پاسخ انتخاباتی حجت الاسلام سید محمد باقر عبادی، کاندیدای این دوره و نماینده فعلی مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس و حمید آیتی، کاندیدای این دوره مجلس شب گذشته در تالار شهید رحیمی بیرجند برگزار شد.
این نشست که بیشتر شبیه به مناظره بود به گفته بسیاری از دانشجویان از بهترین مناظراتی بود که تا کنون در دانشگاه های بیرجند برگزار شده است، چراکه به تمامی سوالات پاسخ گفته شده و به نوعی شبهات دانشجویان در مناظره که در فضایی عقلانی و سالم برگزار شد، بر طرف شده است.
جلسه دقایقی با تاخیر شروع شد، شاید به دلیل استقبال پرشور دانشجویان از مراسم بود؛ دست اندرکاران برنامه درصدد برقراری نظم در سالن بود، خیلی زود با قرائت قرآن و بعد از آن پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، سکوت بر سالن حکم فرما شد.
بعد از خوشامد مجری، قرار بر پخش کلیپ های دو نامزد انتخابات مجلس دهم شد؛ کلیپ اول متعلق به حجت الاسلام عبادی بود؛ سالن میخ کوب شده بود؛ پخش بخشی از نطق های حجت الاسلام عبادی در مجلس در دفاع از حق و حقوق مردم استان و در بخشی دیگر از کلیپ، صحنه هایی از خشکسالی و بی آبی روستاهای استان به تصویر در آمده بود. هیچ صدایی در سالن جز صدای عبادی بگوش نمی رسید «بعضی از روستاها را می رفتم تا دو، سه روز متاثر از اوضاع و احوال این روستاها بودم» برخی از روستاها در هر هفته با یک تانکر آبرسانی می شوند!
سخنان و تصاویر نماینده فعلی به طور همزمان مخاطب را به تفکر وا می داشت و عمق فاجعه را به تصویر می کشاند!
و اما نوبت به پخش کلیپ آیتی، دیگر کاندید انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه بیرجند- درمیان و خوسف رسید؛ در ابتدای کلیپ گفت «بازار وعده های دروغین داغ است- نیامده ام که وعده های دروغین بدهم» جمعیت ساکت شنیدن وعده های این نامزد بود که به دلیل آهنگ زیرکلیپ، شنیدن سخنان این نامزد انتخاباتی، کار سختی بود!
رونق اقتصادی در خراسان جنوبی وجود ندارد
حجت الاسلام عبادی به مدت 20 دقیقه صحبت های خود را شروع کرد؛ از محرومیت های استان گفت که به دلایل متعدد، سالهاست طولانی شده است.
وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی از نظر شاخصه نیروی انسانی، بسیار توانمند است، گفت: بسیاری از چهره های ماندگار کشور، متعلق به این خطه هستند، از نظر بزه کاری و جرم، کمترین آمار را در کشور داریم که بخشی از آن به دلیل زحمات نیروی انتظامی است؛ ولی دلیل عمده آن داشتن مردمی متدین است.
وی به گفته حجت الاسلم قرائتی استناد کرد که به گفته او، مساجد خراسان جنوبی از جمله شلوغ ترین مساجد کشور است.
حجت الاسلام عبادی با انتقاد از اینکه متاسفانه در خراسان جنوبی رونق اقتصادی وجود ندارد، گفت: از نظر درآمد سرانه نیز در ردیف های پایین جدول قرار داریم.
وی دلیل محرومیت اقتصادی را دور بودن از مرکز ذکر کرد و با اشاره به اینکه اگر کسی بخواهد در بیرجند- درمیان و خوسف کارخانه بزند، باید مواد اولیه را از مرکز تهیه کند و برای فروش محصول خود نیز، از مرکز اقدام کند، که این متاسفانه مقرون به صرفه نیست، ادامه داد: به همین دلیل سرمایه گذار ترجیح می دهد در شهرهای اطراف تهران سرمایه گذاری کند.
حجت الاسلام عبادی بر ایجاد جاذبه برای سرمایه گذاران تاکید کرد و با بیان اینکه باید برای بخش خصوصی مشوق ایجاد کنیم، افزود: خراسان جنوبی، در بخش زیرساخت های ارتباطی و بازرگانی نیز عقب مانده است؛ راه آهن سالهاست که بحث آن مطرح بود و بالاخره در سال قبل، موفق شدیم علی رغم تنگناه های مالی و قیمت پایین نفت ردیف بودجه برای آن بگیریم.
وی وجود منطقه ویژه اقتصادی بیرجند را یک جاذبه برای سرمایه گذاران عنوان کرد و گفت: به دلیل معافیت های مالیاتی در این منطقه، سرمایه گذاران می توانند با ورود به این بخش، محرومیت اقتصادی استان را کاهش دهند.
موافقت کتبی ظریف برای راه اندازی نمایندگی وزارت امور خارجه در بیرجند
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در خانه ملت همچنین به کاهش سود صندوق توسعه در بخش صنعت از 16 درصد به 12 درصد و در بخش کشاورزی و دامداری از 14 درصد به 10 درصد اشاره کرد و با بیان اینکه با انجام این مهم، بیرجند به عنوان یک شهر غیر برخوردار تلقی شده است، گفت: در بخش بازرگانی و تعامل با دیگر کشورهای جهان، استان خراسان جنوبی بسیار ضعیف بود، به همین دلیل به دیدار ظریف، وزیر امور خارجه رفتم و از او خواستم، نمایندگی وزارت امور خارجه در بیرجند راه اندازی شود، که دستور کتبی ظریف بر روی نامه درخواست را گرفتم.
عبادی به حضور سفرای زیادی از کشورهای مختلف در استان بعد از راه اندازی دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه اشاره کرد و ادامه داد: سفیر اتریش در سفر به خراسان جنوبی، از دیدن کویر هیجان زده شده بود.
وی تصریح کرد: به دلیل اعتبارات محدود دولت، برای رونق استان به سراغ برخی از بنیادها، از جمله بنیاد برکت رفتم و از آنها خواستم که در استان خراسان جنوبی سرمایه گذاری کنند، مسئولان بنیاد برکت پیشنهاد 150 میلیارد تومانی دادند؛ ولی من از آنها خواستم که 200 میلیاردتومان در استان سرمایه گذاری کنند، که در یک ماه گذشته، با حضور مسئول دفتر مقام معظم رهبری 215 میلیارد تومان طرح های سرمایه گذاری شده بنیاد برکت در استان افتتاح شد.
گسترش کمی آموزش عالی در کشور یکی از مشکلات اساسی
وی با اشاره به اینکه از آنجایی که عضو هیات علمی بودم، در کمیسیون آموزش عالی مجلس عضو شدم، گفت: یکی از مشکلات اساسی کشور، گسترش کمی آموزش عالی در کشور است که موجب بیکاری 43 درصد از فارغ التحصیلات کشور شده است.
وی حجم دانشجو را متناسب با نیاز جامعه ندانست و افزود: در آلمان تنها 11 درصد از دانش آموزان، به آموزش عالی می روند و بقیه دانشجویان نخبه به فنی و حرفه ای سوق داده می شوند.
حمید آیتی، دیکر کاندید انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه بیرجند- درمیان و خوسف نیز گفت: درخشان ترین دوران اقتصاد کشور را با تورم 11 درصد و نفت 900 دلار، در دوران اصلاح طلبان داشته است.
وی افزود: در 9 دوره مجلس شاخص ترین اقدام تاریخی برای خراسان جنوبی، استان شدن این مرکز بوده که توسط یک اصلاح طلب در مجلس اصلاح طلب رخ داده است.
آیتی ادامه داد: روش اصلاح طلبی را پیشه کرده ام؛ من حامی دولت هستم؛ اما وکیل الدوله نیستم.
به گفته وی، اصلاح طلبی حرکت در جهت اصلاح باورهاست و با روش تدریجی و گام به گام و احترام به آزادی های رسانه ای و پرداختن جدی به قانون اساسی به ویژه فصل سوم آن که مربوط به حقوق ملت است، می باشد.
وی یکی از ویژگی های ممتاز استان خراسان جنوبی را نیروی انسانی آن عنوان کرد و گفت: در بکارگیری نیروهای انسانی در مدیریت ارشد استان دچار مشکل هستیم، بسیاری از نیروهای اصلاح طلب در پشت درب ادارات مانده اند؟
آیتی گفت: یکی از دلایل اصلی سرمایه گذاری در بیرجند، دوری از مرکز است؛ اما معتقدم نظر کارشناسی خوبی نیست؛ زیرا بقیه استانها خوب پیشرفت کرده اند و عوامل اصلی این عقب ماندگی عدم به کارگیری نیروی کارآمد است.
وی بر تعامل هرچه بیشتر با دولت تاکید کرد و گفت: از باب دلسوزی می گوییم و قصد من تخطئه کردن نیست؛ ما فرهنگ نقد و انتقاد را جدی نگرفته ایم و امروز باید به سمت یکسری مفاهیم حرکت کنیم که وضعیت استان را ارتقا دهیم.
آیتی گفت: عبادی چه نماینده باشد و چه نباشد، یکی از پایه ها و ارکان رکین استان است و باید همیشه در صحنه باشد.
وی با اشاره به اینکه برخی هویت خود را پنهان می کنند؛ اما من آمده ام بگویم، اصلاح طلبی، هویت سیاسی ما است، چون نمی خواهم دروغ بگویم.
ادامه جلسه دو طرف به سوالات دانشجویان پاسخ دادند.
یکی از این سوالات در خصوص موضع گیری صریح دو کاندیدا در خصوص سران فتنه بود که آیتی چنین پاسخ داد: یک موضوع ویژه ای است و نمی توان به فرد خاصی ایراد کرد، باید بر اساس قانون اساسی عمل کنیم و مواضع علی مطهری را در رابطه با این بحث منطقی می دانم و تایید می کنم.
حجت الاسلام عبادی هم با بیان اینکه جریان فتنه حساب شده بود، گفت: منافقین، نخست وزیر انگلیس، رئیس جمهور آمریکا و بسیاری از افراد دیگر که وضعیتشان روشن بود از فتنه گران حمایت کردند، رهبری فرمودند بیایید و از شعارها تبری بجویید؛ ولی به کار خود ادامه دادند.
وی خطاب به آیتی گفت: شما از سخنان علی مطهری دفاع کردید؛ چرا نمیگویید که به سخنان مقام معظم رهبری گوش می کنیم؟
سوال بعدی از آیتی پرسیده شد که با توجه به تلاش های دولت شعار مرگ بر آمریکا موضوعیت دارد؟ که وی چنین پاسخ داد: امیدواریم فضای حاکم زندگی باشد نه مرگ. اما در این مورد چون سیاست کلی نظام است، ما نیز تابع مقام معظم رهبری هستیم.
وی با حمایت تمام قد از رئیس دولت اصلاحات گفت: در دوره سردار اصلاحات بیشترین رشد اقتصادی در کشور وجود داشت.
حجت الاسلامی عبادی هم با بیان اینکه در سیاست خارجی کشور ضعف هایی وجود دارد، گفت: در مقابله با جنایات امریکا، سیاست لبخند جواب نمی دهد. آیا سیاست لبخند با این همه جنایت در کشورهای سوریه، عراق و ... جواب می دهد؟ مگر آمریکا چه روی خوشی به ما نشان داده که برخی بدنبال حذف شعار «مرگ بر امریکا» هستند.
سخنان حجت الاسلام عبادی با حمایت دانشجویان مواجه شد و دانشجویان یک صدا فریاد «مرگ بر آمریکا» سر دادند.
وی افزود: ما خواهان ارتباط با تمام دنیا هستیم، باید از زبان دیپلماسی استفاده کنیم؛ لازم باشد از زبان انقلابی هم استفاه کنیم.