به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، امروز دانشگاه پیام نور بجنورد میزبان علی قربانی آخرین نامزد مجلس شورای اسلامی در قالب برنامه پرسش و پاسخ بود، طی این مراسم وی رزومه خود را چنین بیان کرد: متولد سال 1351 در در روستای شهرآباد کرد از توابع شهرستان مانه و سملقان هستم، سوابق تحصیلی ام نیز رتبه اول دکتری جغرافیا و برنامهریزی روستایی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 92، فوق لیسانس جغرافیا و برنامهریزی روستایی از دانشگاه فردوسی مشهد سال 79 و لیسانس جغرافیای اقتصادی انسانی از دانشگاه فردوسی مشهد در سال 76 است.
وی افزود: سوابق اجرایی بنده نیز مدیر کل و معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان شمالی، عضو هئیت امناء دانشگاه علمی کاربردی شهرداری های استان خراسان شمالی، دبیر کمسیون ماده 99 قانون شهرداری ها، عضو کمیته استانی هدفمندی یارانهها و عضو کمیته مدیریت روستایی تدوین برنامههای ششم توسعه است.
23 سال است که دانشجو هستم
قربانی همچنین سوابق آموزشی خود را تدریس در دانشگاه پیامنور، آزاد، دولتی بجنورد، علمی کاربردی و غیر انتفاعی اشراق، جهاد دانشگاهی و دانشگاه کوثر عنوان کرد و در حوزه علم و فناوری مواضع خود را چنین بیان کرد: بنده از سال 71 به مدت 23 سال است که دانشجو بودم و هنوز هم دانشجو هستم، قوانینی در کشور در حمایت از نخبگان و تحصیلکردهگان وجود ندارد به طور عملی قوانینی در حمایت از نخبگان وجود ندارد و اگر هم وجود دارد اجرا نمیشود، در کشور ایران بین رتبه یا معدل بالا و پایین هیچ تفاوتی قائل نمی شوند، کسانی که در زمینه علمی خوب کار میکنند با کسانی که هیچ کاری انجام نمیدهند هیچ فرقی ندارند.
وی تصریح کرد: شما از هر کجا مدرک بگیرید هیچ تفاوتی وجود ندارد مثلا اگر کسی معدل الف بود شهریه پرداخت نمیکرد یا در بحث استخدامیها در اولویت قرار میگرفت ولی اکنون در کشور قوانین مشخصی دیده نمی شود، اگر ما میخواهیم کشور براساس علم و فناوری شکل بگیرد باید در تمام زمینه ها کسانی که بیشتر کار کردهاند را در اولویت قرار دهیم.
قربانی با اشاره به اینکه باید قوانینی تصویب شود که کسانی که در زمینه ورزشی و فرهنگی یا علمی مقالات و فعالیت مستمر انجام دادهاند در اولویت اول قرار بگیرند، ادامه داد: در حوزه بهداشت و سلامت نیز بنده معتقد به توسعه از بالا به پایین هستم و طی مشورتی که با پزشکان داشتم درخواست کردم مشکلات پزشکان را ارائه کنند، همچنین باید گفت در دولت آقای روحانی به بحث بهداشت توجه ویژه شده و در حال حاضر 97 درصد هزینهها را در بخش روستایی دولت پرداخت میکند.
وی افزود: در بخشی از بیماریهای خاص هنوز هم مشکل دارم این شاید یک دهم هزینههای قبلا نبوده ولی در حال حاضر مثلا در عمل جراحی هزینه ها هنوز هم بالاست، ما تصمیم دارم در صورت ورود به مجلس طرحی ارائه دهم که حداقل بخشی از این هزینهها رایگان شود، وقتی کسی به دکتر مراجعه میکند قطعا بیمار است دولت باید حاکمیتی برخورد کند و شخص رایگان درمان شود.
این نامزد مجلس مشکلات حوزه درمان را فراوان دانست و گفت: درمانگاهها 24 ساعته نیستند یا متخصص در بیمارستانها کم است، امکانات پایین است و بخشی از مناطق نیاز به بیمارستان دارد یا جوابگو نیستند که باید رسیدگی شود، دفترچه سلامت صادر شده و امیدواریم روزی درمان صددرصد رایگان شود نهادهایی مثل بهزیستی باید تقویت شوند.
آسیبپذیری از فقر بدتر است
وی با اشاره به اینکه آسیبپذیری از فقر بدتر است، گفت: وقتی در زندگی یک فردی دچار خسارت از جمله آتشسوزی و سیل و بیماریخاصی میشود تمام زندگی خود را از دست میدهد و دیگر توانایی بلند شدن را ندارد، در واقع با یک اتفاق زندگی شخص کن فیکون خواهد شد و آینده اش از بین خواهد رفت، مقام معظم رهبری میفرماید اگر فردی در خانواده دچار بیماری میشود نباید خانواده به مریض داری دغدغه دیگری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته آینده افراد تضمین شده است، ادامه داد: فرد وقتی بازنشست می شود بیمه عمر دارد، حقوق دارد، بیمه حوادث و تکمیلی دارد ان شاء الله بتوانیم در مجلس این طرح را تصویب کنیم.
توسعه باید ابتدا از افکارمان شروع شود
این نامزد مجلس اظهار کرد: در حوزه سیاست در بحث تحریمها باید گفت که ۷۰ الی ۸۰ درصد از مشکلات کشور در بحث مدیریتی است ما قبل از اینکه تحریم شویم نیز در این مملکت زندگی میکردیم ۲۰ درصد از مشکلات دست تحریمها است، ان شاء الله اگر بتوانیم پولهای بلوکه شده کشور را برگردانیم و تعامل بیشتری با کشورهای دیگر داشته باشیم وضیعت کمی به سامان خواهد شد.
قربانی گفت: اما مشکل بحث تحریمها نیست، اگر میخواهید ما یک کشور توسعهیافته باشیم باید تک تک مان توسعه پیدا کنم دست به دست هم دهیم، توسعه از خود ما باید شروع شود از پایین به بالا باید صعود کند. جنگ اقتصادی از جنگ نظامی بدتر است اما این به معنای این نیست که همه مشکلات ما با برداشتن تحریمها حل خواهد شد.
وی ادامه داد: در 8 سال اول دولت احمدینژاد پول فراوانی هم داشتیم تحریم هم وجود نداشت اما نتوانستیم توسعه پیدا کنیم چرا؟ راهکارهای توسعه شیوه تفکر ما ایرانیان باید تغییر کند، ما باید تلاش کنیم، در ادبیات ما افکار ما ارزشها و هنجارهای ما در فرهنگ ما ضعف وجود دارد.
این نامزد مجلس گفت: مسئله دوم شیوههای آموزشی ماست آموزش زیربنای توسعه است هیچ کشوری بدون توجه به آموزش به توسعه دست نخواهد یافت، آموزش در همه ابعاد و تمام سطوح جوری که فرد دقیقهای از مطالعه غافل نشود. سوم بحث دین است، مقوم دهنده و شتلاب دهنده توسعه دین است، اما فکرهای غلطی که در دین میشود باعث ضعف در توسعه خواهد شد.
نمیتوانیم ارتباط با دنیا را قطع کنیم
دیدگاههای وی در بحث سیاست خارجی چنین بود: نمیتوانیم ارتباط با دنیا را قطع کنیم اگر میخواهیم گشایش در دنیا ایجاد شود باید از خودمان شروع کنیم و اول باید خود را اصلاح کنیم در غیر این صورت حکایت همان مردی خواهد شد که گفت من باید جهان را اصلاح کنیم، دید نمیشود خواست کشور را اصلاح کند و باز دید نمیشود خواست استان و بعد شهر را اصلاح کند در آخر به این نتیجه رسید که باید خود را اصلاح کند.
وی افزود: باید برنامهها و تلاش مداوم برای مهار تورم و گرانی سبب کاهش مشکلات اشتغال، مسکن و ازدواج شود، حمایت از صنایع داخلی و مخالفت با ورود بیحد و حصر کالاهایی وارداتی مصرفی در حمایت از تولیدات داخلی، تلاش برای جذب اعتبارات ملی و استانی برای رونق و تسریع پروژه های عمرانی استان لازم است. وی عنوان کرد: اعتماد مردم با توجه به اختلاس هایی که صورت گرفته کم شده است.
یکی از دانشجویان نظر علی قربانی را در مورد فتنه 88 و آقای هاشمی رفسنجانی پرسید، وی در این رابطه گفت: به نظر بنده در آن زمانی یک سری بیاخلاقیهای صورت گرفت، لشکرکشی خیابانی در تمام جوامع ممنوع است، باید آقای موسوی بیانیه میداد و مقام معظم رهبری را فضل الخطاب قرار میداد و به رهنمودهای ایشان عمل میکرد، آقای رفسنجانی نیز شناسنامه انقلاب است، ایشان مخالف نظام نیست و شاید در برخی از مواقع دیدگاه متفاوتی دارد اما سخنان رهبری را میپذیرد و عمل میکند، مقام معظم رهبری قادر است سیاستهای کلان را تغییر دهد ما باید به غیر از رژیم صهیونیستی با تمامی کشورها تعامل داشته باشیم و نباید از کسی واهمه داشته باشیم مسلما هر کشوری بر طبق منافع خود قدم برمیدارد، اگر ما میگویم مرگ بر آمریکا باید در عمل نیز نشان دهیم و شعارهایمان نمادین نباشد.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: این استان ظرفیت و زیرساختهای مناسب دارد که میتواند بسیار پیشرفت کند، در حوزه گردشگری و کشاورزی اگر توانمندسازی صورت گیرد بسیاری از موانع اقتصادی برطرف خواهد شد، باید در تمام امور جرات و جسارت خود را بالا ببریم کشورهای غربی قابل اعتماد نیستند با احتیاط و ذکاوت میتوان مشکلات را حل کرد و تعامل سازنده برقرار کرد.