به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، اولین دوره آموزش پودمانی خبرنگاری سلامت با حضور سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محل مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آغاز به کار کرد.
فردوسی، عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزش پودمانی خبرنگاری سلامت، با تاکید بر اینکه روحیه پرسشگری یکی از ویژگی های زیبای خبرنگاران است، گفت: برای اینکه خبرنگاران به صورت حرفه ای شناخته شوند، این خصلت باید در آن ها وجود داشته باشد.
وی با اشاره به «آشنایی با نظام سلامت» که اولین حیطه خبرنگاری سلامت است، تصریح کرد: خبرنگاران سلامت باید بدانند که سلامت چه وظایفی بر عهده دارد و چه توقعی باید از آن داشته باشیم که در دوره آموزش پودمان خبرنگاری سلامت، خبرنگاران با مباحثی همچون نظام های سلامت در دنیا، نظام سلامت حاکم بر ایران، طرح تحول سلامت و اهداف آن آشنا خواهند شد.
فردوسی با طرح این مسئله که آیا پول خرج کردن در حوزه سلامت می تواند موجب افزایش سلامت مردم شود، افزود: این مسئله باید مورد بررسی قرار بگیرد چراکه هزینه کردن در زمینه سلامت گاهی بسیار پر فایده و گاهی نیز کم فایده است.
عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: برای نظام سلامت باید هزینه کرد اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که کشور های مختلف به طور یکسان از این هزینه ها استفاده نمی کند.
فردوسی وجود یک نظام سلامت کارآمد برای هر جامعه را امری ضروری دانست و بیان داشت: متاسفانه ایران بعد از سال ۲۰۰۰ میلادی، در مسئله سلامت با افت شدید مواجه شده است که باید دلائل بروز این مسئله مورد بررسی قرار بگیرد.
وی به لزوم بررسی ساختار پزشک خانواده در کشور اشاره کرد و افزود: باید دید آیا طرح پزشک خانواده یک پیشنهاد است و یا یک ضرورت؛ این طرح باید به صورت منظم تبیین شود.
عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت در کشور، تصریح کرد: این طرح نیز باید با در نظر گرفتن معیارهایی مانند پوشش همگانی، نوع ارائه خدمات و ... اجرا شود.
هدف از طرح گفتمان ارتقای سلامت، ایجاد زندگی با کیفیت برای مردم است
حسین شهنازی، عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در بخش دیگر این مراسم با طرح ایده هرم مفهومی گفتمان ارتقای سلامت به عنوان دومین حیطه علمی آموزش به خبرنگاران گفت: در نظام سلامت باید به دنبال توانمندسازی مردم در حوزه سلامت باشیم تا بتوانند تصمیمات درستی در رابطه با سلامتی خود اتخاذ کنند.
وی هدف از گفتمان ارتقای سلامت را زندگی با کیفیت برای مردم توصیف کرد و افزود: این هدف با راهبرد ارتقای سلامت و اجرا شدن اقداماتی همچون توسعه محیط های سالم، توسعه اقدام جامع، توانمند سازی افراد، گروهها و جوامع و همچنین بازنگری در ارائه خدمات سلامت دنبال می شود.
عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی از مشکلات اساسی در حوزه ارتقای سلامت جامعه عدم شناخت مردم از مفاهیم سبک تغذیه و تعیین گرهای اجتماعی سلامت عنوان کرد و بیان داشت: باید در تغییر رفتار سلامت در کشور تلاش شود چراکه این مسئله یکی از ضروریات است.
شهنازی در پایان خاطر نشان کرد: تصمیم گیریهای مناسب و به موقع در حوزه ارتقای سلامت، می تواند نقش بسزایی در توانمند سازی مردم برای جلوگیری از بیماری ها ایفا کند.