به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمد نوری همدانی همدانی، کارشناس مسائل فرهنگی پیرامون مبحث مهم استکبار ستیزی گفت: لزوم آگاه شدن جامعه و هدف دار شدن و هدف ماندن آن در راه مبارزه ای که در همیشه تاریخ وجود داشته و ادامه خواهد داشت از زمینه های بروز ضرورت استکبار ستیزی است.
وی در ارتباط با لزوم شناخت دشمن در جامعه اسلامی بیان داشت: جامعه ای که دشمنش را نمیشناسد، از جاهایی ضربه خواهد خورد که جامعه دشمن شناس نسبت به آنها، ایمن است. البته روح و روان جامعه دشمن شناس، آبستن ناامنی های متعدد و شکاکیت بوده و لذا باید انرژی روانی بیشتری صرف مبارزه با دشمن واقعی و در عین حال عدم ابتلا به رویکرد و تفکر امنیتی در رابطه با کلیه المان های جهان اطراف خود شود.
وی افزود: با پرداختن به نتایج جنایات دشمن و تاثیرات آن بر روی زندگی اجتماعی مردم، میتوان فهم جامعه را نسبت به دشمن بالا برد و نه با زدن انواع برچسب های مستند در حالیکه این ها هم غیر مستند و بدون پرداخت رسانه ای مناسب و به شکل ریشه ای و گفتمانی بوده به دشمن به طوری که مخاطب مقوله مذکور را پس بزند.
این کارشناس فرهنگی، کار رسانه ای را مهمترین ابزار مقابله با غرب دانست و خاطرنشان کرد: با پرداخت رسانه ای مناسب و به شکل ریشه ای و گفتمانی و همچنین با نمایش نتایج جنایات دشمن و تاثیرات آن بر روی زندگی اجتماعی مردم و همچنین اشاره به جریان شناسی تاریخی استکبار و کینه توزی ها و شرارت های آن در حق ملل مظلوم و جوامع مختلف آسیا، آفریقا، امریکای لاتین، طبیعت، محیط زیست می توان این مهم را به پیش برد.
نوری با اشاره به غفلت های صورت گرفته در عرصه کارهای فرهنگی خاطر نشان کرد: به نظرم دست اندرکاران فرهنگی جامعه باید در اسرع وقت به جای اینکه به این شکل منفعلانه عمل کنند به شکلی عمیق و ریشه ای تر با این مقوله مهم و قابل تامل، برخورد نمایند. چراکه غالباً اصحاب و دست اندرکاران به ظاهر هنری متعلق به جبهه استکبار می باشند.
وی ادامه داد: عمده نقطه ضعف ما در این زمینه خالی بودن دستمان از گفتمان فعال در زمینه های پژوهشی، محتوایی، سیاستگذاری، رسانه ای و … مربوط به عرصه رسانه های دیجیتال و صنایع فرهنگی جهان است. درست به همین دلیل است که جهت مقابله با این جریان، متاسفانه با انجام حرکاتی مذبوحانه و صرف نمودن هزینه های به نسبت بالا، ضریب مضاعفی را به امواج فرهنگ، هالیوودی ایجاد شده توسط افراد معاند مذکور، در رسانه های داخلی و در افواه و افکار عمومی داخلی و خارجی میدهیم.
همدانی در ارتباط با راهکار های مقابله با تهاجم فرهنگی تصریح کرد: ما در این زمینه باید افراد فرهنگی و تاثیر گذار را به شکل غیر مستقیم تحریک کنیم تا بتوانند در این زمینه فعال باشند. ما باید در این زمینه خانواده های ایرانی و جهانی را با استفاده از دغدغه آنها نسبت به تربیت فرزندان خود و لزوم پرهیز از تولیدات با محتوای ناپاک تشویق کنیم.
وی ادامه داد: یکی از راهکار های مهم اختلاف اندازی و ترویج احساس مقایسه بین تولیدات مربوط به کمپانی های مختلف هالیوودی با یکدیگر و موضع گیری های رسانه ای دست اندرکاران آنها و همچنین نمره دهی و رتبه بندی بین آثار تولیدی یا توزیعی در دستگاه فرهنگی جبهه استکبار با معیار ارزش های انسانی و بشری و بر اساس پاکی یا ناپاک بودن محتوای تولیدی آنان است.
این کارشناس فرهنگی بر ملا کردن ریاکاری های رسانه ای اصحاب به ظاهر هنری جریان استکبار جهانی را یکی از کارهای فرهنگی مهم دانست و افزود: داشتن حس اعتماد به نفس حداکثری و همچنین القای حس مذکور به سایر مردم دنیا در جهت مطالبه از بنگاه های فرهنگی و رسانه ای جهانی نظیر هالیوود مبنی بر لزوم اصلاح رویه و رویکرد معاندانه و ضد بشری خود می تواند جلوی بسیاری از تهاجمات فرهنگی را بگیرد.
همدانی طرح مسایلی مانند هلوکاست در جهان را موثر دانست و بیان داشت: ما با انداختن توپ رسانه ای و محتوایی در زمین دستگاه های فرهنگی جبهه استکبار با اخذ رویکرد فعال از طرف ما و منفعل کردن آنان می توانیم بازی گردان صحنه های فرهنگی باشیم.