کد خبر:۴۹۸۴۴۷

هيچکس موافق اعدام خرده‌ پاهای مواد مخدر نیست

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر درباره حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر اظهار کرد: هیچ شخصی در جمهوری اسلامی موافق اعدام خرده‌ پاهای مواد مخدر نیست.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، براساس قوانین حال حاضر هر کس  بیش از پنج کیلوگرم بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره و سوخته‌ تریاک را وارد کشور یا از کشور صادر کند یا تولید، توزیع، خرید و فروش کند یا در معرض فروش قرار دهد با اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه‌ تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم، مواجه می‌شود.

 

همچنین بیش از بیست کیلوگرم تا یک‌صدکیلوگرم تریاک، به ازای هر کیلوگرم دو میلیون ریال به مجازات جزای نقدی مرتکب، اضافه می‌شود و درصورت تکرار، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم صورت می‌گیرد. هرکس بیش از 30 گرم هرویین، مرفین، کوکایین، متادون و دیگر مشتقات شیمیایی مرفین و کوکایین و نیز عصاره‌ شیمیایی حشیش و روغن حشیش را وارد کشور کند نیز به اعدام محکوم می‌شود.

 

پیش از سال ۱۳۹۰، نگهداری و خرید و فروش برخی از موادمخدر مانند حشیش و موادمخدر صنعتی مجازات اعدام نداشت که در این سال با اصلاحیه‌هایی همراه شد. مجمع تشخیص مصلحت نظام با مصوبه‌ای اعلام کرد که هر فردی که بیش از 30 گرم موادمخدر از نوع حشیش یا مواد صنعتی حمل، خرید، فروش و نگهداری کند مجازاتش در حکم مجازات موادمخدر از نوع هروئین است.

 

در ماه‌های پایانی سال 94 مجلس شورای اسلامی طرح اصلاح مجازات اعدام در قانون مبارزه با مواد مخدر را اعلام وصول کرد. نمایندگان مجلس در طرح اصلاحی پیشنهاد حذف اعدام از مجازات موادمخدر را جز در قاچاق مسلحانه مواد مخدر یا تشکیلات سازمان یافته مطرح کردند.

 

پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر درباره حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر اظهار کرد: هیچ شخصی در جمهوری اسلامی موافق اعدام خرده‌ پاهای مواد مخدر نیست.

 

وی افزود: متاسفانه قانون در این باره یک قانون کمی است؛ البته در این زمینه مراحل رای بدوی و غیره درنظر گرفته شده و در دیوان عالی کشور شعب تجدید نظر وجود دارند و تلاش می‌شود حقوق افراد رعایت شود. علاوه بر این در کمیسیون عفو نیز در خصوص افرادی که مقادیری مواد مخدر همراه داشته‌اند اما دانه درشت نبوده‌اند تصمیم گیری و یا تجدیدنظر می‌شود.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: به عنوان مثال افرادی را داشته‌ایم که به علت استیصال، مواد مخدر حمل کرده‌اند و دستگیر شدند اما مجازات آنها تبدیل شده است. در واقع مجازات‌ها در موارد بسیاری بر اساس میزان حمل مواد مخدر به سمت مجازات کیفی رفته است.

 
افشار با اشاره به اینکه اما برای جرائم خشن مواد مخدری و همراه با درگیری‌های مسلحانه و خونین در همه جای دنیا تکلیف مشخص است گفت: ما هم معتقدیم باید مجازات سنگین باید برای خرده‌ پاها کاهش یابد و عمدتا ممکن است فردی مصرف کننده مواد باشد و چندگرمی هم مواد بفروشد و نباید برای چنین افرادی مجازات اعدام درنظر گرفته شود.
 

وی تاکید کرد: البته پرداختن به خرده پاهای مواد مخدر نباید ما را از دانه درشت‌ها غافل کند. به شدت به دنبال کیفی سازی مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر هستیم. معتقدیم باید مجازات اعدام وجود داشته باشد اما بیشتر متوجه دانه درشت‌های مواد مخدر باشد.

 

بنابر این گزارش، وی پیش از این در نشستی خبری به پرسشی درباره ضرورت تغییر قانون مبارزه با موادمخدر و مواردی چون حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان پاسخ داده و گفته بود که ما مجری قانون هستیم. قانون مبارزه با موادمخدر مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است و اصلاح در پاره‌ای از موارد با موافقت مجمع صورت می‌گیرد. در هر صورت هر اصلاحی انجام شود، ما تابع اجرای آن هستیم.

 

افشار ادامه داده بود: با تغییر قانون حذف مجازات اعدام، مشکلی نداریم اما نگاه ما این است که باید جامعیت در تغییرات دیده شود. با تغییر قانون کاهش مجازات اعدام مخالف نیستیم اما به شدت موافق کیفی‌سازی آن هستیم. یعنی جرایم خشن موادمخدر مستوجب اعدام هستند، اما درخصوص خرده‌پاهای موادمخدر می‌توان به سمت مجازات‌های جایگزین همچون حبس ابد و مانند آن رفت.

منبع: ایسنا

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
علی حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۴
کی چنین چیزی گفته؟ قاچاقچی خرده پا اگر کمک کرد دانه درستی به نام دستگاه عدالت بیافتد شاید بتوان برایش قدری تخفیف گرفت وگرنه کی گفته کسی مخالف اعدامش نیست؟ سوداگران مرگ باید همه از ریز و درشت و بالا و پایین، دست کم اعدام شوند.البته اعدام برای بسیاری کم است و عدالت حکم می کند به روزی انداخته
شوند که روزی هزار بار آرزوی مرگ کنند،نگران ایراد گیری سازمان های حقوق بشر و آمار اعدام و این چرندیات هم نباشید، سوداگران مرگ را نباید انسان حساب کرد و حق برخورداری از اعلامیه جهانی حقوق بشر را هم ندارند،باید کسانی که در پی توجیه کار این جنایت کاران و ادامه فساد آن ها هستند را هم مجازات کرد، بسیار زشت است که با بهانه هایی مانند این که فلان قاچاقچی بار اولش بوده که دستگیر شده و غیره ازاعد قاچاقچی صرفنظر شود
0
0
علی حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۲
چه سخنان زشت و شرم آوری! کی گفته هیچ کس موافق اعدام قاچاقچیان خرده پا نیست؟ سوداگران مرگ باید از خرد و کلان و ریز و درشت همگی دست کم اعدام شوند.یک قاتل را قصاص می کنیم آن گاه یک قاچاقچی موادمخدر که هزار بار پلیدتر از قاتل است و یک نسل را نابود می‌کند کند را اعدام نکنیم؟آن هم با این بهانه مسخره که خرده ماست با بار اولش است و مانند آن؟تنها هنگامی می توان از اعدام قاچاقچی خرده پا صرفنظر کرد که بتواند کمک کند باندبزرگی متلاشی شود،در چنین شرایطی کمی تخفیف اشکال ندارد وگرنه قاچاقچی از قاتل پلیدتر است و بدون توجه به این که چه مقدار ماده مخدر قاچاق کرده با بار چندمش است باید دست کم اعدام شود تا زمین از لوث وجودش پاک گردد، چون سوداگران مرگ انسان نیستند نمی توانند از حقوق قانون ایران ا اعلامیه حقوق بشربرخوردارشوند
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار