حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل هسته ای در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به سخنان اخیر ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا مبنی بر اینکه پاره کردن برجام توسط رئیس جمهور بعدی آمریکا اقدامی غیر عقلانی اما از نظر فنی ممکن است گفت: آمریکا در صورت پاره کردن برجام باید هزینه های گزافی پرداخت کند چون این توافق ضمانت بین المللی مانند قطعنامه 2231 را پشتوانه خود دارد.
وی افزود: متحدین آمریکا مثل اتحادیه اروپا، روسیه و چین برجام را امضا کردند و آمریکا از نظر تئوری می تواند یک جانبه آن را لغو کند اما در صورت انجام این کار از نظر عملی دچار مشکلات زیادی خواهد شد.
بهشتی پور از جمله این مشکلات را این طور بیان کرد که آمریکا با نقض یک تعهدنامه بین المللی در انزوا قرار خواهد گرفت چون آژانس بین المللی انرژی اتمی به صراحت عنوان کرده است که جمهوری اسلامی تمام تعهدات پذیرفته شده در برجام و حتی بیش از آن را اجرا کرده است با این حساب آمریکایی ها بهانه ای برای لغو برجام ندارند.
این کارشناس مسائل هسته ای تصریح کرد: اما در صورتی که آنها این اقدام را انجام دهند از یک طرف در آژانس بین المللی انرژی اتمی در انزوا قرار می گیرند و از طرف دیگر متحدین آمریکا مثل اتحادیه اروپا، چین و روسیه با آمریکا همکاری نخواهد کرد.
وی ادامه داد: بر این اساس کشورهایی مثل کره جنوبی، ژاپن و استرالیا نیز که سابق با آمریکا همسو بودند دیگر با این کشور همکاری نخواهند کرد و اصولا ایالات متحده از نظر حیثیتی آبروی خود را در نظام بین الملل از دست خواهد داد چون در دنیای بین الملل این طور عنوان می شود که آمریکا متعهد به موضوعی نیست که رئیس جمهور این کشور آن را پذیرفته و امضا کرده است.
بهشتی پور این قبیل اظهارنظرها را بیشتر مانور تبلیغاتی انتخاباتی کاندیداها پیش از انتخابات در آمریکا عنوان کرد و گفت: روسای جمهور آمریکا الزاما آنچه را بیان می کنند عملیاتی نمی کنند همان طور که اوباما نیز قبل از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور بارها شعار تعطیلی زندان گوانتانامو را داد اما پس از انتخاب شدن هیچ گاه آن را عملی نکرد چون مانع منافع آمریکا بود. موضوع هسته ای و برجام نیز از این قاعده مستثنی نیست و رئیس جمهور بعدی آمریکا چه دموکرات و چه جمهوری خواه قطعا براساس منافع ملی این کشور عمل خواهد کرد.