به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از سازمان غذا و دارو، ذوالفقار تقويان، ميزان مصرف ريالي داروهاي ضد ديابت در سال 94 را حدود پنج هزار ميليارد ريال برآورد كرد و افزود: 80 درصد مبالغ ياد شده از سوي سازمان هاي بيمه گر و وزارت بهداشت تامين شده است.
وي با اشاره به ابتلاي حدود هفت درصد جمعيت جامعه به ديابت، خاطرنشان كرد: ديابت زماني به وجود مي آيد كه در بدن به اندازه كافي انسولين توليد نشده باشد يا از انسولين توليدشده در بدن به طور موثري استفاده نشود.
مدير برنامه تفاهم نامه هاي دارويي سازمان غذا و دارو، اضافه كرد: ديابت به دو صورت مشاهده مي شود؛ بدن در نوع اول، وابسته به انسولين است كه انسولين يا در بدن، وجود ندارد يا مقدار آن بسيار اندك است و عموما كودكان و نوجوانان به اين نوع ديابت دچار مي شوند.
تقويان تصريح كرد: البته افراد سن بالاتر هم ممكن است به ديابت نوع يك (ديابت ارثي) نيز مبتلا شوند؛ 10درصد ديابتي ها از نوع يك است.
وي در خصوص ديابت نوع دوم يا غير وابسته به انسولين نيز افزود: در نوع دوم ، انسولين توليد شده نمي تواند در بدن به خوبي مورد استفاده قرار گيرد كه حدود 90 درصد ديابتي ها از اين نوع هستند.