به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، سعید جلیلی عصر امروز در همایش گرامیداشت روز ملی فناوری هسته ای که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان در تالار حکمت این دانشگاه با حضور مسئولین استانی و خانواده شهدای مدافع حرم برگزار شد، با اشاره به این که در مسائل بین المللی مناسباتی شکل گرفته است که در آن به صراحت به برخی امتیازاتی داده شده است و به برخی نه، گفت: آنچه که در مسائل علمی و افکار عمومی در جاهای مختلف به عنوان یه سوال مطرح است این است که در این مناسبات چطور باید با آن روبرو شویم پرسشی است اساسی.
وی افزود: اگر بخواهیم پاسخی مناسب برای این پرسش بیابیم ابتدا باید این مناسبات را به طور صحیح بفهمیم و توضیح مناسبی برای آن داشته باشیم.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان این که دانشگاه محل مشاهده ، تجربه و درک صحیح از واقعیات است، گفت: اگر برای چنین موضوعی نتوانیم درک صحیحی داشته باشیم، طبیعتا نمیتوانیم تجویز صحیحی برای آن بیابیم.
جلیلی تصریح کرد: دانشگاه جایی است که باید این تصویر را روشن و دقیق ارائه دهد و واقعیت ها را بیان کند که چرا عده ای انحصاراتی را فقط برای خود قائل هستند.
وی افزود: اوباما در سال 2015 سند استراتژی امنیت ملی را آمریکا را صادر کرد و در آن به صراحت بیان کرد که ما رهبری فعلی را در جهان داریم و باید یک قرن آینده نیز این رهبری ادامه داشته باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برجام گفت: در صحنه بین الملل باید واقع بین باشیم و واقعیت ها را ببینیم، اهمیت اصلی کار ویژه این است که واقعیت چیست و چه چیزی در این کاغذ آمده است.
جلیلی در ادامه با اشاره به زحمات و تلاش فراوان دانشمندان هسته ای گفت: این اندیشه ای است که از درون دانشگاه شکل گرفته است، و به صراحت میشود گفت ساخت انرژی هسته ای توسط یک دانشجوی نماز شب خوان و نخبه به نتیجه رسیده است.
وی افزود: دشمن میدانست که دانشمندان هسته ای علاوه بر ساخت انرژی هسته جریانی را بوجود خواهند آورد که آنها را خلع سلاح خواهند کرد و این با سلاح ایمان صورت میگرفت.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی گفت: رسیدن به موفقیت و پیشرفت بر اساس باورهای قرآنی و بر اساس تجارب واقعی است.
جلیلی با بیان این که دفاع از حق هسته ای دفاع از همه حقوق کشور است، گفت: چیزی که میتواند پیشرفت کشور ما را رقم بزند این است که منابع قدرت کشور تقویت شود.
وی افزود: تحریم دشمن کارساز نیست چرا که اگر احساس میکرد میتواند با اهرمی به نام تحریم ما را به عقب براند، قطعا از آن استفاده میکرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به شهدای مدافع حرم گفت: این عزیزان قدرتی را تولید کرده اند که مبنای محاسبات جدیدی را مطرح کردند و آن این است که از چیزی نمی هراسند.
جلیلی با بیان این که چرا باید برجام 2 و 3 مطرح شود، گفت: بخاطر این است که میخواهد قدرت را از ما بگیرد چون میداند قدرتی که در برابر او می ایستد از هیچ چیزی نمی ترسد و بزرگترین سلاحش ایمان است.
وی با اشاره به این که بعضی میگویند برجام فرصت است، گفت: طرف مقابل ما میگوید ظرف 24 ساعت تحریم های ایران را برمیگردانیم، آیا کسی که این را میگوید نباید تو دهنی بخورد.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی گفت: اگر میگویید برجام ابر شتابانی است که باید از آن استفاده کرد، خب استفاده کنید، چه چیزی مانع استفاده از برجام است؟
جلیلی با اشاره به اینکه در برجام طرف مقابل تحریمها را به تحریمهای اولیه و ثانویه دستهبندی کرده است، گفت: آمریکا به صراحت اعلام کرده که تحریمهای اولیه به هیچ عنوان برداشته نمیشوند.
وی ادامه داد: در بندهای 36 و 37 برجام سازوکاری تعریف شده که اگر یکی از دو طرف اعتراضی داشته باشد باید درباره این موضوع در مدت 60 روز در شورای امنیت تصمیمگیری شود که آیا تحریمهایی که در گذشته وضع شده ادامه پیدا کند یا نکند.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی راهکار مقابله با دشمن را حفظ منابع قدرت کشور دانست و تصریح کرد: راهحل مقابله با دشمن این است که بداند با ملتی مواجه بوده که از تحریمها نمیترسد و این موضوع فراتر از بحثهای جناحی است.
جلیلی افزود: مهمترین کار این است که به دشمن بفهمانیم ملت ما از تحریمها نمیترسد و راهکار آن اقدامهای عملی بوده و ملت باید نشان دهد در اقدام و عمل این توانایی را دارد و از تحریمها نمیهراسد.
وی با اشاره به اینکه کسی با گفتوگو مخالف نیست، تصریح کرد: ملتی که منطق دارد از گفتوگو نمیترسد، اما مهم این است چگونه گفتوگو شود که از حق خود دفاع کنیم.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه بد عهدی آمریکا در تمام موارد مشخص است، گفت: آنها که مخالف هستند خوشبینی آن را بیان کنند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با تصریح بر اینکه برای بهبود وضع معیشت، پیشرفت و رفاه بهتر دو شرط لازم است، توضیح داد: هر دو شرط در کشور وجود دارد.
جلیلی شرط نخست را الزام به امکانات مادی دانست و گفت: شرط دوم نیروی انسانی بزرگی است که در کشور وجود دارد و مهمتر از این دو شرط، داشتن روحیه و ایمانی بوده که در مردم نهفته و در عرصههای سخت ایستادگی میکنند.
وی در پاسخ به سوال دانشجوی که پرسید، اگر در ریاست جمهوری انتخاب میشدید پای توافقی که این دولت در برجام امضا کرد را امضا میکردید، گفت: برجام را امضا نمیکردم، چراکه اندیشه بنده متفاوت است.
لازم به ذکر است: در این همایش از خانواده شهید عطری شهید مدافع حرم تجلیل بعمل آمد.