به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، اسماعيل ايدني در نشست خبري که امروز به مناسبت هفته ملي سلامت در سالن جلسات دانشگاه برگزار شد، گفت: ديابت علت بسياري از ناتواني ها و مرگ و ميرها است و شيوع آن در استان در افراد بالاي 45 سال از 15 به 20 درصد رسيده است.
وي افزود: اين موضوع نشان مي دهد متاسفانه كنترل مناسبي بر عوامل ايجادكننده ديابت وجود نداشته است كه بايد روش ها و راهكارهاي مناسبي در اين زمينه انجام شود.
ايدني ادامه داد: مهمترين روش براي كنترل بيماري ديابت اصلاح الگوي زندگي است و بايد فرهنگ سازي مناسبي در راستاي اصلاح روش هاي زندگي داشته باشيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز تصريح كرد: در زمان حاضر بيماري هاي غيرواگير از جمله قلبي، عروقي، سرطان ها و ديابت خطرات اصلي نظام سلامت هستند و بيشترين عمر از دست رفته بيماران به علت اين بيماري ها است.
وي با اشاره به عوارض بيماري ديابت گفت: امروز شايع ترين علت نارسايي كليه، ديابت است و پيش بيني مي شود از سال 1390 تا 1400 ميزان دياليزي هاي كشور 2.5 برابر شود.
ايدني تصریح كرد: در سال 1390، 20 هزار بيمار دياليزي داشتيم كه طبق پيش بيني در سال 1400 به 50 هزار نفر خواهد رسيد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز ادامه داد: در صورت بروز اين مشكل نياز به پيوند، دستگاه دياليز، نيروي متخصص و فوق تخصص و جراح نيز بيشتر مي شود پس در صورت در صورت كنترل ديابت، ميزان نارسايي كليه كنترل مي شود.
وي همچنين با اشاره به اينكه انسان سالم محور توسعه پايدار است، گفت: اهميت سلامت در برقراري توسعه پايدار بسيار مهم است و ما نيازمند مشاركت مردم هستيم و سياست گذاران و مديران ارشد استان بايد در پشتيباني از برنامه هاي سلامت همكاري كنند.
ايدني تصریح كرد: نقش سازمان هاي مردم نهاد در ارتقاي سلامت غير قابل انكاراست و در افزايش سواد سلامت و ارتقاي فرهنگ عمومي نقش مهمي دارند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز با تاكيد بر تناسب بين چالش ها و موفقيت ها در نظام سلامت بیان داشت: نگاه انتقادي در هر جامعه اي به رشد آن كمك مي كند اما دستاوردهاي آن هم بايد به خوبي منعكس شود.
وي در خصوص وضعيت سيلاب در برخي شهرهاي خوزستان گفت: اين وضعيت، شيوع بيماري هاي عفوني و اسهالي را افزايش مي دهد و اگر مشاركت مديران ارشد وجود نداشته باشد با تهديدات ويژه اي مواجه خواهيم شد.
ايدني خاطرنشان كرد: سلامت يك مساله فرابخشي است و تمامي سياستگذاري ها در حوزه هاي كلان و جزيي بايد سلامت محور باشند و در تصميم گيري ها، پيوست هاي سلامت در نظر گرفته شود.
هفته ملي سلامت از يكم تا هفتم ارديبهشت ماه با شعار غلبه بر ديابت نامگذاري شده است.