به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، پیوند انتخابات و مردم، پیوندی از جنس ناگسستنی است که مردم همواره ثابت کردند وقت شناس و دشمن شناس هستند و میدانند هر تعرفه رای تیری بر خباثت پراکنی های دشمنانی است که آرزوی تاریکی نظام جمهوری اسلامی را در سر می پرورانند.
هفتم اسفندماه 94 مردم در حضوری مثال زدنی پای صندوق های رای حاضر شدند و صندوق های رای را انگشت باران کردند و حضوری حماسی را رقم زده و مردم سالاری دینی را به رخ مدعیان دموکراسی کشاندند.
خوزستان در مجلس شورای اسلامی دارای 18 نماینده است که از این تعداد 10 نماینده در دور اول به طور مستقیم به مجلس شورای اسلامی راه یافتند و تکلیف 8 کرسی خوزستان در مجلس شورای اسلامی به 10 اردیبشهت 95 موکول شد.
انتخابات مجلس شورای اسلامی در خوزستان هر چند به دلیل پررنگ بودن و نقش افرینی های اقوام در آن خیلی هیچ نتوانسته رنگ و بوی سیاسی پیدا کند؛ اما امسال بارقه های از امید برای عبور مردم از این مخمصه ها و رسیدن به شاخص ها و انتخاب براساس توانایی ها دیده شد که جای بسی امیدواری است.
متاسفانه نبود احزاب منسجم و قوی سبب شده که در هر برهه ای از انتخابات برخی افراد سودجود گرایش های قومی و زبانی را برای رسیدن به امیال خود پررنگ کنند که این همیشه موجب چالش های انتخاباتی و چه بسا قومی و در نهایت برخی انتخاب های ضعیف گشته است.
هر چند مردم همواره نشان دادند که مردمی فهمیم و هوشمندی هستند و عدم رای دهی به نامزدهای ضعیف و عمر یک و نیم دوره ای نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبیین این است که مردم می دانند که به چه کسی رای دهند و به چه کسی رای ندهند.
انتخابات هفتم اسفند 94 یکبار دیگر نقش مهم قشر نخبه و فهیم دانشجو را در عرصه مردم سالاری دینی به رخ همگان کشید و همه دیدند که اگر دانشجو به شکل صحیح و قوی وارد عرصه گفتمان سازی شوند می تواند جامعه را در انتخاب قوی و شایسته کمک کنند.
فرج اله خبیر، معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان درباره دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در خوزستان گفت: هشت کرسی در خوزستان باقی مانده که برای این هشت کرسی مجلس شورای اسلامی در دور دوم انتخابات 16 نفر با هم رقابت می کنند که بیشترین نامزدها در شهرستان اهواز با شش نامزد است و در بقیه حوزهای باقی مانده فقط دو نامزد وجود دارد که یکی از این دوتا راهی مجلس شورای اسلامی می شود.
وی افزود: در دور دوم انتخابات در ۶ حوزه از جمله حوزه (اهواز، حمیدیه، کارون و باوی)، حوزه (مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل)، حوزه (بهبهان و آغاجاری)، حوزه (آبادان) و حوزه (ماهشهر، بندرامام، امیدیه و هندیجان) و حوزه (ایذه و با غملک) درگیر برگزاری انتخابات خواهیم بود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان تصریح کرد: در مرحله اول آمادگی ها انجام شده ولی برخی موارد باید در دوره دوم انتخابات باید دوباره تکرار شوند.
خبیر یادآور شد: به تمام دستگاه های اجرایی ابلاغ شده تا همکاری لازم را با فرمانداران، بخشداران و ستاد انتخابات استان داشته باشند. اگر دستگاهی همکاری لازم را نداشته باشد مجرم شناخته خواهد شد.
وی هشدار داد: در دور دوم انتخابات باز هم دستگاه های اجرایی باید مراقبت های لازم را داشته باشند و از وسایل و امکانات خود برای تبلیغات کاندیداها استفاده نکنند. کارمندان هم در ساعات اداری نمی توانند تبلیغاتی برای کاندیداها داشته باشند.
علی رضایی، فعال دانشجویی دانشگاه های خوزستان در باره نقش دانشگاه در انتخابات بیان داشت: دانشجو می تواند به عنوان موتور محرکه انتخابات نقش آفرینی کنند و جامعه را به سمت حضور حداکثری در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی سوق دهند.
وی افزود: باید دانشگاه و تشکل های دانشجویی باید مثل دور اول زمینه حضور پرشور مردم را فراهم کنند؛ زیرا برخی تصور می کنند که مردم در دور دوم اقبالی برای حضور ندارند و مشارکت پایین است که باید سعی شود این باور را اصلاح کرد.
این فعال دانشجویی گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل اهمیتی که در سرنوشت کشور دارد، باید جدی گرفته شود تا منتخبین مردم با رای بالا و پشتیبانی بالا و قاطع مردم در مجلس حضور پیدا کنند.
رضایی درباره ارائه شاخص های نامزد شایسته از سوی تشکل های دانشجویی بیان کرد: تشکل های دانشجویی باید سعی کنند با ارائه شاخص های یک نماینده مطلوب و انقلابی که برای مردم دلسوزی کند به جامعه کمک کنند.
وی افزود: برخی نامزدها به مردم وعده های دروغین و یا خارج از چارجوب کاری می دهند که این باعث بدبینی مردم به نظام اسلامی می شود و نامزدها باید مواظب باشند به خاطر رای آوری اصول اخلاقی را زیر پا نگذارند و براساس وظایف و شایستگی های خود به مردم وعده دهند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: مردم نیز باید هوشیارانه عمل کنند و براساس شایسته سالاری در عرصه انتخابات عمل کنند و مسائلی چون هم زبانی و هم قبیله ای را کنار بگذارند و براساس توانمندی ها پای صندوق های رای حاضر شوند.
وی همچنین به مسئله اختلاف پراکنی بین مردم اشاره کرد و گفت: نامزدهای انتخاباتی باید رقایت در عین رفاقت داشته باشند و امنیت، اخلاق و وحدت بین مردم را به بهانه انتخابات لکه دار نکنند و چالش های قومی و زبانی و قبیله ای بین مردم ایجاد نکنند زیرا که این باعث می شود بعد از انتخابات هم مردم از هم کدورت داشته باشند.
فاطمه عالمی زاده دیگر فعال دانشجو درباره انتخابات بیان داشت: ستادها و طرفداران نامزدهای انتخاباتی نیز باید مواظب باشند و از اختلاف و درگیری پرهیز کنند و از تبلیغات پر رنگ و لعاب و هزینه های بالا خودداری کنند.
وی ادامه داد: مردم باید نامزدها را رصد کنند و به شاخص های ولایت مدار بودن، انقلابی بودن، ساده زیست بودن، تدین و اخلاق اسلامی داشتن، تخصص مناسب داشتن، مردم دار بودن و از جنس و بین مردم بودن نامزدها توجه کنند.
این فعال دانشجویی اظهار داشت: مردم دقت کنند کسانی که در تبلیغات حیف و میل می کنند، مسئله های قومی و قبیله های را مطرح می کنند، از بیت المال سوء استفاده می کنند؛ تبلیغات پر خرج و غیر قانونی می کنند، وعده های دروغین می دهند، یا شام های انتخاباتی می دهند اعتماد نکنند.
وی به شاخصه دیگر در انتخاب نامزد اصلح اشاره کرد و بیان کرد: مردم به راحتی می توانند از محل ستادهای نامزدها و نوع نگاه آنها به مردم پا برهنه متوجه شوند که این فرد چقدر شایسته یدک کشیدن نامزدی مردم انقلابی را دارد و متاسفانه برخی نامزدها افراد سالمی هستند ولی از اطرافیان خود غافل هستند و می بینیم بنگاه دارن، بنک داران و افرادی که خوش نام نیستند این افراد را احاطه کردند که این یک زنگ خطر برای سقوط است.
عالمی زاده به پدیده لیست های انتخاباتی اشاره کرد و اظهار کرد: در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی لیست های انتخاباتی خیلی پررنگ شدند و مردم لیست ها را مورد توجه قرار دادند و مردم در دور دوم انتخابات نیز در اعتماد به لیست ها دقت بیشتری کنند و به لیستی انقلابی رای دهند.
وی گفت: در خوزستان هر چند تکلیف خیلی از حوزه های انتخاباتی مشخص شده است و تقریبا هر 10 نفر راه یافته در هفتم اسفند به مجلس از خوزستان افرادی اصولگرا هستند و این را می شود اینگونه تحلیل کرد که مردم به اصولگراها نگاه مثبت تری دارند و البته بیشتر افراد حضور یافته در دور دوم انتخابات مجلس شورای نیز اصولگرا هستند.