به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی خلج امروز در نوزدهمین کنگره دامپزشکی ایران در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت بودجه این سازمان در سال جاری گفت: دولت با مشکلاتی در تأمین منابع مالی مواجه است اما براساس مکاتباتی که توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته و نامههایی به مقامات ذیصلاح برای حمایت از این سازمان نوشته شده است امیدواریم که این مسئله مرتفع شود.
وی افزود: در این شرایط ما نیز تمام تلاش خود را میکنیم که از همه لحظات برای خدمترسانی به مردم و تحقق اقتصاد مقاومتی و خدمتی که به دامهای روستایی و عشایری انجام دهیم دریغ نکنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: دولت و مجلس در سال 95 با اهتمامی که داشتهاند وضعیت منابع مالی سازمان دامپزشکی بهتر شده است اما باید پذیرفت که بیماری تب برفکی زمانی که در کشور انگلستان آمد 6میلیون دام توسط دولت این کشور در سال 2001 در این کشور معدوم شد.
خلج با اشاره به همکاری رسانهها در این ارتباط برای اطلاعرسانی به مردم نیز گفت: رسانهها با تمام وجود پیامهای دامپزشکی کشور را به کشاورزان ابلاغ و مردم نیز از دستورالعملهای سازمان مربوطه پیروی کردند تا سرمایههای آنها حفظ شود.
وی یادآور شد: کشاورزان در این سال 7 میلیارد تومان از بابت تب برفکی خسارت دیدهاند.
وی گفت: در سال 1995 نیز کشور تایلند 4 میلیون و 700 هزار دام خود را بهعلت تب برفکی معدوم کرد اما باز هم پیام رسانهها حمایت از دستورالعملهای سازمان دامپزشکی بود.
عذرخواهی رئیس سازمان دامپزشکی از مردم بهخاطر بیماری تب برفکی
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره اینکه برآورد چهمیزان خسارتی از بیماری تب برفکی تا به امروز وجود دارد، گفت: در صورتی که یک رأس دام نیز در کشور تلف شود رئیس این سازمان باید در مقابل مردم سر تعظیم فرود آورده و عذرخواهی کند اما ما در شرایط فعلی با واقعیتی روبهرو هستیم که ایران را در یکی از بدترین شرایط جغرافیایی جهان بهلحاظ مخازن ویروس تب برفکی قرار داده است.
وی افزود: اطراف ایران در مقایسه با گذشته بهدلیل شرایط خاص منطقه از لحاظ بیماریهای دامی ناامنتر شده است اما با وجود این، ما در سال 94 حدود 13 هزار رأس دام تلفات داشتیم که این رقم در مقایسه با موج بیماری سالهای گذشته که 41 هزار رأس بود کاهش یافته است.
خلج در خصوص ظرفیت تولید و بیماری تب برفکی در کشور گفت: واکسن تولید داخلی اکنون یک مقداری شکل گرفته است و در مؤسسه رازی تولید میشود، همچنین در کنار این مؤسسه شرکت روناک نیز تولید خود را آغاز کرده است.
وی گفت: به تمام علاقهمندان تولید و یا سرمایهگذاری در تولید واکسن دام و طیور با توجه به محدودیتهایی که در کشور وجود دارد دعوت به عمل میآید که در این صنعت سرمایهگذاری کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: با توجه به ظرفیتهای موجود امکان سرمایهگذاریهای مشترک در بخش واکسن دام و طیور با سایر کشورها نیز وجود دارد.
مشکل بیماری تب برفکی تا اردیبهشتماه حل میشود
خلج افزود: 9 میلیون دوز واکسن خریداری شده است که امیدواریم تا پایان اردیبهشتماه مشکلات تب برفکی حل شود و واکسیناسیون سراسری دام از 20 اردیبهشت ماه برای مقابله با بیماری تب برفکی آغاز میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص وضعیت شیر خام دامداران گفت: تمام تلاش خود را برای ارتقای کیفیت بهداشتی انجام میدهیم بهطوری که این سازمان در دو، سه سال اخیر برنامههای مشخصی برای ارتقا و کیفیت این محصول تهیه و به مجلس ارائه کرده است.
خلج با اشاره به برنامه سازمان دامپزشکی کشور برای ارتقای بهداشتی شیر خام گفت: در صورتی که بهازای هر لیتر شیر خام 100 تومان اضافه توسط صنایع پرداخت شود آن در اختیار سازمان دامپزشکی قرار میگیرد تا این سازمان با بهکارگیری فارغالتحصیلان و آموزش آنها بیماریهایی نظیر ورم پستان و مصرف آنتیبیوتیکها را کاهش دهد همچنین پیشبینی شده در صورت تحقق این امر تغذیه دامها بهداشتیتر شود.
وی در پایان سخنان خود در پاسخ به سؤالی در خصوص وضعیت رسیدگی به مراکز عرضه لبنیات سنتی گفت: سازمان دامپزشکی در این خصوص تقسیمبندیهایی دارد و از مراکز بهداشتی عرضه این محصولات حمایت میکند.