کد خبر:۵۰۵۹۱۳
رئیس جهاددانشگاهی:

شیطنت‌هایی مانع پرداختن به تجاری‌سازی فناوری می‌شود

رئیس جهاددانشگاهی گفت: البته برخی مواقع شیطنت‌هایی مانع پرداختن به تجاری‌سازی فناوری می‌شود؛ همانطور که اخیراً سه مناقصه جهاددانشگاهی برای تولید فناوری و تجاری‌سازی آن، به دلیل برخی شیطنت‌ها منجر به واردات همان محصولات از خارج کشور توسط دولت شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر حمیدرضا طیبی در گردهمایی مدیران حوزه‌ تجاری‌سازی فناوری و اشتغال فارغ‌التحصیلان جهاددانشگاهی کشور که با حضور معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استاندار یزد و جمعی از دیگر مسئولان کشوری و استانی برگزار شد، اظهار کرد: اساس اشتغال فراهم آوردن تولید در شکل‌های مختلف آن است و فراهم آوردن شرایطی که استعدادهای افراد جامعه شکوفا شود و این همین هدفی است که جهاددانشگاهی را شکل داده است.

 

وی افزود: نگاه جهاددانشگاهی یک نگاه کاربردی و حل مسئله در زمینه‌های کاری خود بوده است.

 

دکتر طیبی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش جهاددانشگاهی در تدوین نقشه جامع علمی کشور و برخی موضوعات مورد توجه در این سند اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات کشور صنایع تکرار‌پذیر است به نحوی که این صنایع همیشه با تکنولوژی‌های نو به‌روز رسانی شده‌اند ولی هیچگاه سعی نشده در این رابطه انتقال تکنولوی انجام شود لذا در این نقشه راه موضوع انتقال تکنولوژی مورد اهتمام قرار گرفته است.

 

وی همچنین برنامه محور شدن فعالیت‌ها را یکی دیگر از موضوعات مورد توجه نقشه راه برشمرد و گفت: در این نقشه ماموریت‌های خاصی نیز به جهاددانشگاهی واگذار شده که دو مورد از آنها مربوط به حوزه اشتغال و کارآفرینی است.

 

رئیس جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به وجود دو پارک علم و فناوری و ۲۱ مرکز رشد در زیرمجموعه جهاددانشگاهی، بیشترین توجه جهاددانشگاهی به تجاری‌سازی شدن فناوری‌های تولید شده‌ در داخل مجموعه جهاددانشگاهی است و در کنار آنها نیز شرایط را برای شرکت‌های دانش بنیان نیز فراهم کرده است.

 

وی به توانایی ساختارشکنانه جهاددانشگاهی اشاره کرد و افزود: به نظر می‌رسد که علی رغم این که تعداد فارغ التحصیلان بیکار ما به مرز بحرانی رسیده یا در صَدر کشورهای دارای مهاجران نخبه به خارج کشور قرار داریم، ولی بازهم از منابع طبیعی و انسانی خوبی برخورداریم و باید منابع مالی کشور نیز در مسیر خوب برای بهره‌گیری از منابع موجود قرار گیرد.

 

دکتر طیبی افزود: کشور ما بالاترین نرخ سود بانکی را در بین بسیاری از کشورها دارد و به همین دلیل نیز شاهد سپرده‌گذاری حجم زیادی از دارایی‌ها و سرمایه‌های کشور در درون بانک‌ها برای دریافت سود بانکی هستیم و این در حالی است که سود این سرمایه‌ها نیز به بخش‌هایی مانند تولید اختصاص نمی‌یابد.

 

این مسئول اضافه کرد: البته برخی مواقع شیطنت‌هایی مانع پرداختن به تجاری‌سازی فناوری می‌شود همانطور که اخیراً سه مناقصه جهاددانشگاهی برای تولید فناوری و تجاری‌سازی آن، به دلیل برخی شیطنت‌ها منجر به واردات همان محصولات از خارج کشور توسط دولت شد.

 

وی اظهار کرد: متاسفانه کشور ما بیش از حد سیاسی شده است به نحوی که حاشیه‌ها جای مسائل اصلی کشور را گرفته است و بعضاً منافع ملی فدای مسائل سیاسی و دعواهای جناحی می‌شود.

 

دکتر طیبی در این رابطه به موضوع برجام و حواشی اخیر آن اشاره کرد و گفت: قطعاً رفع تحریم خواسته‌ هر دولتمرد ایرانی و از منافع ملی کشورمان است ولی برخی برای اهداف کوچکتر و به بهانه مجلس و انتخابات در راستای اهداف جناحی و سیاسی خود آن را مورد هجمه قرار می‌دهند و این در حالی است که در کشورهایی که آنها را نفی می‌کنیم نیز افراد در رابطه با مصالح ملی خود اتحاد می‌کنند.

 

وی تاکید کرد: باید منافع ملی درست تعریف شود و حول آن برنامه‌ریزی شود، ضمن این که باید توجه داشت که فارغ از جناح ‌بندی دولت‌ها، هیچ دولتی نمی‌تواند چهار ساله مشکلات کشور را مرتفع سازد بلکه باید در بلندمدت برنامه‌ها را اجرا و مشکلات را برطرف کرد.

 

رئیس جهادانشگاهی در پایان با ابراز امیدواری در مورد این که با الگوسازی در جهاددانشگاهی به سمت اصلاح قواعد موجود در کشور پیش برویم، گفت: جهاددانشگاهی هم می‌تواند متکلف اشتغال باشد و هم در تولید فناوری در برخی زمینه‌های خاص فعالیت کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار