به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمایی از ۱۱ عنوان کتاب نهاد دانشگاهی دانشگاه امیرکبیر امروز با حضور معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در این دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم مهدی ورسه ای، رئیس جهاد دانشگاهی صنعتی امیرکبیر با اشاره به پروسه چاپ و تدوین کتاب در دانشگاه امیرکبیر گفت: از سال گذشته پروسه چاپ و تدوین کتاب را در جهاد دانشگاهی دانشگاه امیرکبیر تغییر دادیم. انتشارات جهاد دانشگاهی امیرکبیر با بیش از ۳۰ سال سابقه اولین و معتبرترین انتشارات جهاد دانشگاهی است که در کشور رتبه اول را دارد.
وی اضافه کرد: بیش از 60 عنوان کتاب در سال گذشته در انتشارات جهاد دانشگاهی امیرکبیر به چاپ رسیده که 33 عنوان کتاب های تجدید چاپ بود و 27 عنوان کتاب جدید چاپ شده است و کتاب هایی که تجدید چاپ شدند، بیش از ۱۰ بار تاکنون تجدید چاپ آنها اتفاق افتاده است.
ورسه ای ادامه داد: پس از راه اندازی خرید آنلاین مرکز انتشارات امیرکبیر، کمتر از 24 ساعت کتاب ها به دست متقاضیان می رسد و امکان ارسال این کتاب ها در کوتاهترین زمان به سراسر کشور وجود دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: هیچ کتابی در جهاد دانشگاهی امیرکبیر بدون داوری چاپ نمی شود. کتاب هایی که برای چاپ می آید، ممکن است تایید صددرصد نشوند و با نظر داور اصلاحات انجام می شود؛ اگر اصلاحات در حدی باشد که نتوانند کامل شود، چاپ کتاب منتفی می شود.
وی یادآور شد: بسیاری از اساتید دانشگاه گله مندی زیادی در خصوص زمان چاپ کتاب ها دارند، که چرا پروسه آن طولانی است، اما در دو سال اخیر این فرآیند به دو ماه کاهش پیدا کرده است.
در ادامه این مراسم عادل تقوی، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی گفت: بخشی از فعالیت های انتشارات جهاد دانشگاهی برگزاری مراسم کتاب سال دانشجویی و تقدیر از پایان نامه های دانشجویی است که این فعالیت ها با قدمت دو دهه انجام می شود. طبق ماموریتی که به جهاد دانشگاهی داده شده این فعالیت ها با هدف تشویق دانشجویان با استعداد انجام می شود و در واقع جهاد دانشگاهی پلی میان دانشگاه و صنعت است که در بخش انتشارات، نشر وظیفه خود را انجام داده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته 430 عنوان کتاب منتشر شده که 70 درصد کتاب های جدید و مابقی چاپ مجدد هستند.
تقوی اضافه کرد: انتشارات جهاد دانشگاهی امیرکبیر در حوزه فنی مهندسی به عنوان قطب انتشارات در کشور است که توانسته در این مسیر به درستی فعالیت خود را ادامه دهد.
رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی از حضور این انتشارات در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: از 15 تا 25 اردیبهشت که نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در شهر آفتاب برگزار می شود، سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و شعب آن در 5 غرفه مجزا در خدمت دانشجویان هستند و دانشجویان می توانند از تسهیلات ویژه ای که برای فروش کتاب ها در نظر گرفته شده از جمله بن های تخفیف استفاده کنند.
در ادامه حسن غفوری فرد، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با گله مندی از پروسه چاپ کتاب در کشور گفت: متاسفانه زمان زیادی طول می کشد تا کتاب ها که اساتید به انتشارات تحویل می دهند به چاپ برسد. این که گفته می شود این زمان کاهش یافته را مشاهده نکردم، چرا که کتاب من بعد از سه ماه در نوبت، چاپ نشد و مجبور شدم آن را به دانشگاه آزاد برای چاپ ارسال کنم.
در ادامه پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز با اشاره به فعالیت های جهاد دانشگاهی امیرکبیر در حوزه انتشارات گفت: جهاد دانشگاهی امیرکبیر در حوزه فنی و مهندسی جزو اولین و برترین انتشارات در این حوزه در کشور است.
وی افزود: پیشنهاد من این است که جلسات رونمایی از کتب اساتید را باید در تمام دانشگاه ها استمرار بخشیم تا حضور این اساتید و تلاش آنها برای افکار عمومی روشن شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: اساتید دانشگاه برای چاپ و تالیف کتابهایشان سال ها تلاش می کنند و وقت زیادی را به آن اختصاص می دهند که این تلاش ها دیده نمی شود، بنابراین با برگزاری این جلسات افکار عمومی با فعالیت این عزیزان آشنایی بیشتری پیدا می کند.