اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از قوچان، حجتالاسلام سید کاظم طباطبایی عصر امروز در همایش گفتمانسازی مباحث بیمه و تأمین اجتماعی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی که به همت دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان در سالن اجتماعات کتابخانه امام رضا (ع) این شهرستان برگزار شد، گفت: امسال از سوی مقام معظم رهبری با یک نگاه عالمانه و کارشناسی به گونهای نامگذاری شده که یک هشدار لازم و ضروری برای ملت در حوزه اقتصاد محسوب میشود.
وی با یادآوری این مطلب که کشورهای پیشرفته در عرصه عمل با چالشهای جدی در حوزه اقتصاد روبرو هستند، افزود: هنگام خلل در امر اقتصادی هر کشوری ساماندهی آن یک کار زمانبر بوده چون در این مجموعه چند مؤلفه وجود دارد که باید باهم ارتباط معقول علمی و منطقی داشته باشند تا اقتصاد دوباره به مسیر طبیعی خود باز گردد.
این استاد حوزه و دانشگاه توجه به منابع طبیعی، سرمایه کار و تولید، تجارت جهانی و تأمین امور معیشتی مردم را برای ساماندهی وضعیت اقتصادی مهم دانست و ادامه داد: ایران از نظر منابع طبیعی و نیروی فکر و انسانی دارای شرایط خوبی بوده که در حوزه اقتصاد باید نگاه اسلامی و توحیدی به این مقوله باشد.
وی تحریمها و مخالفتهای دشمنان را نتیجه پافشاری ملت ایران بر روی عقیده و باورهای خود دانست و تصریح کرد: ما کشوری که با دیگر کشورها ارتباط برقرار نمیکند نمیخواهیم؛ اما ارتباط باید منطقی، عقلانی و با حفظ اصول اعتقادی همراه باشد.
طباطبایی گفت: نباید به طمع اینکه اروپا و آمریکا درب باغ سبزی نشان داده و تولیداتشان به داخل کشور بیاید نشست و این را هیچ آدم عاقلی نپسندیده و کشورهای دیگر نیز از این موضوع استفاده نمیکنند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این مطلب که اقتصاد مقاومتی یک سیستم و روش تعریف شده اقتصادی است که کشوری با ایستادگی در مقابل تهدیدها و فشارها بیمه شود، بیان کرد: باید بسترهای تحقق اقتصاد مقاومتی مدنظر قرار بگیرد زیرا ما را در برابر تحریمها و کارشکنیها مقاوم خواهد کرد.
وی برنامهریزی با فکر، علم و دانایی را کشاورزی، صنعت و تولید را در پیادهسازی این بستر مهم برشمرد و ادامه داد: به جای اینکه پرداخت یارانه برای صرف کردن در هزینههای برق، گاز خانوادهها باید فرهنگسازی مصرف درست و منطقی انجام شود تا این همه پول مشکلات ملت و اشتغال جوانان را حل کند.
طباطبایی با بیان اینکه در فرآیند برنامهریزی، سرمایهگذاری بخش خصوصی و اشتغال خودکفایی امری مهم بوده که برای بینیازشدن در جامعه یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی به شمار میآید، گفت: متأسفانه مالیات معنا و مفهومی درستی در کشور ندارد و برخی با فرارهای مالیاتی انضباط، عدالت و توازن را برهم میزنند در صورتی که باید جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شود و هیچ نهادی از پرداخت آن استثناء نشود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی قوچان تأکید کرد: بیتالمال تحمل این همه اختلاس، مفاسد اقتصادی و سوء استفادههای مالی را ندارد و مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی بدون هیچگونه اغماضی یکی از شرایط تحقق بستر اقتصاد مقاومتی در جامعه است.
تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی در دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین
در ادامه این مراسم رئیس دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان با بیان این مطلب که اینگونه جلسات در راستای همگانیسازی گفتمان اقتصاد مقاومتی و اجرای منویات مقام معظم رهبری در این زمینه بوده، تصریح کرد: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در بهمن 92 ابلاغ شده که اقدامات مؤثری در حال انجام در سطح این شهرستان است.
علیاصغر بهشتی با تأکید بر این موضوع که گفتگوی اقتصاد مقاومتی باید در میان همه مردم جامعه همگانی و فراگیر شده و همه جامعه سیاستهای رهبری را اجرایی کنند، گفت: موضوع اقتصاد مقاومتی در ادامه سیاستهای خصمانه دشمن علیه اسلام و ایران مطرح با تدبیر مقام معظم رهبری مطرح شده است.
وی تأکید کرد: پیروی از سیاستهای ابلاغی مقام مظعم رهبری وظیفه همه آحاد جامعه به ویژه مسئولین در سطح کشور بوده تا علاوه بر اجراییکردن آن را عمومی نیز کنند.
رئیس دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان با یادآوری اینکه در این دانشگاه نیز به دنبال انجام اقدامات مؤثر از سال گذشته بودهایم، خاطرنشان کرد: گروهی ویژه مأمور اجرای این سیاستها در سطح دانشگاه شدهاند تا برای انجام اقدامات مؤثر راهکاری ارائه دهند.