به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، تولیت آستان مقدس امام خمینی(ره) در دیدار فیلمسازان جشنواره روح الله و اهالی سینما با وی که در جنب حسینیه شماره 1 جماران برگزار شد به موضوع تخیل ، توهم و اخلاق اشاره کرد و افزود: عده ای فلاسفه می گویند ، توهم علت بی اخلاقی و تخیل از مهمترین اموری است که انسان باید به آن توجه کند .
وی با بیان اینکه توهم سبب می شود انسان فقط مسائل خودش را مهم بداند اما تخیل سبب می شود انسان با دیگر موجودات هستی همزاد پنداری داشته باشد گفت : یکی از راههای مهم گسترش قوه تخیل کارتون است .
یادگار امام خمینی (ره) افزود: سینما و سایر هنرها به گونه ای است که می تواند قدرت خیال را افزایش بدهد و اگر شما راجع به هر فردی حتی یک انسان بد ، فیلم بسازید و آنرا بعنوان شخصیت اول فیلمتان قرار دهید عده ای با او همدلی می کنند و ارتباطی بین آنها برقرار می شود که شخصیت آن فرد را از تاریکی در می آورد زیرا هر انسانی هر چقدر هم که بد باشد ویژگیهای خوبی دارد .
وی ادامه داد: سینمای ایران یک دوره خوبی را آغاز کرده است و از هر بُعدی به سینما نگاه کنیم، سینمای بعد از انقلاب، چند سر و گردن بالاتر از این فیلم فارسی های قبل از انقلاب است.
سید حسن خمینی گفت : سینمای ایران صاحب فکر و مکتب است اما یک نقطه ای دارد که هم می تواند نقطه قوت و هم نقطه ضعف آن باشد و آنهم فیلمنامه است.
تولیت آستان مقدس امام خمینی (ره) افزود: کسی که می خواهد فیلمی بسازد باید در مورد تمام ابعاد سوژه اش تحقیق و مطالعه داشته باشد و به نظر من فیلمسازی که درمورد سوژه فیلمش روزی 15 ساعت مطالعه نکند، فیلمساز خوبی نیست .
وی با بیان اینکه نکته دیگر مخاطب شناسی است گفت:خوب و بد از منظر افراد مختلف متفاوت است برای مثال کتاب ریاضیات سوم دبیرستان برای یک فرد دبیرستانی خوب و برای یک فرد دبستانی بد است پس شما برای تاثیر گذاری فیلمتان باید مخاطب کار خود را بشناسید زیرا اگر این کار را انجام ندهید ، خلاقیت های ذهنتان هم به هم می ریزد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره اهداف اصلی جشنواره فیلم روح الله و چشم اندازی که پیش روی خود قرار داده است گفت: یک موقع ما جشنواره ای برگزار می کنیم تا کارنامه کاری خود را پر کنیم و آمارهایی را ارائه دهیم ؛یکی از علل اینکه فیلم ها و دیگر آثار بخش های دولتی ضعیف تر از فیلم های بخش خصوصی به چشم می آیند همین مسئله است زیرا خواسته یا ناخواسته هدف و انگیزه درونی انسان از انجام دادن یک کار در محصول نهایی تاثیر مستقیم می گذارد .
وی افزود:جشنواره روح الله تصمیم دارد با برگزاری یک جشنواره پرشور و نشاط حرکت عمیق فرهنگی ایجاد کند، نه اینکه صرفاً کاری انجام دهد ، این یک بحث رابطه علت و معلولی است که نیت در نتیجه عمل تاثیر دارد و امیدوارم این جشنواره بتواند موفق باشد و به هدفش برسد.
سید حسن خمینی درادامه این دیدار گفت: اینطور نیست که در این جشنواره تنها به نمایش فیلم های کوتاه بپردازیم بلکه اگر فیلم بلند خوبی در این حوزه تولید شود آنرا هم به نمایش خواهیم گذاشت اما اگر فیلم بلند سطح پائینی داشته باشد مسلماً تاثیرگذاری یک فیلم کوتاه با کیفیت بالا بهتر خواهد بود.
یادگار امام (ره) افزود: نکته دیگری که لازم می دانم بگویم این است که فیلمسازان می توانند از حاشیه زندگی و شخصیت امام فیلم بسازند و داستان هایی را از ایشان روایت کنند. این نگاه ، نگاه جالبی است که در فیلم از کرخه تا راین نمونه اش را دیده ایم .
بنا براین گزارش همچنین در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین کمساری از مسئولان موسسه حفظ و تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) گفت: انتظار ما از سازمان سینمایی بیش از این ها بود و ما انتظار داشتیم این سازمان همان طور که به جشنواره های دیگری که در همین روزها کلید خورده کمک های میلیاردی کرده است ، ما را نیز حمایت کند.
وی افزود : همچنین از آقایان تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی ، فرخنده کیش مدیر انجمن سینمای جوان و طباطبایی نژاد بابت حمایت هایشان تشکر کنم .
تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی نیز در این دیدار گفت: ازحجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی بابت واکنشی که به قتل ستایش نشان داد تشکر می کنم که همین امر سبب شد دو فیلمنامه از افاغنه به دبیرخانه جشنواره روح الله ارسال شود.
مازیار رضاخانی دبیرجشنواره پروین اعتصامی هم خطاب به حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی گفت: حضور شما در بخش فرهنگی به صورت پررنگتر، کمک زیادی به گسترش فضای فکری امام خمینی (ره) در هنر می کند .
فرید فرخنده کیش مدیر انجمن سینمای جوان هم در این دیدار گفت: تجربه ای در دهه 60 در به تصویر کشیدن تصویر امام خمینی (ره) در صفحه اول جلد کتاب های دبستان بوجود آمد که بعداً تمام این تصاویر را در قالب یک کتاب به بیرون عرضه کردند.
وی افزود : ما تصمیم داریم چنین حرکتی را درحوزه فیلم انجام دهیم و فیلم های آرشیو نیز از امام خمینی (ره) را در اختیار 59 دفتری که در سراسر کشور داریم قرار دهیم و یک مجموعه ارزشمند از بهترین یادگاری های ایشان را به ارمغان بیاوریم .
محمد آفریده دبیر نخستین جشنواره فیلم روح الله هم در این دیدار گفت: نسل ما با آمدن به جماران قلبش می تپید و شور و حال عجیبی می گرفت . نسل ما نسل خوش شانسی بود و اتفاقات بی نظیری را به چشم دید که دیگر تکرار شدنی نیست .
وی با بیان اینکه در حال حاضر جوانان انگیزه ها و توانمندی های زیادی دارند که زمینه شکوفایی آنها خیلی کم است افزود: در زمان جنگ هر جوان یک پوتین و کلاه جنگی بر می داشت و برای ظهور و بروز استعدادهایش به میدان جنگ می رفت اما اکنون همان کلاه و پوتین هم نیست و امکانات برای جوانان ما بسیار کم است.
آفریده ادامه داد: ساختارهای ما به روز نیست عموماً افراد دچار روزمرگی هستند و چنین جشنواره ای با گسترش همدلی بین افراد می تواند نشاط ایجاد کند.
دبیر نخستین جشنواره فیلم روح الله افزود: حوزه فرهنگ، حوزه ای است که باید در آن همه بیایند و با مشارکت هم سبب بالندگی فرهنگ شوند. امیدوارم این دریای خلاقی که در جامعه وجود دارد به سرمنزل مقصود برسد.
پس از اتمام این دیدار از پوستر نخستین جشنواره فیلم روح الله رونمایی شد.