به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دولت سودان روز شنبه (دیروز) ایران را به دلیل آنچه که تلاش برای سیاسی کردن حج و تحمیل شرایطی توصیف کرد که میتواند ایمنی و امنیت زائران را در معرض خطر قرار دهد، مورد انتقاد قرار داد.
پایگاه اطلاعرسانی «سودان تریبیون» گزارش کرد، وزارت خارجه سودان با سیاستهای عربستان سعودی در سازماندهی حج و مناسک عمره به منظور ساده و ایمن شدن خدمات حج اعلام همبستگی کرد و این سیاستها را «عقلانی» خواند.
وزارت حج عربستان روز پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که هیأت مذاکرهکننده ایرانی حاضر نشده است که صورت جلسه مذاکرات انجام شده درباره سازماندهی تشریفات حج در سال جاری را امضا کنند.
این وزارتخانه اعلام کرد که از «سعید اوحدی» رئیس سازمان حج ایران خواسته است برای بررسی هماهنگیها و موارد مربوط به درخواستهای حجاج ایرانی برای حج سال 1395، به عربستان سفر کند.
رئیس سازمان حج و زیارت در مورد برگزار شدن یا نشدن حج تمتع 95 گفته بود، برگزار شدن حج منوط به پذیرش 4 شرطی است که ایران برای سعودیها گذاشته و این سازمان همچنان تلاش خود را برای اقامه این واجب شرعی ادامه میدهد.
وی در مورد این 4 شرط گفت: «استفاده از ناوگان هواپیمایی داخلی، حصول اطمینان از امنیت زائران با توجه به 3 حادثه منا، جرثقیل مکه و فرودگاه جده، چگونگی صدور ویزا و ارائه خدمات کنسولی 4 خط قرمزی بود که ما برای سعودیها ترسیم کردیم و به هیچوجه از آنها کوتاه نمیآییم.»
طبق این گزارش، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد ایران پیشتر اعلام کرده بود که امسال شرایط رفتن به حج برای مردم ایران مناسب نیست و ریاض را مسئول «خرابکاری» حج در این فصل دانسته بود.
سال گذشته، 169 زائر ایرانی در فاجعه منا در چند کیلومتری شرق مکه جان خود را از دست دادند.
چندی پیش، ریاض با اعدام شیخ «النمر» روحانی شیعه در عربستان، موجی از خشم کشورهای شیعه را برانگیخت و بعد از تظاهرات ایرانیها در مقابل سفارت عربستان در تهران، ریاض روابط خود را با تهران قطع کرد و سودان نیز روابط خود را تحت تأثیر عربستان با ایران قطع کرد.