آخرین اخبار:
کد خبر:۵۱۱۲۱۶
مرگ مشکوک کودک ۲ ساله در بیمارستان

قصور پزشکی باز هم قربانی گرفت

مرگ حق است و بالاخره به سراغ همه می‌آید اما چگونگی و زمان مردن، از خود مرگ مهم‌تر است. اینکه پیرمردی ۹۰ ساله به دلیل کهولت سن پیمانه‌اش پر شود یا کودکی ۲ ساله بر اثر ختنه در بیمارستان‌ جان دهد، بسیار متفاوت است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته کودک 2 ساله‌ای برای انجام عمل ختنه به یکی از بیمارستان‌های دولتی شهر یزد منتقل می‌شود؛ ختنه یکی از جراحی‌های معمول و مرسوم است که معمولاً با کمترین عوارض انجام می‌شود و نوزاد چند روز بعد از انجام عمل می‌تواند روند عادی زندگی خود را داشته باشد؛ تنها مشکلی که زیاد هم جدی نیست عفونت‌های ناشی از جراحی است که با مراقبت و رعایت بهداشت قابل‌کنترل و پیشگیری است. اما این اتفاق در یزد به شکل دیگر رقم خورد که جزو موارد نادر این‌گونه جراحی‌ به شمار می‌رود.

 

یونس قائمی کودک دوساله‌ای است که نتوانست از این عمل ساده جان سالم به در ببرد.

 

این نوزاد پس از انجام عمل جراحی، باحال مساعد از بیمارستان ترخیص می‌شود اما پس از یک ساعت درحالی‌که علائم حیاتی نداشته است روی دستان پدر به اورژانس بیمارستان منتقل و متأسفانه باوجود اقدامات لازم تیم پزشکی و احیا، از مرگ باز نمی‌گردد.

 

 روابط عمومی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان یزد در مورد فوت کودک دوساله یزدی (یونس قائمی) براثر عمل ختنه در یکی از بیمارستان‌های دولتی گفت: اینکه کودکی بعد از انجام عمل جراحی ختنه فوت‌شده خبری صحیح است و اینکه قصور در این حادثه باید مشخص شود و فرد قاصر در مقابل قانون باید پاسخگو باشد امری کاملاً بدیهی است.

 

اما آنچه به نظر می‌رسد معمولاً مورد اغماض قرار می‌گیرد، واکاوی حادثه قبل از ایراد اتهام است؛ در موضوع فوق که به‌سرعت در فضای مجازی منتشرشده، این‌گونه بوده که کودکی در ساعت 12:38 روز پنجشنبه پذیرش‌شده و پس از تشکیل پرونده ساعت 14:20 در اتاق عمل با بی‌حسی موضعی مورد جراحی قرار گرفته و با پایان یافتن عمل جراحی در ساعت 14:30 باحال عمومی خوب و در سلامت کامل، تحویل خانواده شده است.

 

سپس بیمار به منزل برده شده و بعد از حدود یک ساعت درحالی‌که علائم حیاتی نداشته مجدد به اورژانس بیمارستان آورده شده که علیرغم تلاش تیم احیا و انجام کامل عملیات احیا متأسفانه موفقیت‌آمیز نبوده و علائم حیاتی برنگشته است که با توجه به مشخص نبودن اتفاقاتی که در یک ساعت حضور بیمار در منزل افتاده و مشکوک بودن موضوع نمونه‌های لازم گرفته‌شده و به پزشکی قانونی ارسال شده است.

 

بدیهی است با توجه به عدم اطلاع دقیق از حوادث و وقایعی که طی مدت یک ساعت خارج از بیمارستان بر کودک گذشته است امکان هیچ‌گونه اظهارنظر قطعی تا زمان وصول نتایج از پزشکی قانونی وجود ندارد.

 

ضمن ابراز همدردی با خانواده آن کودک و آرزوی صبر برای آن‌ها، بر خود لازم می‌دانیم بعد از مشخص شدن نتایج تحقیقات توسط مراکز ذی‌صلاح در اختیار جامعه خبری قرار دهیم.

 

بنابر این گزارش،‌ در ماه‌های اخیر شاهد افزایش خبری شدن حوادثی از این دست در رسانه‌ها و فضای مجازی هستیم که ممکن است باعث آسیب‌های جدی به رابطه بیمار و پزشک شود.

 

این در حالی است که تاکنون خبری از اقدامات پیشگیرانه مسئولان و تقویت نظارت و تشدید برخورد با عاملان این حوادث نبوده است و همچنان شاید ضعف نظارت یکی از مهمترین خلاهای موجود در سیستم سلامت کشور است که تقویت و بهسازی آن می‌تواند از به خطر افتادن جان مردم پیشگیری و باعث حفظ شان و منزلت جامعه پزشکان واقعی و درست‌کار شود.

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
بالنده
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۴
بنظر جمهوری اسلا می برتمام مشکلات فایق امده به غیراز پزشکان نمی دانیم برای چه
23
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۰
آقايان درمان رابدهيد به كشورهندبگذاريدپزشكان هندبرگردندشمانمي توانيدامنيت جاني مردم راتامين كنيد متاسفيم براي پزشكان وبيمارستان ها همين آلان 80درصدامنيت مريضها دربيمارستانها باهمراه بيمارهست اگربالاسر بيمارنباشندبراحتي بيماررا مي كشند آقاي وزيرشمابراي حقوق پزشكان حرفتان گوش فلك راكركرده چطورساكت نشسته ائي چرابي مسئوليت برخوردمي كنيد
14
0
ناشناس
United States of America
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۲
این پزشکها خون مردمو کردن تو شیشه خدا لعنت کنه هرچی دکتر بی مسولیته...فقط به فکر زیر میزی گرفتنن
16
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۴
پس اين چه تیتری استکه زده اید؟؟؟؟؟؟؟
قصور پزشکی کجا بود؟؟؟؟ شایدکسی فرصت نکند مشروح خبر را بخواند وشما مسؤول اين سو برداشت هستید
17
5
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۶
دلیل این قضایا واضح و مشخص هست.هدف از تحصیل یه رشته چی هست؟کار یاد گرفتن ؟واحد پاس کردن و رسیدن به پول؟متاسفانه این در پزشک ها به دلیل این که با جان مردم سر و کار دارند نمود پیدا کرده.از هر دانشگاهی با هر کیفیتی مدرک گرفتن میشه این!!اشتباه بزرگی که جامعه ما داره اینه که همه میخوان مدرک داشته باشند ببینید این اشتباهه برای یه جامعه.ای
3
1
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۲
من به عنوان یک دانشجو تقاضا دارم از وزارت علوم و بهداشت که سهمیه های ورود به دانشگاه رو کم کنند و دانشگاههای بی کیفیت رو حذف کنند خواهشا!!!به چند دلیل شان کلمه دانشجو رو بالا ببرند,متاسفانه امروز دانشگاه های ما بیشتر به بنگاه ازدواج شبیه هست تا دانشگاه,اگر کسی چیزی رو سخت بدست بیاره راحت رهاش نمی کنه ولی امروز وقتی داوطلب میبینه درسی رو منفی زده ولی داره تو دولتی درس میخونه خوب معلومه براش مهم نیست.به جای کمی نگری کیفی نگری کنیم و حتما هم بورس های خوب برای رشته های مدیریتی و جامعه شناسی داشته باشیم
5
0
ناشناس
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۱
بنگاه ازدواج نه دوست عزیز، بنگاه دوست یابی، مد و خودنمایی!!!!! اگه بنگاه ازدواج بود که آمار ازدواج اینقدر پایین نبود....
مجید
United Arab Emirates
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۳
راست میگن این دانشگاه های بی کیفیت مخصوصا آزاد رو باید حذف کرد!
یکی از اقوام ما از دانشگاه آزاد به زور شهریه دکتری پزشکی گرفته اصلا دیگه نمیشه باهاش حرف زد. هیچکس رو هم آدم حساب نمی کنه
خودش و باباش هم اگر کمتر از دکتر به این آقا بگن بهشون بر میخوره و همش آقای دکتر آقای دکتر می کنن!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار